Board Game: Labirintul Magic

Intotdeauna este amuzant sa rezolvi un labirint. Dar ce te faci cand nu ii vezi peretii? Pentru o seara distractiva in familie, iti propun sa incerci Labirintul Magic.

Intr-un articol precedent, am mai vorbit despre cat de avantajoase sunt labirinturile pentru dezvoltarea copilului. Odata ce micutul tau a inceput sa rezolve labirinturi cu o dificultate din ce in ce mai mare, ii poti propune urmatorul joc de societate.

The Magic Labyrinth / Labirintul Magic este atat un joc de noroc (intrucat se da cu zarul), cat si unul ce antreneaza memoria si abilitatile de strategie. Este potrivit pentru 2-4 jucatori, cu varste de la 6 ani in sus.

Ideea este simpla: jucatorii sunt magicieni care incearca sa treaca printr-un labirint si sa colectioneze obiecte, fara a se lovi de zidurile invizibile. Partea complexa se afla in dedesubturile tablei de joc.

Fiecare pion este „conectat” de tabla de joc printr-o biluta magnetica. Sub tabla de joc se afla adevaratul labirint, in care unii pereti blocheaza biluta magnetica, fortandu-l astfel pe jucator sa revina la pozitia initiala.

02Din nou, nimeni nu vede ce se intampla dedesubt si fiecare jucator alege pe unde vrea sa mearga. Daca s-a lovit de un „perete invizibil”, jucatorul respectiv trebuie sa tina minte sa nu mai treaca prin acelasi loc.

Pentru copiii mai mici, am o sugestie care ar putea face jocul mai usor: folositi bete de chibrit pentru a marca locurile blocate de pereti, odata ce le descoperiti.

Pe tabla de joc se afla o serie de obiecte, sub forma unor jetoane. Primul jucator care strange cinci jetoane castiga.

03Labirintul Magic se gaseste in majoritatea magazinelor specializate, in jurul pretului de 160 de lei. Mie mi se pare o unealta foarte buna pentru antrenarea memoriei copiilor, intr-un mod distractiv, in familie.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s