Educatia timpurie este poate cea mai importanta etapa din viata copilului, fiind perioada in care cel mic acumuleaza majoritatea informatiilor pe care le va folosi in viata. Care sunt aceste competente pe care le dobandim in copilaria timpurie? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.
Educatia timpurie este cea pe care parintii, educatorii si specialistii le-o ofera copiilor de la 0 la 6 ani. Ea se imparte pe categorii de varsta, anume primele 1.000 de zile si perioada 3-6 ani, abordarile fiind diferite pentru stimularea si ingrijirea micutilor.
„In primele 1.000 de zile, copilul acumuleaza 80% din informatia necesara pe tot parcursul vietii: invata sa mearga, sa vorbeasca, sa manance, sa se joace, sa asculte, sa priveasca”, explica Ioana Grindean, Director Executiv ReadyNationRo. „Toate lucrurile care definesc fiinta umana se intampla in primele 1.000 de zile si de aceea sunt foarte importante.”
Tot in aceasta perioada se formeaza si primele conexiuni neuronale, in functie de cat si cum stimulam prichindeii. Putem sa ii ajutam pe cei mici in acest proces prin culori, texturi, sunete si interactiune cu mediul inconjurator. „Putina lume stie, dar legatul la sireturi formeaza conexiuni neuronale”, mai ofera un exemplu Ioana Grindean.
Despre cum cei de la ReadyNationRo sustin educatia timpurie iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.