Ce-i o casa de pescar? – educatie creativa la Muzeul Satului

Sub egida „Din poarta in poarta. Fii zburdalnic!” asociatia De dragul artei recomanda in urmatoarele zile de sfarsit de saptamana programe de educatie creativa pentru familii cu copii de 2-6 ani in Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.

 

Tema “Ce-i o casa de pescar – ia spune-mi, tu ai habar?” va propune doua tipuri de activitati intr-un singur program care dureaza o ora: vizita interactiva in gospodaria din Ostrov şi un atelier creativ in care copiii vor folosi materiale naturale intalnite in spatiul satului traditional.

Copiii vor fi invitati sa descopere drumul spre o gospodarie de pescari fiind ajutati de unele indicii naturale de adulmecat sau de altele atent plasate de catre organizatori de observat.

Ajunsi acolo, vor descoperi ca totul are legatura cu apa in jurul careia se invart toate celelalte aspecte ale vietii locuitorilor din Ostrov. Diferite jocuri vor accentua importanta apei pentru oamenii din acest tip de univers, iar copiii vor descoperi obiecte, obiceiuri si materiale care ajuta la convietuirea cu pestii si cu peisajul lacustru. O marioneta supriza va spune o poveste iar diferite jocuri de imaginatie vor ajuta la constientizarea  legaturii dintre om si mediul in care traieste. in partea de atelier, in functie de varsta, o familie de pestisori se va naste din manute de copii si incredere de parinti.

Exista si varianta de program pe ploaie. E chiar mai interesant atunci!
Programele se desfaşoara dupa urmatorul orar:
sambata,  25 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
duminica, 26  august, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
sambata,  1 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
duminica, 2 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
sambata,  8 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
duminica, 9 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

Programarile sunt absolut necesare şi se fac numai in saptamana programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 40 lei/familie formata din doi membri, 50 lei/familie formata din trei membri, 60 lei/ familie formata din patru membri etc. Asociatia işi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura şi civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s