Masura de prim ajutor, acordata cand bebelusul se ineaca

Ce sa faci cand bebelusul se ineaca cu mancare sau obiecte

Nu este un subiect la care vrem sa ne gandim, dar se intampla. Cum este nerabdator sa exploreze cu toate simturile, prichindelul tau se poate ineca in diverse situatii si cu diverse obiecte. Ce faci cand bebelusul se ineaca? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.

„Eu am incremenit prima data cand am vazut-o pe fetita noastra incepand sa tuseasca din cauza unei bucatele de mancare ramase in gat”, isi aminteste Georgiana, mama de pici. „Desi nu sunt foarte mandra de modul in care nu am reactionat, ar fi fost totusi mai rau daca incepeam sa o zgaltai sau sa o bat pe spate.

Cand bebelusul se ineaca, prezenta de spirit este cea mai importanta. Nu te panica, nu scutura copilul, nu il bate pe spate fara sa stii exact ce faci. Sigur, mai usor este de zis decat de facut, mai ales atunci cand te afli in fata faptului implinit.

De aceea, sugestia noastra este sa inveti cat mai bine toate masurile de prim ajutor, astfel incat sa fii pregatit(a) atunci cand, Doamne fereste, se intampla ceva. Totodata, toti membrii familiei sau alte persoane care au grija de bebelus (cum ar fi bona) ar trebui sa stie masurile de prim ajutor. (Atentie! Aceste masuri difera in functie de varsta.)

Afla acum, la Parinti de Pici, si alte sfaturi despre ce sa faci atunci cand bebelusul se ineaca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s