Odata ce ati inceput sa introduceti si alte produse in alimentatia copilului pe langa laptele matern, apare o noua dilema. Ce fel de carnita ar trebui sa manance prichindelul? Despre cum si cand sa introduci carnea in diversificare iti spunem acum, la Parinti de Pici.
Dupa varsta de 6 luni, puteti incepe linistiti procesul de diversificare. De regula, incepem cu piureuri, facandu-i copilului cunostinta cu fiecare aliment pe rand. Cand ajungeti la etapa de carnita, este bine sa stii ca, pana la 3 ani, puiul, curcanul si vita sunt cei mai buni prieteni ai prichindeilor. Oaia si porcul, fiind carnuri mai grase, care se digera mai greu, vor fi introduse in alimentatia copilului mai tarziu, pe la 3-4 ani. O alta alegere buna pana la varsta de 2 ani este si pestele, sub forma de bucatele de pastrav, salau sau somon, bine curatate de orice os.
Atentie, insa! Verifica de unde provine carnea pe care i-o dai copilului tau. Ideal ar fi sa poti lua de la tara, dar este bine si daca te indrepti spre surse ecologice.
„Eu abia cand a venit vremea sa-i introduc fetitei noastre carnea in alimentatie mi-am dat seama cat de norocoasa sunt avand parintii la tara, de unde imi pot trimite carne de pui din productie proprie, ecologica”, povesteste Georgiana, mama de pici.
Afla acum, la Parinti de Pici, mai multe despre cum sa introduci carnea in diversificare si despre cele mai bune surse.