Amidonul din alimente: periculos sau util?

Amidonul a ajuns sa ne sperie foarte mult, cand vorbim de alimentatie. Dar cat de multe stim despre acest compus? Aflam despre tipurile de amidon acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Vestea buna este ca amidonul poate fi chiar util pentru alimentatie si pentru sanatate, daca stim de unde sa il luam. Vestea proasta este ca, de cele mai multe ori, ne orientam catre produse care contin amidon rau.

Amidonul rau este acela care descarca multe zaharuri dupa digerare si care poate duce la obezitate si/ sau diabet. Produse care contin acest tip de amidon sunt faina alba si tot ce se face din faina alba, cartofii, porumbul si malaiul.

In schimb, amidonul bun poate chiar sa protejeze organismul, reducand absorbtia grasimilor si zaharurilor. Ce alimente contin amidonul de care avem nevoie? Afla acum.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s