Circuitul banilor. O abordare bazata pe mindfulness financiar

Banii sunt cu siguranta o prezenta constanta in vietile noastre, fiind necesari in mai tot ceea ce facem, intr-o forma sau alta. Iar, dupa cum spune si expresia „banii sunt facuti sa circule”, si in cazul nostru acestia sunt in continua miscare.

Fie ca intra sub forma de castiguri, fie ca ies sub forma de cheltuieli, suma lor se schimba si variaza in permanenta, iar pentru a putea sa ii controlezi si sa te folosesti cat mai bine de ei este important sa le urmaresti circuitul.

Poti face asta folosind o abordare bazata pe mindfulness financiar si tinand cont de cateva recomandari:

  • Observa cu sinceritate si onestitate care este situatia ta financiara in prezent.
  • Fii constient unde anume ai vrea sa te situezi in viitor si care sunt nevoile tale financiare.
  • Stabileste o ruta, dar si compromisurile pe care trebuie sa le faci pentru a face tranzitia de la situatia ta financiara din prezent la situatia ta financiara din viitor.

Aplicarea practicii de mindfulness financiar in cazul circuitului banilor isi propune sa ne ajute sa dobandim controlul asupra finantelor proprii si sa ajungem in punctul in care banii ne deservesc pe noi si nu invers.

Este esential ca acestia sa fie utilizati intr-un mod cat mai eficient si constient, pornind de la premisa conform careia reprezinta un bun comun tuturor oamenilor, si nu apartin unei singure persoane.

Masura in care avem acces la bani variaza in functie de actiunile si comportamentele noastre, iar detinerea unui plan bine conturat prin care sa ajungem acolo unde ne dorim.

Acest plan presupune:

1. Sa te angajezi sa duci o viata in care sa fii constient de faptul ca banii castigati trebuie sa fie cu putin mai multi decat cei cheltuiti (incasarile sa fie mai mari decat cheltuielile).

2. Sa iti dezvolti deprinderea cognitiva de a evalua impactul cheltuielilor, inainte de a le efectua.

3. Sa inveti sa aloci surplusurile financiare (sumele ramase dupa cheltuielile zilnice) acelor lucruri sau activitati cu adevarat importante, si nu celor ce nu sunt necesare.

Odata ce ai stabilit un plan si stii ce ai de facut pentru a-ti atinge obiectivul, este important sa il respecti si, astfel, ai toate sansele sa ajungi acolo unde iti doresti.

In acelasi timp, vei putea urmari circuitul banilor in viata ta si dobandi un echilibru mai bun financiar, precum si o mai multa multumire si liniste, in general.

Pentru a afla mai multe despre ce inseamna mindfulnessul financiar si cum te poate ajuta in viata, te invitam sa parcurgi cei 21 de pasi ai programului de Mindfulness financiar: cum sa-ti imbunatatesti relatia cu banii, pe care il gasesti pe: www.scoaladebani.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s