Ce se vede în luna decembrie la Teatrul Ion Creangă

Pentru că iarna deja a sosit, Teatrul Ion Creangă și-a pregătit deja căsuța cu ornamente de sărbătoare. Cu lumini magice, bradul vrednic împodobit, TIC îl așteaptă pe Moș Crăciun, deoarece o scrisoare de la un elf prietenos anunță că va sosi împreună cu toții renii săi, și cu doamna Crăciun.

Astfel, la Sala Mică de la Teatrul Ion Creangă se va juca din nou „Alertă în Laponia” – un spectacol unic de Crăciun. Acesta are două reprezentații, pe 15 și pe 16 decembrie (de la orele 18:00 și 11:00), la Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23.

Iată o parte din spectacolele care pot fi văzute la Teatrul Ion Creangă în luna decembrie:

Pinguinii melomani (3-6)
02.12, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Nici un vis nu este imposibil de împlinit atunci când ai un strop de curaj. Pingunel și Pingunica sunt doi mici pinguini care își iau inima în dinți și pleacă într-o neașteptată călătorie. Sunt melomani, iar pasiunea lor este mai puternică decât orice piedică. Așa că, fiecare popas din această aventură are propriul sens și… propriul ritm. „Pinguinii melomani“ este un spectacol cu cântec, cu întâmplări polare și vise solare.

Mica Sirenă (4+)
02.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.

Fără frică (3-6)
03.12, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Iepurașii sunt cei mai fricoși, se spune, și-așa crede și Rița Veverița, înainte să se trezească într-o situație complicată din care doar Urechilă și Pămătuf o mai pot salva. În general, cei doi iepurași duc o existență foarte liniștită, dar când Rița se află la ananghie, aceștia își înfruntă frica și se pun în mișcare. O poveste înduioșătoare despre cum ne putem depăși teama și, mai ales, despre puterea prieteniei.

Ursul păcălit de vulpe (3-6)
03.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
De ce a rămas ursul fără coadă? Ne-am obișnuit să dăm imediat vina pe vulpea cea vicleană. Dar nici ursul nu e chiar atât de inocent în povestea aceasta. Oare nu a fost și el prea lacom? De săracii pești ce să mai spunem, ei cu ce au greșit de-s vânați așa întruna de animale? Nu vă mai zicem, totuși, c-o să vă zică ei. Mai exact, el, Peștele Discordiei, un personaj esențial în inedita montare a faimoasei povești.

O lume de la zero (0-3)
09.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Spectacolul „O lume de la zero“ reimaginează începutul Universului, propunând un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care, mai târziu, apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, un univers căruia, an după an, omul îi va adăuga noi și noi sensuri.

Amintiri într-o valiză (2-5)
10.12, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul „Amintiri într-o valiză“ impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice.

Păcală și Tândală (3-6)
10.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Unde e Păcală, e și Tândală, iar unde e Tândală, e și Păcală – așa e de când lumea și pământul, că de n-ar fi, nu s-ar povesti și, altfel, nu i-am mai cunoaște pe cei mai simpatici frați din poveștile noastre populare. De la naștere până la vârsta maturizării, viața lor stă sub semnul peripețiilor, la fiecare pas îi așteaptă o surpriză și un nou lucru de rezolvat. Îi ajută însă umorul și inocența, dar și faptul că se au mereu unul pe altul.

Alertă în Laponia (4+)
15.12, ora 18:00; 16.12, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Cu trei zile înainte de Crăciun, la antrenamentul de dimineață al renilor, Moșul, Crăciunița și ceilalți reni își dau seama că Rudolf lipsește. Când într-un final apare, aduce cu el o veste deloc îmbucurătoare: anul acesta, nu va conduce el sania. De ce? Pentru că este trist! Ce s-a întâmplat oare? Și vor ajunge cadourile la timp? Nimic nu este mai frumos decât atunci când prietenii își unesc forțele pentru a da viață magiei Crăciunului. Iar asta se întâmplă din plin în „Alertă în Laponia“!

Punguța cu doi bani (3-6)
16.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.

Cei trei purceluși (3-6)
17.12, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Când îți propui să te apuci de construcția unei căsuțe, trebuie să te gândești serios, înainte de toate, la materialul din care o vei ridica. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.

Fata babei și fata moșului (3-6)
17.12, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
Două surori se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne pe drumul lor spre maturizare. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși. Șapte văi și-o cale adâncă sunt suficiente pentru a o înzestra pe fata moșului cu răbdare și bunătate. Despre fata babei nu am putea spune același lucru. Buna credință este ultima probă pe care surorile trebuie să o treacă.

Programul complet e disponibil pe teatrulioncreanga.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s