Accesul la educatie digitala in mediul rural

Accesul la educatie digitala in mediul rural

Cum proiectul Digitaliada se apropie de final, am vrut sa aflam cum au beneficiat elevii din mediul rural de pe urma sa si cum i-a schimbat accesul la educatie digitala. Iti prezentam primele rezultate acum, la Meditatii pentru parinti.

Digitaliada este un proiect prin care 10 scoli din mediul rural au fost dotate cu echipamentele necesare pentru a implica educatia traditionala in cea digitala. Copiii si profesorii au primit tablete, aplicatii si jocuri, pentru a-si desfasura orele de matematica si TIC (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor) in alt mod.

Invitata intr-o editie speciala a emisiunii Meditatii pentru parinti, Marilena Andrei, Asociatia Societatea Online, ne vorbeste despre primele reactii fata de initiativa, primele rezultate si exemple concrete de cum accesul la educatie digitala i-a ajutat pe elevii din mediul rural.

Copiii invata mai usor prin metode de educatie digitala

Remarcabil este faptul ca sunt copii de nivel mediu sau scazut de performanta scolara, care si-au crescut notele si cunostintele, folosind aceste device-uri”, mentioneaza Marilena Andrei.

Printre rezultatele observate din proiect, s-a putut observa cum:

  • profesorii si elevii relationeaza mai usor;
  • comunicarea este mai deschisa – elevii solicita lamuriri mai usor;
  • copiii interactioneaza mai bine intre ei – nu mai exista atat de multe complexe;
  • stresul de la ore este minimalizat:
  • elevii invata jucandu-se;
  • rezultatele scolare cresc.

Una dintre aplicatiile care a avut cel mai mare succes printre elevii din mediul rural a fost una de geometrie. Copiii invatau mult mai usor, vazand corpul geometric pe toate fetele si construindu-l cu propriile degetele.

Proiectul-pilot de educatie digitala Digitaliada se va incheia odata cu anul scolar 2016-2017, urmand sa se implementeze noi editii in anii urmatori.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s