Baylab 2018: marile descoperiri, pe intelesul celor mici

Baylab 2018: marile descoperiri, pe intelesul celor mici

Ce se intampla cand stiinta trece dincolo de paginile manualelor scolare si se lasa descoperita prin joc? Totul se schimba. Reticenta lasa loc curiozitatii, iar profesorii si elevii devin o echipa care lucreaza „cot la cot” si invata unii de la ceilalti.

Aceasta este viziunea Baylab (Laboratorul de Stiinte Bayer): sa ii imprieteneasca pe cei mici cu stiinta, prin experimente interactive si extrem de distractive. Pentru că mitul „scolii plictisitoare” poate fi daramat!

Ce este nou la Baylab 2018?

Cea de-a 5-a editie a proiectului imbina formatul deja consacrat – sesiuni gratuite de experimente stiintifice dedicate copiilor cu varste intre 6 si 12 ani, sustinute de profesori de chimie si fizica, specializati in metoda investigatiei – cu expansiunea internationala: este primul an in care proiectul ajunge dincolo de granitele Romaniei, pana in Republica Moldova.

Intre 7 si 18 mai, peste 7.000 de mici oameni de stiinta din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi au trecut pragul Laboratorului si au invatat, printre altele, despre densitatea lichidelor, campul magnetic sau modul in care o iluzie ne poate pacali simturile.

Intre 21 – 25 mai, Chisinaul va fi gazda evenimentului, unde 1.200 de copii sunt asteptati sa ia parte la cele 40 de sesiuni de experimente sustinute pe parcursul intregii saptamani.

O privire de ansamblu:

In fiecare an, Baylab Romania contribuie la atingerea unui obiectiv ambitios asumat de catre Bayer la nivel global: 1.000.000 de copii interesati de stiinta, pana in 2020.

De la lansarea proiectului in tara noastra, in 2014 si pana in prezent, aproximativ 20.000 de copii au descoperit ca stiinta poate fi distractiva.

Povestea Baylab continua!

Detalii pe www.baylab.bayer.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s