Cimbru

Cunoscut si sub denumirile de cimbrisor de gradina sau iarba-cucului, cimbrul este o mirodenie ce are si multe calitati terapeutice.

Se foloseste sub forma de infuzie, tinctura, impachetari sau bai, in tratarea afectiunilor respiratorii, digestive si nervoase.

Planta medicinala straveche, se spune ca ne protejeaza de boli. Ceaiul dintr-un amestec de cimbru si musetel trateaza foarte eficient guturaiul si tusea. Infuzia din cimbru se poate folosi si sub forma de compresa fierbinte pentru combaterea carceilor. Problemele digestive sunt cele tratate frecvent cu cimbru, asta datorita calitatilor sale calmante. Inca din vremurile indepartate, mancarurile „grele” se condimentau cu cimbru.

Ca mirodenie, este recomandat la mancarurile de cartofi, preparatele din legume sau carne, supe din pastai, fasole uscata si fripturi. Asadar, cimbrul este o planta ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.

Inainte de a incheia hai sa iti spun cum putem sa avem tot timpul anului cimbru proaspat. Solutia este foarte simpla: il plantam intr-un ghiveci. Ai nevoie de cateva seminte de cimbru, un ghiveci si putin pamant. Pune pamantul in ghiveci, apoi presara deasupra semintele de cimbru…acopera cu un strat subtire de pamant si se uda cu apa. Nu uita sa pui ghiveciul la lumina si sa uzi cimbrul o data la doua zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s