Sunt situatii in care tusea prichindelului tau nu are de ce sa te ingrijoreze, asa cum sunt si momente cand faptul ca bebelusul tuseste este un semnal de alarma. La Parinti de Pici, decodificam tipurile de tuse la micutii nostri, pentru a sti care cazuri sunt grave si care trec fara probleme.
Chiar daca multi dintre noi ne gandim pe loc la o multime de boli de fiecare data cand bebelusul tuseste, se pare ca nu orice fel de tuse este un semn de boala.
S-ar putea ca micutul tau sa tuseasca pentru ca il deranjeaza saliva in exces, specifica eruptiei dentare, caz in care nu ai de ce sa iti faci griji.
Chiar si cand insoteste o raceala usoara, tusea nu e obligatoriu sa fie grava sau sa ne sperie, desi numai un parinte stie cat de greu e sa nu te sperii atunci cand iti auzi copilul tusind. Dar daca nu-i afecteaza somnul, starea de spirit sau pofta de mancare, iar cel mic bea suficiente lichide, atunci lucrurile sunt pe fagas normal, desi doar o vizita la medic s-ar putea sa te linisteasca.
Pe de alta parte, cand bebelusul tuseste si are doar 3-4 luni, ar trebui sa mergi neaparat cu el la doctor, pentru ca la varste asa mici n-ar trebui sa tuseasca. De asemenea, alte semnale de alarma sunt gand tusea e puternica si persista, daca e insotita de febra, daca cel mic are respiratia ingreunata sau suieratoare sau daca tuseste in timpul somnului.