Cea mai mare comunitate de coachi din lume aduce în România
cursurile pentru acreditarea în domeniu

Legendara școală americană de coaching CoachVille, înființată de Thomas Leonard, părintele coaching-ului modern, deschide o filială în România. Cursurile școlii vor începe în martie 2023, programul fiind acreditat de Federația Internațională a Coachingului (IFC).

În vremuri în care coaching-ul a ajuns o profesie atât de „la modă” încât riscă să devină un concept perimat, legendara Școală Americană de Coaching CoachVille deschide o filială în România, fiind singurul program de formare în domeniu de pe piața locală orientat către redescoperirea plăcerii jocului, explorării și experimentării.

CoachVille a fost înființată în 2001 de Thomas Leonard, părintele coaching-ului modern, și David Buck, unul dintre primii life coachi din lume și adună sub umbrela numelui său cea mai mare comunitate de profesioniști de profil din lume, cu mai mult de 30 000 de membri în peste 175 de țări. Prin deschiderea filialei din România, rețeaua de școli CoachVille ajunge la patru prezențe locale, după cele stabilite în SUA, Vietnam și Cehia.

Filosofia CoachVille de formare a profesioniștilor în coaching este una specială pe piața cursurilor de profil, având ca scop „duo-ul dinamic” ce constă în căutarea măiestriei de coach în paralel cu căutarea măreției umane a celor pe care coach-ii îi îndrumă. Școala CoachVille crede cu tărie că învățarea trebuie să fie distractivă, nu o povară; o pasiune, nu un simplu job. În metodologia de formare CoachVille jocul este foarte important, însă este, de asemenea, luat foarte în serios în procesul de explorare a emoțiilor umane.

Programul de formare CoachVille disponibil în România este acreditat de Federația Internațională de Coaching (ICF) și are ca finalitate obținerea certificării standard de coach la nivel mondial – Associate Certified Coach (ACC) – la finalul celor 60 de ore de training, împărțite în cinci module:

  1. Coaching Transformațional: 12 săptămâni / 24 de ore acreditate ICF;
  2. Inner Freedom: 12 săptămâni / 24 de ore acreditate ICF;
  3. Mentor Coaching: 6 săptămâni / 7 ore de Mentor Coaching, 5 ore de training acreditate ICF, dintre care 3 ore de etică;
  4. Practicum: trei sesiuni de evaluare în școală a 5 ore fiecare; fiecare sesiune include o oră de mentor coaching unu-la-unu și 4 ore de training acreditate ICF;
  5. Observarea unui Practicum: 5 ore acreditate ICF.
    Coaching Practicum by CoachVille este cel mai bun mod de îmbunătățire rapidă a abilităților și cunoștințelor în coaching și una dintre cele mai rapide modalități de creștere a încrederii în coaching.

Formarea CoachVille România: pasiune și orientare către business
Un avantaj de necontestat pe care programul CoachVille îl aduce pe piața cursurilor de formare de profil din România constă în includerea pregătirii esențiale de business, astfel încât proaspeții coachi își pot construi propria afacere încă din prima zi de curs.

„Am terminat școala după un an, cu afacerea pusă pe picioare și cu un flow constant de clienți, ceea ce este absolut extraordinar. M-am simțit văzută, auzită, am simțit că sunt apreciată pentru cine sunt, iar asta a devenit misiunea mea în viață. Să ofer și altora ceea ce am primit și eu prin coaching: un spațiu sigur în care să pot să devin cine îmi doresc să devin. CoachVille a fost pentru mine mediul perfect pentru a-mi susține transformarea, pentru a-mi găsi misiunea în viață, motiv pentru care am ales să duc această înțelepciune mai departe”, spune Irina Costea, CEO CoachVille România, Transformational & NeuroMindfulness© Coach, acreditat Professional Certified Coach (PCC) de Federația Internațională de Coaching (ICF).

Prima grupă de studenți CoachVille va începe cursurile în luna martie 2023. Acestea se vor desfășura prin intermediul Zoom, platformă care suportă „break outs”, astfel încât o parte din curs se va purta în dialog în grup extins. O altă parte a cursului constă în exersarea sesiunilor de coaching împreună cu un partener de curs, această practică putând fi supusă feedback-ului instructorului desemnat. Cursurile școlii sunt concepute pentru a maximiza participarea și exprimarea de sine a viitorilor coachi.

Obiectivele CoachVille România: formare prin cursuri și educare prin evenimente deschise

Evenimentul oficial de lansare a Școlii de Coaching CoachVille România va avea loc joi, 10 noiembrie, începând cu ora 19:30 (EET, GMT+2), printr-o transmisiune LIVE pe Facebook la care vor participa: Coach Dave Buck, Master Certified Coach (MCC), unul dintre fondatorii și CEO CoachVille la nivel internațional, Deanna Stull, Professional Certified Coach (PCC) și Chief Experience Officer CoachVille, precum și fondatoarele filialei locale: Irina Costea, CEO CoachVille România, și Ada Chindea, transition coach acreditat ICF & Community Wizard CoachVille România.

Toate detaliile despre lansare pot fi găsite pe pagina evenimentului de Facebook la adresa: https://www.facebook.com/events/1061575501163180

Agenda CoachVille România prevede evenimente lunare deschise publicului interesat de domeniul coaching-ului. Primul dintre acestea va avea loc pe 23 noiembrie și va acoperi tema miturilor în coaching, fiind urmat, în luna decembrie, de o dezbatere despre impedimentele cu care se confruntă această formare profesională și despre importanța unei certificări internaționale.

De asemenea, CoachVille are în plan organizarea de evenimente deschise de tipul Q&A (întrebări și răspunsuri) cu demonstrații live a metodei CoachVille, unice în România.

„Scopul nostru principal este să vă ajutăm să trăiți o viață cu adevărat împlinită și să stăpâniți meseria de coach, oferind ca sprijin o comunitate bogată în cunoaştere. Susținem și inspirăm coachii dedicați care îşi doresc să facă performanță în orice domeniu”, spune Irina Costea, CEO CoachVille România.

Mai multe detalii despre Școala de Coaching CoachVille România se găsesc pe www.coachville.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s