Casa Experimentelor: Cum faci din fizica o joaca

Stiinta se imbina cu distractia, in primul centru stiintific non-profit din Romania: Casa Experimentelor! De la mici la mari, cu totii avem ocazia de a invata prin joaca, printre zeci de experimente!

In ceea ce ma priveste, fizica este o materie greu de iubit, daca nu ai parte de exemple interactive, in care poti sa intelegi vazand, simtind, auzind, atingand. Proiectele, experimentele si, in general, activitatile interactive ii pot ajuta pe copii sa indrageasca aceasta materie si sa o inteleaga mai usor. Dar cate scoli fac acest lucru?

Din dorinta de a face stiinta mai atractiva in randul copiilor, Asociatia pentru formare, cu sprijinul Technorama Science Center din Elvetia, a deschis acest muzeu al tehnicii – Casa Experimentelor – unde stiinta este imbinata cu joaca.

Muzeul se adreseaza tuturor, de la mici la mari, de la prescolari la liceeni si adulti,oferindu-le peste o suta de experimente, demonstratii si workshopuri interactive.

Unul dintre exponatele-vedeta de la Casa Experimentelor este Generatorul Van de Graaff, un experiment care ii va amuza pe cei mici si mari deopotriva. Ai incercat vreodata sa freci un balon umflat de puloverul tau sau de par, iar apoi sa il pui deasupra capului? Ce se intampla? Balonul, incarcat cu electricitate statica, va ridica firele de par din crestet. La o scara mai mare, cam asta face si Generatorul Van de Graaff.

van de graaffPrintre alte experimente ale muzeului tehnic, vizitatorii vor regasi bobina Tesla (instrument care creeaza mini-fulgere), pendule si magneti, jocuri de inteligenta si strategie si multe altele.

De asemenea, in planificarea vizitei, poti alege dintre trei workshopuri interactive:

  • Ceara – Foc – Fitil – Arderea unei lumanari nu a fost niciodata mai fascinanta!
  • Puterea NIMICULUI – Se pot realiza experimente din… nimic? Ramane sa aflam.
  • Unde! Unde? – Experimente cu un cuptor cu microunde, pe care acasa copiii nu au voie sa le faca, dar le pot observa la Casa Experimentelor.

Se pot organiza si petreceri pentru copii, altfel decat cele clasice, in care participantii se pot bucura de toate demonstratiile muzeului.

Fiind un centru non-profit, intrarea este gratuita la Casa Experimentelor, insa sunt incurajate donatiile din partea vizitatorilor si exista taxe pentru fotografiat si filmat sau petreceri. Toti banii incasati sunt investiti in dezvoltarea muzeului si intretinerea exponatelor.

Pentru a vizita Casa Experimentelor, este nevoie de o rezervare pe site-ul muzeului.

Program: 09:00 – 19:00

Adresa: Calea Vitan, nr. 242, Bucuresti

Afla mai multe detalii chiar pe site-ul Casa Experimentelor.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa foto: Facebook Casa Experimentelor

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s