Ateliere de educatie prin improvizatie: cum ii ajuta pe copii si unde au loc

Teatrul de improvizatie este esential pentru imbunatatirea apartenentei la grup, intarind ideea ca nimeni nu este singur, nu se confrunta doar el cu o problema ceea ce contribuie la reducerea impactului emotional.

Prin improvizatie, copiii si tineri vor reusi sa inteleaga importanta grupului si a ajutorului acestuia cand se confrunta cu probleme, imbunatatindu-si capacitatea de analiza a acesteia si de gasire a unei solutii. Primind diferite pareri de la membrii grupului, acestia pot vedea o situatie din perspective diferite, simtindu-se protejati si incurajati.

Principiile teatrului de improvizatie sunt: Accepta si du mai departe si Spune Da, principii care au rolul de a ii invata pe copiii si tinerii din grupul tinta metode de gestionare a situatiilor dificile cu care se confrunta, dintr-o perspectiva pozitiva, a provocarilor si nu a obstacolelor.

Ateliere de educatie prin improvizatie Littleimpro

Incepand cu data de 7 septembrie, Littleimpro a inceput primele ateliere din cadrul programului „Educatie prin improvizatie”, un modul educational pentru 75 de copii si tineri cu ajutorul caruia sa experimenteze teatrul de improvizatie pe durata a 10 ateliere. Ultima sedinta va fi un spectacol cu public, in care copiii si tinerii vor fi actori.

Atelierele de improvizatie se vor desfasura in cinci locatii: una in Bucuresti, Centrul Sfantul Lazar, si 4 in judetul Prahova (Casa Cristina, Casa Alexandra, Casa Austria si Casa Aricesti-Rahtivani).

La spectacolele si atelierele LittleImpro, copiii sunt incurajati sa vorbeasca in public, sa fie creativi si sa isi foloseasca imaginatia intr-un mediu sigur si prietenos, care ii ajuta sa lege aceasta experienta de emotii pozitive si dezinhibante.

Avand sloganul „Teatru de improvizatie pentru copii… si mici, si mari”, LittleImpro ii provoaca pe tinerii spectatori sa creeze propriile scenete, folosindu-si creativitatea si descoperindu-si curajul. Fiecare spectacol este construit in totalitate pe baza ideilor copiilor,pornind de la povesti rastalmacite pana la cantece inventate pe loc. Astfel, nicio reprezentatie nu se aseamana cu alta.

La spectacolele si atelierele LittleImpro, copiii sunt incurajati sa vorbeasca in public, sa fie creativi si sa isi foloseasca imaginatia intr-un mediu sigur si prietenos, care ii ajuta sa lege aceasta experienta de emotii pozitive si dezinhibante.

Prin joaca, ei sunt incurajati sa interactioneze in grup, sa lucreze in echipa, sa fie empatici si solidari. Participarea la spectacolele si atelierele de teatru de improvizatie contribuie la dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor prin crearea unei stari de buna dispozitie, intr- un context sigur si adecvat varstei lor.

De aceea, prin expunerea frecventa la astfel de stimuli, copiii vor trata cu dezinvoltura situatii de viata care se dovedesc provocatoare chiar si pentru adulti.

In 2017, LittleImpro a fost nominalizat la categoria „Liderii anului 2017 in proiecte culturale” in cadrul Galei Itsy Bitsy 2018 – Lideri pentru Liderasi.

 Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s