Litoralul romanesc este destul de ofertant cand vine vorba de activitati pentru familiile cu copii. Chiar daca multe persoane opteaza fie pentru litoralul bulgaresc, fie pentru cel grecesc, intrucat considera ca serviciile sunt de o calitate mai buna, un concediu intr-o statiune romaneasca are avantajele lui.
In primul rand, orice situatie neprevazuta este intotdeauna mai usor de rezolvat in tara, decat in strainatate. Apoi, trebuie sa tinem cont si de drum, care este la indemana pentru majoritatea dintre noi. De exemplu, din Bucuresti pana in Constanta parcurgi un drum de maximum 3 ore pe autostrada, iar acest lucru este un plus tinand cont ca micutii nu sunt foarte toleranti cand vine vorba de drumuri lungi.
Idei de activitati la mare pentru familiile cu copii
Exista atat de multe activitati pentru cei mici pe litoralul romanesc, hoteluri, localuri si plaje kid-friendly, incat este pacat sa nu le explorezi vara aceasta! Iata cateva atractii turistice si activitati pentru familiile cu copii pe care le ofera litoralul romanesc:
Parcul acvatic Aqua Magic din Mamaia
Aqua Magic este atractia principala a statiunii Mamaia pentru familiile cu copii, care Se afla chiar la intrarea in statiune si are o capacitate de 2500 de locuri si 14 tobogne, o zona speciala pentru copiii mici si momente de divertisment.
Program iunie si septembrie: 10:00-18:00/ iulie si august: 09:00-19:00
Tarife: standard 70 lei/ copii 30 lei
Distractie si aventura in satul de vacanta din Mamaia
Satul de vacanta este unul dintre cele mai populare locuri printre turistii care aleg sa isi petreaca concediul in statiunea Mamaia. Atractia principala a satului de vacanta este Luna Park, un parc de distractii plin cu jocuri si lumini colorate care sigur le vor capta atentia celor mici. De la trenulete si caruseluri pentru cei mici, pana la roller-coaster, ciocane si centrifuga pregatite sa le ofere senzatii tari celor mari, in satul de vacanta sigur nu va veti plictisi.
Satul de vacanta este amenajat in sudul statiunii Mamaia, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol.
Plimbari cu telegondola deasupra statiunii Mamaia
Telegonodola a devenit un simbol al statiunii Mamaia si ofera turistilor posibilitatea de a admira panorame extraordinare asupra Marii Negre, Constantei si statiunii Mamaia.O plimbare cu Telegondola dureaza 8 minute și se desfasoara pe o lungime de aproximativ 2 kilometri intre Hotel Perla si Cazino, pe ambele sensuri.
In sezonul estival (01.06-15.09.2019) telegondola functionaza intre orele 09:30 si 23:15. O calatorie in oricare sens costa 20 lei. Copiii sub 7 ani pot calatori gratuit.
RadioPlaja Itsy Bitsy – activitati gratuite pentru copii
In Mamaia, pe plaja din fata hotelului Flora, gasesti RadioPlaja Itsy Bitsy, care ii asteapta pe cei mici cu zeci de activitati, jocuri si concursuri de tot felul, de dimineata pana seara. Ne gasesti pe plaja pana pe 31 august, iar intrarea si participarea la activitatile de pe plaja sunt GRATUITE!
Dimineata ne invioram, jucam impreuna volei, human foosball si alte jocuri de plaja, si participam la tot felul de concursuri cu premii pentru fiecare!
La pranz te asteptam in zona noastra de relaxare de pe aceeasi plaja din fata hotelului Flora, ca dupa-amiaza, intre 17:00 si 19:00, sa ne distram impreuna alaturi de SuperZapa si sa intram in direct chiar din studio-ul de pe nisip.
Seara, dupa ora 19:00 pana la 21:00, ii asteptam pe cei mici, dar si pe cei mari, la Itsy Bitsy Summer Party, pe scena de pe plaja, cu muzica, dans si o portie zdravana de distractie, la malul marii.
Programul* activitatilor:
L-D, 9:00-12:00/ 16:00-21:00 – activitati gratuite pe plaja pentru copii si parinti
L-V, 17:00-19:00 – In direct de la Mamaia, cu SuperZAPA
L-V, 19:00-21:00 – Itsy Bitsy Summer Party, cu SuperZAPA si Catalina.
*Programul ar putea suferi modificari in functie de conditiile meteo.
Gasesti indicatii catre RadioPlaja Itsy Bitsy si pe Google Maps, accesand acest link: https://goo.gl/maps/gBdrDqwLMJoW1wvT6
Ca sa fii la curent cu tot ce se petrece la RadioPlaja Itsy Bitsy, da JOIN evenimentului de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/2348515645471242/
Vizita la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii
Delfinariul Constanta
Delfinariul din Constanta este o alta atractie de pe litoralul romanesc pe care cei mici nu trebuie sa o rateze. Delfinariul ofera spectacole cu delfini, integrand de-a lungul timpului si lei de mare sau pinguini, si beneficiaza de un amfiteatru de spectacole cu 1.350 de locuri, de un sistem nou de filtrare a apei, climatizare, precum și de o cupola de acoperire a incintei.
Program reprezentatii definariu: L-D: 11:00, 15:00 si 19:00
Tarife: 40 lei adulti/ 10 lei elevi si studenti/ gratuit pentru copiii pana in 7 ani
Acvariul Constanta
Acvariul este amplasat pe malul marii, chiar in fața impunatorului Cazinou constanțean. Aici gasim expozitii permanente de fauna și flora acvatica, dar si expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.
Acvariul este structurat in 3 sectii: Marina, Dulcicola și Pești Exotici.
Program de vizitare: L-D, 09:00-20:00
Tarife: 20 lei adulti/ 5 lei elevi si studenti/ gratuit pentru copiii pana in 7 ani
Planetariul Constanta
Planetariul este primul obiectiv public de acest gen din Romania. In holul Planetariului exista o expozitie de astronomie, iar un cupola au loc demonstratii cu proiectorul ZKP- 2 si pot fi vazute stele, planete, Luna, constelatii, comete, meteori, sateliti galileeni ai lui Jupiter, sateliti artificiali, sistemul solar, eclipse de Soare si de Luna.
Demonstratii: L-D, 10:15, 11:45, 13:00, 14:15, 16:00 si 17:15.
Tarife: 12 lei adulti/ 3 lei elevi si studenti/ copiii sub 7 ani nu au acces
Microrezervatia Constanta
Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 12 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie palustra. Acest obiectiv a fost creat in ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexa asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul acestui obiectiv detine avifauna acvatica (pelicani, lebede, rate si gaste salbatice), avifauna terestra (pauni, fazani) si mamifere (mufloni, cerbi lopatari,capriori), care se regasesc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumete ale naturii si specii rare cu o reprezentare tot mai redusa in biotopurile naturale.
Program de vizitare: L-D, 09:00-20:00
Tarife: 8 lei adulti/ 2 lei elevi si studenti/ gratuit pentru copiii sub 7 ani
Herghelia Mangalia
Herghelia Mangalia, cea mai mare din sud-estul Europei, este situata la 3 km nord de Municipiul Mangalia si la numai 500 m de malul vestic al Marii Negre. Este populata numai de cai de rasa: pursânge arab, semigrei si câțiva ponei.
Herghelia constituie si un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia, se pot efectua plimbari de agrement – calare sau cu trasura – de-a lungul Marii Negre.
Adresa: Sos.Constantei km 3, Mangalia, 905500.
Contact: 40(241)751325 / 40 372 70 17 64
Program: L-D, 08:00- 18:00
Plimbari cu vaporasul spre Insula Ovidiu
Insula Ovidiu este situata pe Lacul Siutghiol, la aproximativ 5 km distanta de malul dinspre statiunea Mamaia si 500 m fata de malul dinspre orasul Ovidiu. Insula sigur ii va fascina pe cei mici, mai ales ca este singura din Romania pe care este amenajat un obiectiv turistic.
Plecarile se fac cu minimum 5-6 persoane, cu vaporasul se fac din Mamaia, in intervalul orar 11:30-15:00, cu ambarcatiunile „Marina” sau „Sabrina”. Cu vaporasul „Ovidius”, ce are o capacitate mai mare, de pana la 20 de persoane, plecarile se fac zilnic de la 15:00, 17:00 si 18:30. O vizita pe insula dureaza in jur de 60-90 minute.
Tarifele pentru oricare dintre cele 3 ambarcatiuni sunt de 25 lei/ persoana dus-intors, iar pentru copiii intre 4 si 14 ani, pretul este de 20 lei/ persoana dus-intors.
Plimbare pe faleza Consnta, la Cazino
Pentru plimbarile relaxante de seara, in familie, faleza din Constanta reprezinta alegerea ideala. Celebrul Cazino ii va fascina cu siguranta pe copii, care sigur nu vor vrea sa rateze ocazia de a se poza langa impunatoarea cladire.
Va puteti opri chiar si la o cina, pentru ca tot pe faleza sunt o multime de terase si restaurante, majoritatea cu specific pescaresc, care servesc mancare proaspata, numai buna de savurat ascultand sunetul valurilor.
Asadar, litoralul romanesc are multe de oferit, in special familiilor cu copii. Parcurile acvatice, locurile de joaca, plajele cu activitati dedicate copiilor ii asteapta cu nerabdare cat e vara de lunga, la Marea Neagra.