Co-sleeping sau, pe romaneste, dormitul in acelasi pat cu copilul, este un subiect controversat, atat printre parinti, cat si in randul specialistilor. Noi nu iti vom spune daca e bine sau nu, dar iti prezentam avantajele si dezavantajele sale, la Parinti de Pici.
„Eu, una, am dormit in fiecare noapte alaturi de cea mica, in primele ei 2-3 luni, si am simtit din plin avantajele dormitului impreuna”, povesteste mamica Georgiana.
Pe de alta parte, in scurt timp, a descoperit si dezavantaje la co-sleeping, cum ar fi ca, pe cat de frumos este sa isi simta bebele aproape, pe atat de dificil este cand bebelusul se tot trezeste in mijlocul noptii.
Insa, mai multe despre co-sleeping ne spune chiar Georgiana, acum, la Parinti de Pici.
Co-sleeping poate fi un moment frumos
Cand mamica doarme in acelasi pat cu puiul ei, alaptarea devine mult mai usoara, ca sa nu mai spunem de faptul ca, atat ea, cat si bebelusul, vor adormi cu zambetul pe buze.
Pe de alta parte, poate interveni frica de a nu te rostogoli, in somn, peste copil, si astfel ajungi sa dormi doar pe o bucatica de pat. Alte dezavantaje sunt ca bebelusul se trezeste foarte des, ca se foieste mult si ca tinde sa doarma de-a curmezisul patului.
O solutie pentru co-sleeping ar fi sa dormiti doar in anumite momente impreuna, cum ar fi somnul de pranz, din weekend.