Alexei Acsinte: Educatia ar trebui sa duca la autonomie, nu uniformizare

Alexei Acsinte: Educatia ar trebui sa duca la autonomie, nu uniformizare

La Happy Music cu Ruxandra si Marius, l-am avut ca invitat pe Alexei Acsinte, co-fondatorul singurului program de educatie antreprenoriala pentru copii – MBA Junior. Alaturi de Alexei, am discutat despre ce se intampla acum in sistemul de invatamant romanesc si despre viitorul in educatia copiilor. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

MBA Junior a luat fiinta dupa 4 ani de cercetari de catre lideri cu multa experienta in lucrul cu copiii si in dezvoltarea de softuri educationale. Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, venind in completarea educatiei primite in sistemul de invatamant.

Educatia antreprenoriala nu exista in Romania; nu exista organizat si coerent mai pe nicaieri in lume”, a explicat Alexei Acsinte. „Comisia Europeana a publicat o lista cu 8 abilitati-cheie, necesare a fi implementate in programele educationale la nivelul uniunii europene – printre ele se numarau si abilitatile antreprenoriale.”

Tot el ne-a explicat ca antreprenoriatul nu este doar despre afaceri, ci si despre capacitatea de a-ti asuma responsabil niste decizii, de a urma niste drumuri si de a invata sa gestionezi toate resursele din viata ta, de la bani si prioritati pana la timp si relatii. „Absolut totul poate fi aliniat, folosind instrumente pe care managerii si antreprenorii le folosesc in a-si gestiona business-ul.”

La Itsy Bitsy FM, Alexei Acsinte a vorbit si despre sistemul de invatamant romanesc, despre care a spus ca „lucreaza in opozitie cu perspectiva secolului in care ne aflam – incearca sa uniformizeze, nu cultiva pasiunile si nu autonomizeaza ce lucreaza indivizi dependenti. In opinia sa, educatia copiilor ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea capacitatilor creative, pe autonomia fiecarui individ si pe imbratisarea unicitatii fiecarui copil.

Mai multe despre cum ii poate ajuta MBA Junior pe cei mici sa dobandeasca si sa isi dezvolte astfel de competente poti afla din podcastul de mai jos.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s