Bebelusul are pielea sensibila? 5 sfaturi de retinut

Pielea sensibila a bebelusilor trebuie ingrijita atent, pentru a evita tot felul de consecinte suparatoare.

Pielea unui sugar este de 10 ori mai sensibila decat cea a adultului si se afla in plina dezvoltare. Mai mult decat atat, in primul an de viata, pielea bebelusului nu si-a dezvoltat complet functia de bariera, fiind astfel predispusa la aparitia eczemelor si iritatiilor.

Cum ingrijesti pielea sensibila a bebelusului

Iata cateva sfaturi important de care sa tii cont pentru ingrijirea pielii sensibile a puiului tau, indiferent de anotimp:

1. Spala intotdeauna hainutele bebelusului inainte de prima purtare

Dupa ce ai pus la punct o mica garderoba pentru primele luni ale bebelusului, spala la masina de spalat tot ce va intra in contact cu pielea celui mic. Foloseste un program special pentru bebelusi sau programeaza chiar tu doua cicluri de clatire pentru hainute, astfel incat detergentul sa fie complet inlaturat.

Daca pana acum foloseai un detergent de rufe clasic, dupa nasterea copilasului alege unul ecologic sau special conceput pentru bebelusi, antialergic, fara parfumuri sau substante chimice. Clateste foarte bine hainutele.

O spalare corecta a hainutelor le va proteja si, mai important, va proteja pielea sensibila a micutului tau!

2. Nu ii face baie prea des

Este important sa ii faci baie bebelusului, dar nu trebuie sa devina o obsesie. Imbaierea frecventa indeparteaza uleiul care se gaseste in mod natural pe pielea bebelusului si care are rolul de a o proteja de factorii externi.

Spalatul foarte des poate creste riscul alergiilor la diverse substante, precum si riscul de eczema. Prin urmare, sunt suficiente doua-trei baite pe saptamana.

3. Nu il tine in cadita prea mult si nu folosi apa fierbinte

Nu tine bebelusul mai mult de 5 minute in cadita si ai grija ca apa sa nu fie niciodata fierbinte, ci calduta. Dupa baita, aplica o lotiune hidratanta pentru bebelusi sau maseaza-l delicat cu un ulei. Masajul hidrateaza pielea copilasului si il ajuta sa se relaxeze.

4. Imbraca-l in hainute din materiale naturale

Ai mare grija atunci cand cumperi hainutele pentru copilasul tau. Ele trebuie sa fie confectionate numai din materiale naturale si moi, precum bumbacul, care lasa pielea sa respire si ajuta la absorbtia transpiratiei, prevenind astfel iritatiile.

Bumbacul organic ramane cea mai buna alegere pentru pielea sensibila a bebelusului, intrucat sunt mai moi decat cele din bumbac normal, devin mai catifelate dupa fiecare spalare si sunt mai rezistente.

De ce bumbacul organic?

Gandeste-te la un material ca o mangaiere, moale, linistitor, provenit 100% din natura. Acesta este bumbacul organic! Sugarii sunt mult mai expusi factorilor iritativi din materiale textile, detergenti sau creme, asa ca trebuie sa avem grija la tot ce-i inconjoara, altfel acestia pot face eczeme sau dermatite.

Pentru a proteja pielea delicata a celor mici, este bine sa le alegem hainute din bumbac organic, mai ales pentru primele luni de viata. In clipul de mai jos iti dezvaluim cateva motive pentru care imbracamintea din bumbac organic reprezinta cea mai buna varianta pentru piciul tau:

Bumbacul organic este cultivat dupa standardele agriculturii ecologice, adica pe pamant curat, fara chimicale, din seminte netratate chimic si nemodificate genetic. Este ajutat sa creasca cu ingrasamant organic si intretinut prin metode manuale sau mecanice.

Inclusiv dupa recoltarea lui, bumbacul organic nu este albit cu inalbitor si colorat cu vopseluri pe baza de apa, fata metale grele sau reziduuri de petrol.

5. Alege produse pentru ingrijirea pielii de calitate

Oferta este extrem de bogata in materie de produse pentru ingrijirea bebelusui, asa ca nu e de mirare ca te poti simti coplesit(a) cand mergi la cumparaturi.

Alege produse de calitate pentru ingrijirea pielii bebelusului, fara parfum, parabeni sau ftalati, care sunt substante nocive pentru organism. Citeste cu atentie eticheta fiecarui produs si tine cont de faptul ca ingredientele sunt afisate in ordinea descrescatoare a cantitatii.

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s