Cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?

Discuțiile despre cât de esențial este să protejăm natura, să ne asumăm un comportament responsabil și să adoptăm obiceiuri ecologice încă din copilărie nu sunt deloc noi. Știm cu toții că natura este casa noastră și că ne revine responsabilitatea de a o menține curată în fiecare zi. Copiii noștri, noile generații care vor locui … Continuă lectura „Cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?”

Descoperă surprizele Itsy Bitsy la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov!

Itsy Bitsy dă startul vacanței de vară la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov! Te așteptăm în zona Itsy Bitsy din cadrul Big Little Festival cu un super Șotron senzorial pregătit de Spark, supereroul bunătății, cu multe jocuri vesele și energizante, ateliere de confecționat brățări ale prieteniei, face painting și tatuaje … Continuă lectura „Descoperă surprizele Itsy Bitsy la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov!”

Să-i învățăm pe cei mici despre ecologie! Cum folosim cunoștințele în viața de zi cu zi?

Cunoaștem cu siguranță multe informații care ne ajută să creștem grija pentru natură. Deseori însă, aplicarea teoriei în viața reală poate fi o provocare. Cum putem ajunge într-un loc de care să ne bucurăm – la munte pentru drumeție ori la mare pentru o plimbare pe nisip – sau cum să mergem la cumpărături având … Continuă lectura „Să-i învățăm pe cei mici despre ecologie! Cum folosim cunoștințele în viața de zi cu zi?”

Când și cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?

Ar putea fi două întrebări pe care părinții să și le fi pus măcar o dată. Unii au găsit repede răspunsul alții, poate, nu au reușit încă. Chiar dacă vor să le insufle cât mai devreme copiilor lor dragostea și respectul pentru natură. Căci suntem tot mai mult conștienți de faptul că natura este casa … Continuă lectura „Când și cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?”

Ce fel de cuiburi își fac păsările? Arhitecți și designeri de interior din lumea păsărilor

Unde-i mai bine și mai bine pentru copii dacă nu acasă, sub aripa părinților, la căldură și în puf? Când spun acest lucru, iubitorii de păsări din cadrul Societății Ornitologice Române (SOR) se referă la cuiburi. O mulțime de lucruri neștiute despre cuiburile păsărilor am aflat de la Iulia Anania, membru SOR Bucuresti si voluntar SOR:  De cum începe … Continuă lectura „Ce fel de cuiburi își fac păsările? Arhitecți și designeri de interior din lumea păsărilor”

Pasari calatoare care isi petrec iarna in Romania

Stii deja ca povestea despre padurile si lacurile care raman pustii toamna, dupa ce pleaca pasarile calatoare in tarile calde e doar atat: o poveste. Sau, in orice caz, e doar o bucata din realitate, pentru ca exista o multime de pasari care raman peste iarna la noi in tara. Livia Gyongyosi, membru SOR Bucuresti si voluntar SOR, ne-a … Continuă lectura „Pasari calatoare care isi petrec iarna in Romania”

Hai Hui de vacanta: Spark iti propune o vanatoare de comori in natura

Chiar daca iarna nu ne rasfata mereu cu zapada si vreme de sanius, asta nu inseamna ca n-ar trebui sa ne facem timp sa iesim zilnic afara, la joaca si la plimbare. Chiar si in lipsa zapezii poti face multe activitati afara. Spark, supereoul ecologist si iubitor de natura, crede ca, daca te imbraci suficient … Continuă lectura „Hai Hui de vacanta: Spark iti propune o vanatoare de comori in natura”

Pasari care isi fac provizii pentru iarna

Despre veverita si harciog stie toata lumea ca fac provizii pentru iarna si ascund prin scorburi si vizuini tot felul de alune, nuci si seminte. Putini stiu ca exact asta fac si unele specii de pasari, cum sunt ticleanul, pitigoiul de bradet sau gaita. Ce au in comun aceste pasari atat de diferite? Vor sa castige … Continuă lectura „Pasari care isi fac provizii pentru iarna”

Ce pasari raman peste iarna la noi in tara?

Stim ca toamna vremea se raceste, copacii incep sa-si piarda frunzele, iar pasarile pleaca spre tarile calde. E adevarat, asa se intampla, dar asta e doar o parte din poveste. Livia Gyongyosi, membru SOR Bucuresti si voluntar SOR, ne-a povestit o multime de lucruri despre toamna si migratia pasarilor pe care un iubitor de natura se va bucura sa le … Continuă lectura „Ce pasari raman peste iarna la noi in tara?”

Pescăruș cu picioare galbene - foto Emil Todorov
Pasari din Romania si superputerile lor

SuperEroii Itsy Bitsy stiu deja ca toti copiii si oamenii mari au tot felul de superputeri, dar tot au fost surprinsi sa descopere ca si pasarile au superputeri. Livia Gyongyosi, membru SOR Bucuresti si voluntar SOR, ne-a povestit despre o multime de lucruri uimitoare pe care pasarile le pot face si la care noi, oamenii, nu putem decat sa visam. De exemplu, … Continuă lectura „Pasari din Romania si superputerile lor”

Pasari si fenomene de pe lac: rata mare si eclipsa de ratoi

„Ratustele mele pe apa s-au dus…” spune un cantecel pentru copii. Un iubitor de natura pasionat de studiul pasarilor ar intreba, insa, unde dispar ratoii? Livia Gyongyosi, membru SOR Bucuresti si voluntar SOR, stie ca, la mijlocul verii, ratoii intra in eclipsa, una mai speciala, nu ca aceea de Soare sau de Luna. Dupa multe luni in care … Continuă lectura „Pasari si fenomene de pe lac: rata mare si eclipsa de ratoi”

Ce pasare e aceea? Jocul de calatorie care nu se termina niciodata

Daca esti in cautarea unui joc nou pe care sa-l incerci in vacanta de vara, o sa-ti placa cu siguranta propunerea noastra si a prietenilor de la Societatea Ornitologica Romana (SOR), care deruleaza diverse activitati de studiere si protectie a pasarilor. Jocul se numeste „Ce pasare e aceea?” si poate fi jucat in orice anotimp, … Continuă lectura „Ce pasare e aceea? Jocul de calatorie care nu se termina niciodata”

Joc in natura: vanatoarea de culori

Joaca in natura e cea mai buna sursa de buna dispozitie, iar vacanta de vara este plina de ocazii de joaca si distractie in aer liber. Te poti bucura de vremea frumoasa distrandu-l pe cel mic nu cu unul, ci cu 30 de jocuri de vara sau va puteti amuza in familie organizand jocuri de aruncat la … Continuă lectura „Joc in natura: vanatoarea de culori”

Descopera nuantele toamnei cu roata culorilor!

Toamna e un anotimp frumos din multe motive. Unul dintre ele este cu siguranta privelistea incantatoare pe care o ofera padurile si parcurile atunci cand isi schimba frunzele culoarea. Poti profita de aceasta perioada pentru a-i propune copilului tau o vanatoare de frunze colorate din care sa construiasca apoi o roata a culorilor. E o … Continuă lectura „Descopera nuantele toamnei cu roata culorilor!”

Cum faci o coronita din flori

Florariile si campurile sunt pline de flori, care mai de care mai frumoase. Te poti bucura de ele nu doar decorandu-ti casa cu vaze pline cu flori, ci si purtandu-le pe cap, prinse in coronite. Poti chiar sa-l inveti si pe copilul tau sa faca o coronita din flori – fetele, cel putin, se vor … Continuă lectura „Cum faci o coronita din flori”

Picteaza cu pensule din plante!

Natura este o mare sursa de inspiratie pentru activitati artistice si creative, dar si o buna sursa de materiale necesare in astfel de activitati. De la frunze pentru jucarii originale si flori pentru tablouri la pietricele pentru decoruri creative, gasim in natura o multime de idei si lucruri folositoare. Poti, de exemplu, sa-ti faci o trusa … Continuă lectura „Picteaza cu pensule din plante!”