Spiridușa adevărului și plăcerea de a citi!

Printre cele mai frumoase activități de făcut cu cei mici se află cititul. Acel moment când familia se adună și se bucură de momente magice împreună, iar imaginația copiilor se dezvoltă și trece de hotarele lumii de zi cu zi. Pentru momente pline de aventură și magie, vă recomandăm două cărți pentru cei mai mici … Continuă lectura „Spiridușa adevărului și plăcerea de a citi!”

Ajutor! Copilului meu nu-i place să citească

Mulți părinți se plâng că celor mici nu le place să citească. De la „urăsc să citesc” spus pe un ton apăsat până la fuga constantă de ora de citit sau cartea aceea care stă lângă patul copilului deja de 3 săptămâni cu semnul de carte nemișcat, la pagina 5. Ei bine, întâi de toate, … Continuă lectura „Ajutor! Copilului meu nu-i place să citească”

Recomandări de cărți pentru copii de la Editura Nemi

Cu fiecare carte, lumea copiilor se deschide și mai mult și atunci începe magia. Descoperă #plăcerealecturii prin poveștile Nemi și fă cunoștiință cu personaje amuzante, poznașe, jucăușe și mult iubite. Editura Nemi are cărți pentru toate vârstele. Copiii sunt astfel vizitatorii unor lumi imaginare care îi ajută să se dezvolte, să descopere lucruri noi și … Continuă lectura „Recomandări de cărți pentru copii de la Editura Nemi”

Milo și domnul Trebuie. O poveste despre un corp mic ce poartă emoții mari

La Editura DPH a apărut, recent, Milo și domnul Trebuie. O poveste despre un corp mic ce poartă emoții mari. Cartea, scrisă de Monica Mereuță, ne prezintă o poveste plină de candoare despre devenirea lui Milo, un arici prins și blocat în capcana lui „Trebuie”, dar care reușește să se desprindă ușor de perfecționismul care … Continuă lectura „Milo și domnul Trebuie. O poveste despre un corp mic ce poartă emoții mari”

”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți

Familia se schimbă, dragostea rămâne. Asta vor afla copiii din cartea ”Fram și Bumbic cel cu două case”, scrisă de Cristina Buja, psiholog și psihoterapeut. ”Fram și Bumbic cel cu două case” este un ghid pentru familii care se schimbă, în care este abordată tema dificilă și provocatoare a divorțului. În cele 76 de pagini … Continuă lectura „”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți”

„Arborii”, o enciclopedie despre organismele care ajută planeta să respire

Editura Frontiera întâmpină primăvara lansând o nouă carte de dimensiuni gigant, „Arborii”, un cufăr plin de curiozități despre organismele care ajută planeta să respire. Arborii este o enciclopedie ilustrată de artistul polonez Piotr Socha, unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști polonezi, și scrisă de Wojciech Grajkowski, doctor în biologie, autor de manuale școlare și trainer de ateliere … Continuă lectura „„Arborii”, o enciclopedie despre organismele care ajută planeta să respire”

Ce a facut marchizul cand a aflat, primul volum din seria Povestile lumii

Cateva sute de mii de kilometri strabatuti prin lume si cateva sute de ore petrecute in sala de lectura. Cincisprezece ani petrecuti printre oameni din toate orizonturile si inca doi asezati printre cartile lor. Destinatia: seria Povestile lumii de Brad Florescu, din care tocmai a aparut primul volum: Ce a facut marchizul cand a aflat. … Continuă lectura „Ce a facut marchizul cand a aflat, primul volum din seria Povestile lumii”

Roscata-ca-Arama si cei sapte soricari

Editura Frontiera anunta un nou titlu semnat de Nina Cassian, publicat intr-o editie adaptata grafic pentru copiii de astazi: Roscata-ca-Arama si cei sapte soricari. Cu ilustratii semnate de Andrei Tache, arhitect si grafician roman, cartea face parte din seria de autor Nina Cassian, care a inceput la Editura Frontiera cu Povestea a doi pui de … Continuă lectura „Roscata-ca-Arama si cei sapte soricari”

O suta de ani in casa noastra, o noua carte aparuta la Editura Frontiera

La Editura Frontiera a aparut, de curand, cartea „O suta de ani in casa noastra” de Aleksandra Litvina si Anna Desnitkaia, tradusa din limba rusa de Justina Bandol. Distinsa cu mai multe premii europene, cartea spune istoria secolului XX rusesc asa cum au trait-o mai multe generatii ale familiei Muromtev, in aceeasi veche casa moscovita: razboaie, … Continuă lectura „O suta de ani in casa noastra, o noua carte aparuta la Editura Frontiera”

Sarbatoarea fructelor, o noua carte semnata de Gerda Muller

La Editura Frontiera a aparut anul acesta o noua carte semnata de autoarea Gerda Muller: Sarbatoarea fructelor. Cartea este recomandata copiilor de la 3 ani in sus, carora le propune sa descopere lumea plina de savoare si de diversitate a fructelor. In aceasta noua carte scrisa de Gerda Muller, copiii o pot insoti pe Sofia in calatoria ei … Continuă lectura „Sarbatoarea fructelor, o noua carte semnata de Gerda Muller”

“Haiku siberian” – roman grafic din Lituania, lansat de Editura Frontiera

Editura Frontiera a lansat, de curand,“Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea in Siberia a unui baietel, Algis, impreuna cu familia sa. Scris de Jurga Vilė si ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeana a cartii inca de la aparitia sa in 2017 si a adunat premii literare importante. Povestea micului Algis … Continuă lectura „“Haiku siberian” – roman grafic din Lituania, lansat de Editura Frontiera”

Recomandare de lectura: cartile din colectia „De ce, de ce, de ce?”

Bianca Mereuta ofera recomandari de carti valoroase pentru copii in cadrul discutiilor cu Marius Constantinescu, joia, in emisiunea Happy Music. Printre recomandarile Biancai Mereuta se numara si cartile din colectia „De ce, de ce, de ce?”, aparute la Editura Casa, in care copiii descopera informatii reale despre lumea care ii inconjoara. In varianta originala, in limba germana, … Continuă lectura „Recomandare de lectura: cartile din colectia „De ce, de ce, de ce?””

Recomandare de lectura: cartile din colectia Povesti din Padurea Muzicala

Bianca Mereuta continua sa ne ofere recomandari de carti valoroase pentru copii in cadrul interviurilor telefonice din emisiunea Happy Music de joi. Primele carti recomandate de Bianca la inceput de 2021 sunt doua noi volume din colectia „Povesti din Padurea Muzicala„, scrisa de Cristina Andone si aparuta la Editura Nemi, imprint al Editurii Nemira dedicat copiilor. E … Continuă lectura „Recomandare de lectura: cartile din colectia Povesti din Padurea Muzicala”

“Multumesc, domnule profesor!”, o carte omagiu pentru profesori

Editura Frontiera a lansat in luna februarie o noua carte scrisa si ilustrata de Patricia Polacco, “Multumesc, domnule profesor!”, in traducerea Cameliei Vida-Ratiu, traducatoare loiala a acestei indragite autoare. Este una dintre povestile cele mai emotionante ale Patriciei Polacco, un omagiu adus tuturor profesorilor care schimba in bine viata elevilor lor. Cartea spune povestea adevarata a scriitoarei … Continuă lectura „“Multumesc, domnule profesor!”, o carte omagiu pentru profesori”

Bebelusul este o persoana: Primele 1000 de zile cu copilul meu

La finalul anului 2020 a fost lansata o noua carte adresata parintilor aflati la inceput de drum: „Bebelusul este o persoana: Primele 1000 de zile cu copilul meu”. Cartea a aparut la Editura Step by Step si este scrisa de Carmen Anghelescu, psiholog clinician, cercetator stiintific si formator pentru profesionistii care lucreaza in serviciile de educatie timpurie. … Continuă lectura „Bebelusul este o persoana: Primele 1000 de zile cu copilul meu”

Bullying-ul, abordat pe intelesul copiilor in cartea Bratara prieteniei. Educatie fara bullying

Bullying-ul este un fenomen pe care multi copii il intalnesc la scoala, dar nu numai, iar unii il traiesc chiar de la gradinita. Din fericire, societatea romaneasca devine tot mai constienta de acest fenomen si de nevoia de a lua masuri pentru prevenirea si combaterea lui. Un pas important in acest sens a fost adoptarea, in … Continuă lectura „Bullying-ul, abordat pe intelesul copiilor in cartea Bratara prieteniei. Educatie fara bullying”

Lucia in cautarea Luminii fermecate, carte pentru copii scrisa de un copil

Maria Nicolescu este cel mai tanar autor debutant de la editura The Writing Journey. Ea a publicat prima sa carte la varsta de 9 ani, la finalul anului 2020. Cartea se numeste Lucia in cautarea Luminii fermecate si spune povestea unei fetite pe care o apasa o intrebare: „Cum imi gasesc lumina?”. In jurul ei, ea … Continuă lectura „Lucia in cautarea Luminii fermecate, carte pentru copii scrisa de un copil”

Recomandare de lectura pentru copii: Ursuletul morocanos

Ursuletul morocanos, scrisa de Annie Caldirac si Quentin Greban si aparuta la Editura Nomina, este o carte pentru copii de pana in 6 ani, recomandata recent de Bianca Mereuta la Itsy Bitsy. Este o poveste despre un ursulet cumparat de la un magazin de jucarii ranite, dar care este „atat de uracios cu cei din jurul lui, … Continuă lectura „Recomandare de lectura pentru copii: Ursuletul morocanos”

Despre cartea Ale si Sufletul Cartilor

Bianca Mereuta, fondatoarea celei mai mari biblioteci private din Romania si a comunitatii online Ce le citim copiilor, vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music!   Pe lista recomandarilor de lectura am adaugat, de curand, cartea „Ale si Sufletul Cartilor„, scrisa de Alex Donovici si aparuta la Editura Curtea Veche.  Alex Donovici … Continuă lectura „Despre cartea Ale si Sufletul Cartilor”

Dejunul unei frunze, o carte de poezii scrisa de un doctor in fizica

La Editura Frontiera a aparut, recent, „Dejunul unei frunze„, o selectie de poezii pentru copii scrise si ilustrate de Marina Debattista. Poeziile pentru copii sunt printre cele mai indragite lecturi. Atunci cand invata sa vorbeasca, copiilor le place sa se joace cu sunetele, iar cand se fac mai maricei, copiilor le place sa se joace cu cuvintele. Poezia … Continuă lectura „Dejunul unei frunze, o carte de poezii scrisa de un doctor in fizica”


1 2 3