Cand suntem mici, parca e mai usor sa ne facem prieteni. Cum intelegem prietenia la varsta adulta si ce am putea schimba? Am aflat de la Andreea Raicu, la Happy Music cu Ruxandra si Marius.
Din fire, omul este un animal social. Unul dintre primele comportamente pe care le invatam, odata ce am pasit in afara universului familiei, este cum sa socializam si cum sa ne facem prieteni. Insa, pe masura ce crestem, ne dam seama ca si prietenia capata noi conotatii.
„Atunci cand esti prieten cu cineva, ai senzatia, de multe ori, ca poti sa ii spui ce sa faca omului respectiv si te superi daca nu urmeaza sfaturile pe care tu i le-ai dat”, este de parere Andreea Raicu. Iata ce inseamna pentru ea prietenia adevarata.
Prietenia nu inseamna sa dai sfaturi
Asa cum a spus si Andreea Raicu, oricine intra in contact cu povestea ta, iti va oferi parerea lui, subiectiva, bazata pe propriile experientele, nu pe ale tale.
Ca orice relatie, prietenia presupune empatie si ascultare activa. Cu alte cuvinte, pentru a fi un bun prieten, este suficient sa asculti problemele celuilalt si sa ii oglindesti sentimentele, astfel incat sa il ajuti sa realizeze de unul singur care sunt pasii urmatori.