Iepurasul de Paste vine in acest an cu un cosulet plin de surprize pentru intreaga familie. Incepand cu data de 20 aprilie, Teatrul Ion Creanga difuzeaza online, pe conturile sale de social media (Facebook, Youtube si Instagram), un program de activitati de creatie realizate cu prilejul sarbatorilor.
Timp de doua saptamani, pana pe data de 3 mai, cei mici se vor bucura de ateliere cu idei pentru decorarea oualor de Paste sau pentru realizarea unor accesorii speciale, dar si de animatii inspirate de legenda iepurasului. Pentru parinti, Teatrul propune ateliere de confectionare a unor jucarii handmade tematice, dar si sesiuni de joaca culinara creativa alaturi de copii.
Programul este derulat in cadrul TIC ONLINE, un proiect lansat de Teatrul Ion Creanga in luna noiembrie 2020, pentru a ramane aproape de tinerii sai spectatori, oferindu-le o alternativa de conectare cu universul personajelor si povestilor pe durata suspendarii activitatii din salile de spectacol. In cadrul proiectului au fost realizate mai multe serii de ateliere, jocuri si exercitii, animatii educative sau povesti ilustrate, acestea fiind disponibile pe conturile de Facebook, Instagram si Youtube ale Teatrului Ion Creanga.
CE PUTETI URMARI?
► Pornind de la traditiile si obiceiurile de sarbatoare, atelierele de bricolaj le impartasesc celor mai dibaci mici mesteri – copiii cu varsta peste 4 ani – din tainele florilor, culorilor si tehnicilor de decorare a oualor de Pasti. Acestia vor invata sa-si confectioneze o coronita numai buna de purtat sau daruit de Florii, dar si sa prepare vopseluri din ingrediente naturale pentru colorarea oualor. Pentru decorare, ideile sunt dintre cele mai nastrusnice: de la oua cu chip de puisor sau broscuta la printese si ingerasi, folosind mici accesorii din fetru, hartie glasata, carioci colorate si lipici.
► Tematica sarbatorilor se regaseste si in atelierele pentru adulti, parintii fiind incurajati sa creeze prin tehnici simple, folosind materiale la indemana, jucarii inedite pentru copii. Astfel, vor prinde contur un cosulet senzorial cu oua din hartie gumata, potrivit pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete culorile, sau un iepuras nouras, compus dintr-o soseta si putin arpacas.
► Creativitatea continua in bucatarie cu ateliere de joaca culinara creativa. Aici, cu ajutorul „retetelor” jucause, un desert sau o gustare cu fructe se transforma intr-un personaj de poveste. Briosele seamana cu puisori sau oite pufoase, in timp ce capsunile se imbraca intr-un strat subtire de ciocolata, pentru a deveni o gradina cu iepurasi si morcovi dulci.
► Programul este completat de doua animatii cu talc, zvac si tup realizate pentru cei mici – „Legenda Iepurasului de Paste” (voce: Alexandrina Halic, ilustratii: Mihai Verbitchi) si pentru cei foarte, foarte mici – poezia „Iepurasul de Paste” (voce: Camelia Andrita, ilustratii: Delia Ionescu).
PROGRAM
20 aprilie – Atelier „Coronite vesele de primavara”
Idei creative pentru cei mici, cu Eliza Teofanescu
22 aprilie – Atelier „Iepuras nouras: un prieten din arpacas”
Idei creative pentru jucarii handmade, cu Nicoleta Rusu
24 aprilie – Atelier „Briose nazdravane”
Joaca culinara creativa, cu Oana Banuta
26 aprilie – „Laboratorul de culori si ingrediente naturale”
Idei creative pentru decorarea oualor de Paste, cu Andra Mirescu
27 aprilie – Atelier „Cosuletul senzorial (pentru cei mici)”
Idei creative pentru jucarii handmade, cu Nicoleta Rusu
28 aprilie – Atelier „Oua decorate… cu personalitate!”
Idei creative pentru decorarea oualor de Paste, cu Andra Mirescu
29 aprilie – Animatie: „Legenda iepurasului de Paste”
Ilustratii: Mihai Verbitchi; Voce: Alexandrina Halic
30 aprilie – Atelier „Printese somnoroase si ingerasi dragalasi”
Idei creative pentru decorarea oualor de Paste, cu Eliza Teofanescu
1 mai – Animatie: „Iepurasul de Paste”
Ilustratii animate: Delia Ionescu; Voce: Camelia Andrita
3 mai – Atelier „In gradina cu iepurasi si morcovi dulci”
Joaca culinara creativa, cu Oana Banuta
Toate activitatile pot fi accesate online, gratuit, pe platformele Facebook, Youtube si Instagram, urmarind pagina Teatrului Ion Creanga.