In primii ani de viata, foarte multi prichindei dezvolta diverse alergii alimentare. Printre acestea se numara si alergia la ou, afectiune destul de intalnita, de altfel. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa recunosti aceasta alergie, pentru a interveni la timp.
In primul rand, este nevoie sa acorzi o atentie speciala diversificarii alimentatiei. Specialistii recomanda sa incepi cu un singur aliment, sa observi reactiile puiului tau, sa ii dai timp sa se obisnuiasca cu el (cateva zile), iar abia apoi sa il introduci si pe urmatorul.
La fel este bine sa faci si in cazul oului. Tocmai din cauza riscului de alergie trebuie sa urmaresti cu atentie reactiile micutului atunci cand ii introduci oul in alimentatie, si chiar sa amani sa-i dai albus de ou pana spre 1 an.
Chiar daca oul e un aliment extraordinar, plin de substante nutritive atat de necesare dezvoltarii copiilor, nu orice sistem imunitar e de acord cu asta. Proteinele din ou sunt considerate chiar toxice de catre organismul unui micut alergic, iar simptomele vor arata asta din plin – apar pete rosii, eczeme, se pot umfla buzele sau chiar toata zona din jurul gurii. Alergia la ou se poate manifesta si prin greata, crampe la stomac, diaree si varsaturi, ochi umeziti, stranuturi repetate, tuse si dificultati de respiratie.
Mai multe despre alergia la ou poti afla acum, la Parinti de Pici.