„Creatori de educatie” este selectia nationala de bune practici din sistemul autohton de invatamant, ciclurile primar si gimnazial, realizata in cadrul Proiectului „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti – CRED”.
Proiectul urmareste sa-i identifice pe cei mai iubiti invatatori si profesori din scolile generale romanesti care, prin activitatea lor zilnica, reusesc sa mentina activ interesul elevilor fata de educatie, contribuind la reducerea semnificativa a absenteismul si abandonului scolar, in special in zonele dezavantajate.
Metodele lor personalizate si inovative reprezinta modele de bune practici si merita impartasite tuturor colegilor de breasla, precum si elevilor si parintilor din intreaga tara.
Asa a aparut siteul www.creatorideeducatie.ro. Portalul are o sectiune dedicata inscrierii candidaturilor, iar elevii, parintii sau colegii care vor sa promoveze repere inspirationale din invatamantul romanesc au timp, pana la 30 mai, sa inscrie acele exemple care ii impresioneaza prin creativitate si dedicare. Bineinteles, exista si posibilitatea de inscriere a propriului model de bune practici.
„Intre 30 mai si 13 iulie, candidaturile vor fi validate, in teritoriu. Se va discuta cu elevi, cu parinti, colegi si cu cei care au facut propunerile. Aplicatiile validate vor fi publicate pe site-ul creatorideeducatie.ro, unde, intre 13 iulie si 9 septembrie, publicul va avea posibilitatea sa voteze modelele preferate. In luna octombrie, vom acorda 50 de premii, in functie de numarul de voturi. Vrem sa evidentiem acele exemple care aduc valoare adaugata sistemului romanesc de invatamant” a explicat Merima Petrovici, Manager al proiectului CRED.
„Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” – CRED este un proiect de anvergura pentru sistemul educational romanesc, fiind lansat in anul 2017 si avand o durata de implementare de 4 ani. Este cel mai important proiect al Ministerului Educatiei Nationale ce vizeaza invatamantul preuniversitar si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.