Casuta cu povesti si Saptamana fara calculator la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ii asteapta pe copii sa paseasca in „Casuta cu povesti” si sa petreaca „Saptamana fara calculator”.

E vorba de doua programe dedicate celor mici, care se desfasoara la Muzeul Satului in saptamana 28 octombrie – 1 noiembrie.

Casuta cu povesti – lectura pentru copii 

Interpreta de muzica populara, solista, realizatoarea de emisiuni folclorice si actrita Narcisa Baleanu le va povesti celor mici doua din povestile care ne-au incantat atat de mult pe fiecare dintre noi: Fata babei si fata mosneagului si Capra cu trei iezi, de Ion Creanga. Vocea calda a Narcisei si frumusetea povestilor romanesti ne amintesc de serile petrecute la gura sobei, cand bunica ne citea din vechile ei carti povesti de care ne aducem si acum aminte cu drag.

Pentru „Casuta cu povesti”, Narcisa Baleanu le-a pregatit copiilor lectura impletita cu teatru si muzica, pentru a le capta atentia si totodata, pentru a le insufla dorinta de a citi carti de povesti.

Intalnirile se desfasoara intre 28 octombrie si 1 noiembrie 2019. Numarul maxim de participanti este limitat la 20 pentru fiecare atelier, iar taxa de participare este de 15 lei de copil. Inscrierile se fac pe adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Saptamana fara calculator

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” invita copiii sa ia o pauza de la statul in fata monitorului si sa invete despre arta populara romaneasca, in cadrul proiectului Saptamana fara calculator. In perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019, in muzeu au loc ateliere de impletituri textile, decoratiuni de toamna si teatru de umbre.

Cei mici au ocazia sa lucreze cu mesteri populari, folosind tehnici traditionale. Totul intr-un loc de poveste: Muzeul Satului. Copiii se vor bucura de timpul liber departe de calculator, se vor juca si vor socializa, iar parintii vor fi incantati ca cei mici isi vor petrece vacanta de toamna intr-un mod frumos si util, prin activitati care le vor dezvolta indemanarea si gustul pentru traditie.

Atelierele sunt adresate copiilor din clasele primare si se desfasoara astfel:
Taxa de participare pentru atelierul de teatru de umbre este de 10 lei, iar pentru restul atelierelor, de 20 de lei. Inscrierile au loc pe adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Mai multe detalii se gasesc pe www.muzeul-satului.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s