La doar 15 ani, Greta Thunberg, o adolescenta din Suedia, este unul dintre cei mai vocali si mai cunoscuti activisti de mediu ai generatiei actuale. Saptamana aceasta, Greta a avut propriul discurs in fata participantilor la Conferinta Natiunilor Unite privind schimbarile climatice (UNFCCC), desfasurata in Polonia. Tanara activista spune ca nu esti niciodata prea mic … Continuă lectura „O adolescenta de 15 ani a impresionat cu discursul tinut la Conferinta ONU privind Schimbarile Climatice”
Daca ai de rezolvat o problema atat de complexa ca pacea mondiala, ce faci? Raspunsul este extrem de simplu: ii rogi pe copii sa se ocupe de asta. Cam asta este premisa de la care a pornit educatorul John Hunter cand a creat Jocul Pacii Mondiale, un joc educativ, care le pune copiilor la incercare … Continuă lectura „Mai mult decat un joc educativ: Jocul Pacii Mondiale”
Empatia este mai usor de definit decat de atins, mai ales daca esti genul de persoana care nu isi da voie sa fie vulnerabila. Iata ce presupune aceasta stare. Multi confunda empatia cu simpatia, desi sunt dispozitii foarte diferite. In timp ce empatia alimenteaza conectarea intre doua persoane, simpatia propulseaza deconectarea. Iata cateva exemple de … Continuă lectura „Ce inseamna empatia”
Inca din primii ani de viata, copilului i se impune un program si o structura. Cu un orar plin pana la refuz de materii si un ghiozdan greoi, unde isi mai are locul creativitatea copiilor? Cei mici trebuie sa mearga la gradinita pentru a invata elemente de baza in limbaj si numarare si pentru a … Continuă lectura „Ken Robinson: Scolile omoara creativitatea”
De cand se naste, mintea bebelusului tau este ca un burete: absoarbe tot. Care sunt influentele negative pentru cei mici? Cum le putem ajuta dezvoltarea? Afla din conferinta de mai jos. Programele TV, fie ele educative sau nu, sunt nocive pentru bebelusi, din pricina ritmului alert al emisiunilor. In discursul sau, Dimitri Christakis explica riscul … Continuă lectura „Ce se intampla cand lasi bebelusul la televizor”
In cate situatii ti-ai pus aceasta intrebare – A cui este vina? Si de cate ori te-ai simtit bine, odata ce ai aflat raspunsul? Invinovatirea este un proces toxic pentru relatii si iata de ce. Gasirea vinovatului a devenit deja o practica pe care o facem automat. Cum se intampla ceva rau, cum incepem sa … Continuă lectura „A cui este vina?”
Daca ti-e teama sa revii la munca dupa o pauza mai lunga, iti recomand sa te uiti la aceasta conferinta TED, pentru a prinde mai multa incredere. Acest video este indicat mai ales proaspetelor mamici care se intorc din concediul de maternitate sau care au renuntat la vechiul loc de munca odata ce au ramas … Continuă lectura „Cum sa revii la munca dupa o pauza”
Data viitoare cand pustiul tau se plange ca matematica nu il va ajuta in viata, ofera-i ca exemplu animatiile Pixar. Iata de ce. ”La Pixar, tot ce facem este sa spunem povesti. Dar o poveste care nu a fost spusa atat de mult este masura enorma in care este folosita matematica in productia filmelor noastre”, … Continuă lectura „Matematica din spatele filmelor Pixar”
Cum poti sti ca ai facut alegerea corecta? Foloseste acesti 5 pasi catre o gandire mai critica, pentru a avea mai putine indoieli cand iei o decizie. De la ce sa mananci la micul dejun pana la candidatul pe care sa il votezi, viata iti este formata din decizii mai mici sau mai mari. Iar … Continuă lectura „5 pasi prin care iti dezvolti gandirea critica”
Cum ajung unii oameni sa aiba idei geniale, sa intreprinda afaceri de succes sau sa gandeasca proiecte iesite din comun? Totul tine de originalitate si sunt cateva obiceiuri care denota aceasta calitate. Tu le ai? „Oamenii originali sunt nonconformisti si nu numai ca au idei noi, dar le pun in practica, le incearca. Ei ies … Continuă lectura „Obiceiuri care denota originalitate”
Cu aceste sfaturi, poti preintampina usor situatii stresante, precum chei uitate acasa, acte pierdute si decizii dificile, evitand o catastrofa si pastrandu-ti calmul. In momentul in care esti ingrijorat(a), iti este frica sau te afli intr-un moment de stres, abilitatile tale nu mai functioneaza cum trebuie. Asta se intampla pentru ca creierul tau se concentreaza … Continuă lectura „Cum sa ramai calm cand stii ca vei fi stresat”
Am fost crescuti si educati sa credem ca fericirea depinde de succesele noastre. Dar daca este invers? Cum este influentat succesul de modul in care privesti viata? Afla aici. Cu o experienta bogata in psihologie, Shawn Achor (director al companiei Good Think Inc.) sustine ca, de fapt, fericirea amplifica productivitatea. In conferinta TED de mai … Continuă lectura „Cum este legat succesul de gandirea pozitiva”
Zi de zi, suntem inconjurati de situatii stresante, la serviciu sau acasa. Uneori, o pauza de la problemele cotidiene este binevenita. Hai sa luam acea pauza si sa redevenim copii! „De bine de rau, noi, copiii, nu ne impiedicam la fel de mult, cand vine vorba de a gasi motive de a nu face ceva. … Continuă lectura „Ce pot invata adultii de la copii”
Timpul de calitate in familie inseamna si sa faci un efort constient de a crea amintiri alaturi de cei dragi. Iata exemplul emotionant al unui tatic. Il incercam si noi? O fotografie realizata dintr-o inspiratie pe moment, un mic imbold al destinului si multa dragoste. Cam asa se traduce traditia pe care Steve Addis, brand … Continuă lectura „Creeaza multe amintiri cu putin efort!”
Cum sa pornesti de la un triunghi si sa iti imaginezi un pod? Sau sa construiesti o elice dintr-un creion? Imaginatia si joaca sunt intotdeauna constructive si te pot ajuta sa realizezi minuni! Creatorul de jucarii Arvind Gupta ne provoaca sa ne inchipuim cum am putea transforma obiecte simple si aparent nesemnificative in instrumente utile, … Continuă lectura „Cu joaca si imaginatia poti construi orice!”
Oare copilul meu va avea autism? Este o intrebare din ce in ce mai auzita printre viitorii parinti, fata de o problema ce se arata a fi din ce in ce mai complexa. In primul rand, este nevoie sa intelegem ca autismul nu este o singura boala, ci un spectru care variaza. De aceea, specialistii … Continuă lectura „Autism – ce stim si ce nu stim inca”
Un plan ambitios, dar foarte frumos. Cum ar fi sa citesti cate o carte din fiecare tara a lumii? Iata ce a descoperit scriitoarea care a derulat acest proiect personal. „Cartile au uimitoarea putere de a ne ajuta sa evadam din noi insine si sa descoperim o noua gandire ce ne va ajuta, macar pentru … Continuă lectura „Anul in care am citit cate o carte din fiecare tara a lumii”
Ce a descoperit Shonda Rhimes, creatoarea serialelor Grey’s Anatomy si Scandal, din anul in care a spus DA provocarilor? Afla aici. Se autointituleaza „titan” si pe buna dreptate. Este producatoarea a patru programe TV de succes, este responsabila de aproximativ 70 de ore de televiziune pe sezon si a creat sute de locuri de munca. … Continuă lectura „Shonda Rhimes: Anul in care am ales sa spun DA provocarilor”
Una dintre cele mai comune trasaturi este perfectionismul. Suntem perfectionisti si nu acceptam mai putin decat succesul si asta ii invatam si pe copii. Dar iata de ce conteaza sa inveti sa iti apreciezi si victoria potentiala. „Maiestria consta in incercare, nu in rezultat. In a incerca sa umpli un gol intre unde te afli … Continuă lectura „Acceptarea potentialei victorii”
Pentru a-ti fi mai usor sa scapi de obiceiurile proaste, descopera mai intai cum se formeaza acestea. Apoi, devine foarte simplu sa scapi de ele. De cele mai multe ori, obiceiurile proaste au la baza stresul. Hormonii de stres eliberati in organism in situatii critice te provoaca sa gasesti solutii pentru a-ti alina starea neplacuta. … Continuă lectura „Un mod simplu de a schimba obiceiurile proaste”
1 2 3 … 8 Următor »