Campania pentru prevenirea violentei asupra copiilor, lansata la Palatul Parlamentului

Campania pentru prevenirea violentei asupra copiilor, lansata la Palatul Parlamentului

Pe 30 martie, Palatul Parlamentului a gazduit o dezbatere pe tema violentei asupra copiilor, parte din campania „Invata sa ceri #Ajutor!”. Societatea Romana pentru Drepturile Omului si Asociatia Mens-Sana au discutat despre o noua abordare a fenomenului violentei, prin preventia realizata prin educarea victimelor, a persoanelor vulnerabile si a societatii.

Prin campania „Invata sa ceri #Ajutor”, organizatorii isi propun sa popularizeze mesajul non-verbal „AJUTOR”. Ei considera ca un minor trebuie invatat sa semnalizeze in public, daca nu poate transmite verbal mesajul, ca este victima a oricarei forme de violenta fizica sau psihica, printr-un mesaj non-verbal de incrucisare a mainilor in fata, cu capul usor plecat.

Filosofia noastra este aceea ca la `o fapta` participa, direct sau indirect, un autor vazut si multi altii, morali, nevazuti, anume cei care, prin pasivitatea lor, nu fac nimic pentru a preintampina producerea agresiunii. Nu suntem educati cum sa intervenim. Fiecare dintre noi avem un rol in preventia violentei. Vom porni de la discutii cu elevii, profesorii, autoritatile locale”, a explicat vineri un reprezentant al Societatii Romane pentru Drepturile Omului.

In ultima perioada, am vazut foarte multe cazuri in care copiii au fost victimele abuzurilor. Nu numai pe copii trebuie sa-i educam si sa-i facem sa constientizeze abuzurile, ci si pe cadrele didactice, pe parinti. Trebuie sa invatam ce trebuie facut cand vedem ca un copil este in pericol”, a explicat psihologul Lorena Diaconescu.

Afla mai multe „Invata sa ceri #Ajutor”, pe site-ul oficial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s