Mai ales pe timp de vara, mai ales daca esti femeie si mai ales daca esti insarcinata, este foarte posibil sa ai de a face cu picioarele umflate. Desi nu reprezinta o boala, retentia de apa si senzatia de picioare grele pot fi foarte incomode. Ca urmare, la Traieste Sanatos cu Simona, am strans o serie de sfaturi care sa te ajute cand te confrunti cu aceasta problema.
Afectiunea apare atunci cand, din cauza temperaturilor ridicate, circulatia venoasa si circulatia limfatica sunt ingreunate. Atunci apar dureri la nivelul membrelor inferioare, furnicaturi si umflarea gleznelor.
Din nou, picioarele umflate nu ar trebui sa te ingrijoreze, dar sunt cateva instante in care ar trebui sa consulti un medic. „Daca umflarea gleznelor se asociaza si cu alte simptome, daca ai umflari si la nivelul fetei sau daca dimineata te trezesti tot cu picioarele umflate, atunci poate fi vorba de o afectiune mai grava”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.
Ceea ce poti face pentru a calma picioarele umflate este, in primul rand, sa renunti la baile fierbinti sau dusurile lungi. In schimb, este mai bine sa faci dusuri scotiene (alternand intre apa calda si apa rece), pentru a activa circulatia.
Apoi, daca stai mult la birou, ridica-te si misca-te putin din ora in ora sau macar incearca sa faci niste exercitii cu picioarele, in timp ce stai la birou.
Nu in ultimul rand, renunta la o alimentatie bogata in sare, grasimi, dulciuri sau mancare de tip fast food. In schimb, cauta produse care favorizeaza eliminarea apei din tesuturi, cu multe vitamine, minerale si antioxidanti.
Si, daca tot am adus vorba de retentia de apa, cat de multa apa este indicat sa bei? Afla acum, plus alte solutii pentru picioarele umflate, la Traieste Sanatos cu Simona.