Ce inseamna o mentalitate deschisa in educatia copilului

Ce inseamna o mentalitate deschisa in educatia copilului

Cu siguranta, orice profesor este de acord ca este important sa aiba o mentalitate deschisa fata de ideile elevilor. Insa cati dintre ei chiar aplica acest concept? La Meditatii pentru parinti, iti spunem cat de mult conteaza un profesor deschis la perspective noi, pentru educatia copilului.

„Un profesor cu o mentalitate deschisa, de fapt, este profesorul care cu adevarat tine cont de interesele, obiectivele si nevoile copilului si este in stare sa renunte la obiectivul lui de educatie, intr-o prima faza”, explica Cristina Gheorghe, director executiv Scoala Varlaam Mitropolitul din Iasi.

Cu alte cuvinte, nu atentia la predare sau la note si examene sunt cele care fauresc un profesor bun. Nici proful acela cool, care face glumite cu elevii sai, pentru a evita sa para prea stric, nu inseamna ca are o mentalitate deschisa.

Educatia copilului se bazeaza pe intelegere si empatie. Elevul vrea sa stie ca profesorul ii intelege nevoile, framantarile, pasiunile.

Despre unul dintre principiile mentalitatii ale mentalitatii deschise – comunitatea de invatare din jurul copilului – am mai vorbit intr-o editie anterioara. Afla si alte principii pentru educatia copilului acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s