Sarim, dansam, povestim, inventam, ne jucam si invatam! Unde? La atelierele de creativitate Itsy Bitsy. Insa grabiti-va! inscrierea se face pana pe 28 septembrie.
Pe langa educatia primita acasa despre comportament si cea de la scoala, copilul mai are nevoie de formarea inteligentei emotionale. Prin dezvoltarea acestei parti, cei mici ajung sa isi inteleaga emotiile, astfel incat sa creeze relatii armonioase cu cei din jur.
La acest capitol, in anul scolar 2012-2013, Itsy Bitsy vine in ajutorul parintilor. in parteneriat cu Asociatia Parintilor Isteti si cu sprijinul Institutului Geologic al Romaniei, Itsy Bitsy organizeaza ateliere de creativitate, menite sa dezvolte inteligenta emotionala a copiilor.
Pentru fiecare curs, o grupa este alcatuita din cel putin 6 copii si cel mult 15. Atelierele se tin in incinta Muzeului National de Geologie, de pe soseaua Kiseleff, numarul 2, Bucuresti. Pentru inscrieri, puteti suna de luni pana vineri, intre orele 09.00 si 18.00, la numarul: 0732 222 259. De asemenea, adresa de e-mail cursuri@itsybitsy.ro va sta la dispozitie; trebuie doar sa mentionati urmatoarele detalii:
numele copilului
varsta
atelierul ales
telefonul parintelui
adresa de e-mail a parintelui
Iata activitatile dintre care pot alege copiii:
Teatru cu Adriana Titieni:
In cadrul acestui atelier, copiii se dezvolta prin joc. Adriana Titieni propune activitati de autocunoastere si dezvoltare a imaginatiei, exercitii de dictie si de concentrare. La finalul proiectului, cei mici vor realiza un spectacol de teatru radiofonic, un interviu sau un moment radiofonic individual (vor spune o poveste sau o poezie).
Teatru cu Cerasela Constantin:
Aici, vom invata despre terapia prin arta. Copiii vor asimila notiuni de miscare scenica, desen, colaj, actorie, cultura literara si mass-media. Proiectul are ca scop dezvoltarea personala prin diferite ramuri ale artei si se va finaliza tot cu un spectacol radiofonic
Zapa-improvizatii cu Zapa:
Alaturi de Zapa, cei mici vor face apel la imaginatie. Cursul de improvizatie tinut de personajul aiurit ii ajuta pe copii sa se exprime liber, sa invete sa lucreze in echipa si sa scape de emotii. Vor invata sa inventeze pe loc povesti pentru pentru anumite personaje si vor pune in scena creatiile lor.
Teatru de papusi cu Simina Mititelu:
Simina Mititelu va propune un atelier de teatru prin joc cu papusi si marionete. Micutii vor construi propriile lor papusi si vor invata cum sa le manuiasca.
Creativitate si dezvoltare personala cu Ciprian Voicila:
La acest atelier, copiii se pot exprima prin arta plastica. Cursul combina dezvoltarea creativitatii cu cea personala si apeleaza la teme din mitologie, folclor si mediul inconjurator. La finalul atelierului, parintii vor afla despre profilul psihologic al copilului lor, cu informatii despre cariera potrivita si relationarea micutului in diferite cadre.
Dans cu Razvan Rotaru:
Dedicat copiilor peste 6 ani, atelierul de dans are ca scop dezvoltarea expresivitatii corporale. Copiii isi vor exprima sentimentele nu verbal, ci prin intermediul miscarii. De asemenea, prin curs, cei mici vor intelege importanta disciplinei si a respectului.
Exprimare a emotiilor – „Emotiile mele” cu Marilena Ionescu:
Fie ca vorbim despre fericire, iubire sau entuziasm, fie ca ne referim la tristete, spaima sau suparare, cursul de exprimare a emotiilor este important pentru intelegerea sentimentelor si pentru dezvoltarea capacitatilor de comunicare. Copiii vor invata cum sa foloseasca arta in folosul lor, diverse moduri de a transmite emotii.
Dezvoltare a stimei de sine – „Comorile mele” cu Marilena Ionescu:
Descoperim despre cat de special si unic este fiecare. Vorbim despre noi si despre calitatile noastre. Ne facem planuri pentru viitor si ne povestim visele si sperantele. invatam despre noi insine si despre cum putem sa le aratam si celor din jur cum suntem cu adevarat.
Fotografie – Photo4Kids cu Mihai Denes:
In cadrul atelierului, copiii vor invata atat sa foloseasca aparatul de fotografiat, cat si despre istoria acestuia. Cursul prezinta tehnici de compozitie, de iluminare si de alcatuire a fotografiilor. La final, cei mici vor organiza o expozitie cu lucrarile realizate.