Cand este nevoie de o discutie in familie despre bullying?

Cand este nevoie de o discutie in familie despre bullying?

Ca parinte, iti vine greu sa ii vorbesti copilului tau despre rautatile din lume. Insa sunt momente in care puiul tau are nevoie sa inteleaga ca nu totul este roz. Cum ar fi situatiile de bullying. La Meditatii pentru parinti, iti spunem in ce momente ii vorbesti copilului tau despre bullying.

Ideal, ar trebui sa le vorbim picilor nostri despre bullying inainte ca acestia sa intre in colectivitate. Ar trebui sa ii pregatim pentru ce va urma, si cu bune, si cu rele. Totusi, dintr-un cumul de motive, discutia ajunge invariabil sa fie anulata – pentru ca sunt prea mici, pentru ca nu vrem sa ii speriem, pentru ca poate nu vor intelege de ce altii ar vrea sa le faca rau, pentru ca vrem ca intrarea in colectivitate sa fie o amintire frumoasa.

Pana la urma, ajungem sa lasam discutia pentru mai tarziu. Ce inseamna „mai tarziu”? Cand observi schimbari in comportamentul copilului tau, aflam de la Ioana Agachi, psihoterapeut si fondatoarea programului „Eu, parinte ghemotoc”.

Daca primesti sesizari ca piciul tau a devenit mai agresiv, ca se bate sau ca vorbeste urat, daca vezi ca vine acasa cu jucarii sau alte obiecte care nu sunt ale lui, s-ar putea sa fie nevoie de o discutie despre bullying.

Totodata, daca observi ca puiul tau este mai apatic si mai trist, nu mai este atat de comunicativ, nu iti mai povesteste atatea lucruri si observi ca are o tendinta de retragere, iar este important sa vorbesti cu el.

Rolul parintelui este sa observe aceste comportamente si sa deschida o discutie”, spune Ioana Agachi.

Mai multe despre cand vorbim cu prichindeii despre bullying aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s