Desi nu mai stie de cate ori a castigat la Sotron, cantareata Sore isi aduce aminte clar cat de distractiv era jocul! Daca nu mai tii minte regulile, ti le spunem noi acum. „Intotdeauna, in fata blocului, eram zeci de copii”, se gandeste cu nostalgie Sore. „Aveam prieteni cu adevarat, nu prieteni in spatele ecranului”, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Sotron cu Sore”
Cei pasionati de carti politiste si filme de actiune sigur au jucat, in copilarie, Hotii si vardistii. Alaturi de Roxana Iliescu, hai sa ne amintim regulile si sa ii invatam si pe copiii de astazi cum se joaca. Jurnalista Roxana Iliescu isi aduce aminte ca, desi Hotii si vardistii era unul dintre jocurile sale preferate, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Hotii si vardistii cu Roxana Iliescu”
„Tara, tara, vrem ostasi” este unul din acele jocuri care strange toata gasca de la bloc sau din parc si de care este imposibil sa te plictisesti. Aminteste-ti aici cum se joaca, alaturi de bloggerita Raluca Loteanu. Ce copilarie ar fi completa fara „Tara, tara, vrem ostasi”? Daca si acum, cand mai auzi strigarea, iti … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Tara, tara, vrem ostasi cu Raluca Loteanu”
„Imparate, luminate, cat e ceasul la cetate?” Daca si acum iti vine sa faci trei pasi de urias cand auzi intrebarea, inseamna ca esti in asentiment cu Printesa Urbana. Cand era de-o schioapa, Ioana Chicet Macoveiciuc, cunoscuta si ca bloggerita Printesa Urbana, avea o gasca de vreo 30 de prieteni, toti de varste diferite. Cu … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Cat e ceasul, imparate? cu Printesa Urbana”
Un joc perfect atat pentru timpul in familie, cat si pentru grupurile de copii este Sticluta cu otrava. Daca nu mai stii regulile, trainerul Otilia Mantelers iti vine in ajutor. Sticluta cu otrava este un joc ce combina suspansul cu rasetele, iti provoaca atentia, agilitatea si chiar imaginatia. Se poate juca afara sau in casa, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Sticluta cu otrava cu Otilia Mantelers”
Daca nu mai stii regulile de la Moara (Tintar), Marius Moga ti le spune acum si iti arata cat de simplu este sa iti alcatuiesti propria tabla de joc. Moara este un joc de societate, vechi de secole, in care strategia joaca un rol foarte important. Jocul are o lunga istorie in lume, cu marturii … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Moara cu Marius Moga”
Daca nu iti mai amintesti toate tipurile de sarituri de la coarda, bloggerita Mamica Autentica iti SARE in ajutor, povestindu-ti despre jocul ei preferat. O simpla sfoara cu niste manere de plastic poate aduce atata fericire, indiferent de varsta! Saritul cu coarda poate fi atat un motiv de bucurie in familie, o amintire din copilarie … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Coarda cu Mamica Autentica”
Jocul perfect de socializare, in familie sau in grupurile de copii, este Flori, fete sau baieti, filme si cantareti. Mai tii minte regulile? Ti le poti aminti acum, cu Mamica urbana. Iata un joc care nu presupune o competitie, ci este menit sa ii ajute pe jucatori sa descopere mai multe unii despre ceilalti – … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Flori, fete sau baieti cu Mamica urbana”
„Nu te supara, frate!” este la fel de amuzant astazi, pe cat era si cand eram noi mici. Este unul dintre jocurile preferate ale lui Gabriel Cotabita si, cu siguranta, il va indragi si copilul tau. Printre jocurile copilariei se numara si unul de societate, ideal pentru o seara in familie. Daca nu mai stii … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Nu te supara, frate! cu Gabriel Cotabita”
Pe langa alergare, sportiva Gabriela Szabo isi aminteste cu drag cat de mult ii placea Sotronul in copilarie. Redescopera aici regulile, ia-ti o creta si hai in parc! „Joaca, pentru noi, era un lucru extraordinar de frumos! Abia asteptam sa venim de la scoala sau de la gradinita, sa stam in fata blocului”, povesteste Gabriela … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Sotron cu Gabriela Szabo”
In copilarie, Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, devenise eroul cartierului la jocul 7 pietre. Afla aici regulile jocului si povestea cantaretului. Unii il stiu sub denumirea Castelul, altii l-au jucat cu 9 pietre, iar Cornel Ilie il stie ca fiind cu 7 pietre. Orice nume ar avea, regulile sale sunt aceleasi si cert este ca … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: 7 pietre cu Cornel Ilie”
Un joc nu trebuie neaparat sa fie si o competitie, asa cum ne arata si Alexandrina Halic. Dintre toate jocurile copilariei, preferatul actritei este cel numit Coroana. Iata cum se joaca. Daca ai jucat vreodata Perinita, vei prinde repede regulile acestui joc. Este foarte bun de jucat la o petrecere pentru cei mici sau intr-un … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Coroana cu Alexandrina Halic”
In timp ce unele dintre jocurile noastre preferate necesita alergari si sarituri, altele iti pun mintea la contributie. Despre un astfel de joc ne vorbeste Alina Sorescu chiar acum. Fie ca ii spunem TOMAPAN, TOMANAP sau TOMAPANT, regulile sunt aceleasi, iar amuzamentul este garantat. Este un joc perfect de jucat atat in familie, cat si … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: TOMAPAN cu Alina Sorescu”
Daca tenisul si fotbalul sunt sporturile tale preferate, atunci combina-le si joaca tenis cu piciorul! Jorge iti spune chiar acum regulile! Numar de jucatori: 2 sau 4 (depinde daca vrei sa joci individual sau la dublu). Ai nevoie de: un teren trasat ca la jocul obisnuit de tenis. Poti pune si un fileu in mijloc, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Tenis cu piciorul cu Jorge”
Ai jucat vreodata Turca? Din cate povesteste Marius Tudosiei, pare a fi un joc mai mult pentru baieti, insa unul foarte amuzant si care iti antreneaza mai multe abilitati. Pentru Turca, este nevoie de mai multi participanti (cam de la 4-5 in sus, ca sa fie jocul amuzant), fiecare avand o varga de vreo 50-60 … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Turca alaturi de Marius Tudosiei”
Cum sa vorbim despre jocurile copilariei, fara Profesorul de Joaca? Leon Magdan ne propune un joc de interior. Hai sa il invatam! Mai mult sau mai putin cunoscute, toate jocurile sunt „cele mai tari”, „cele mai amuzante”, „cele mai frumoase”; chiar si jocurile inventate. De ce se intampla asta? Pentru ca fiecare dintre noi s-a … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Joc de interior cu Leon Magdan”
Un joc foarte simplu, dar care iti solicita agilitatea, este clasicul 1, 2, 3, la perete stai. Daca nu mai stii regulile, nu-i nimic! Actorul Mihai Calin este aici sa ni le spuna. – Te-am vazut cum te-ai miscat! Inapoi la linia de start! – Nu m-am miscat! Era sa cad, doar. – Nu conteaza, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: 1, 2, 3, la perete stai cu Mihai Calin”
Te-ai pregatit de o multime de sarituri si rasete? Inseamna ca esti gata sa joci Lapte Gros! Afla regulile acum, de la Monica Anghel! Iata un joc potrivit atat pentru vacantele la tara, cat si pentru gasca de la bloc. Iti va testa echilibrul, abilitatea de a sari si chiar si capacitatea de a nu … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Lapte Gros cu Monica Anghel”
Hai la joaca, in parc! Hai sa invatam sa jucam „Tara, tara, vrem ostasi”, alaturi de atleta olimpica, Violeta Beclea! Cand eram mici, nu exista parc din care sa nu rasune chemarea „Tara, tara, vrem ostasi!” Copilul tau stie acest joc? Dar tu, mai tii minte regulile? Violeta Beclea isi aminteste cu drag cum alerga … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: Tara, tara, vrem ostasi cu Violeta Beclea”
Unul dintre clasicele jocuri ale copilariei, De-a v-ati ascunselea, se va numara mereu printre preferatele noastre. Oana Sirbu este de aceeasi parere si ne spune ce este important pentru o copilarie fericita. Suspans, actiune, urmariri. Suna ca un film, dar este, de fapt, jocul atator generatii de copii: De-a v-ati ascunselea! Poate fi jucat oricand, … Continuă lectura „Jocurile Copilariei: De-a v-ati ascunselea cu Oana Sirbu”
1 2 3 Următor »