Joaca bebelusului nu numai ca este distractiva (atat pentru cel mic, cat si pentru amuzamentul parintilor sai), dar este si foarte educativa. La Parinti de Pici, iti spunem cum evolueaza jocul celor foarte mici si cum ii ajuta in crestere.
Pentru o buna dezvoltare sociala, emotionala, fizica si cognitiva, joaca bebelusului este esentiala. Este principalul mijloc prin care copilul descopera lumea si se descopera pe sine, invata despre corpul lui si despre tot ce e in jur.
Stiai ca, pentru un bebelus, joaca poate fi si solicitanta? Chiar si atunci cand ii dai piciului tau o zornaitoare, cel mic isi foloseste toate cele cinci simturi si invata constant. Asa ca, putem spune ca joaca bebelusului este chiar o treaba serioasa si istovitoare.
- In primul an de viata, chiar si interactiunea cu cei din jur este o joaca pentru bebelus.
- Intre 1 si 2 ani, jocul sau devine mai complex. Intervine creativitatea si asa apare jocul simbolic – cand se preface si isi imagineaza.
- Mai apoi, incepe etapa jocului de rol, cand s-ar putea sa-l vezi pe cel mic jucandu-se de-a doctorul sau de-a vanzatorul, de exemplu.
Afla si mai multe despre joaca bebelusului, acum, la Parinti de Pici.