Ingrediente pentru patru portii : 300 de grame de mazare fiarta, 200 de grame de porumb fiert, 200 de grame de fasole rosie – fiarta – , doua conserve de ton in ulei, putina maioneza, o lamaie, doua oua fierte si cateva masline.Mod de preparare: Legumele fierte si tonul se scurg foarte bine si se … Continuă lectura „Reteta Salata mexicana – mod de preparare pentru copii”
Grecii antici spuneau despre miere ca este un dar al zeilor, care este adunat de catre albine din roua de pe flori, fiind o ramasita de la ospetele nocturne ale nimfelor. Indienii considerau mierea o materializare a razelor de lumina, materializare care hraneste nu doar corpul, ci si mintea si sufletul, fiind din acest motiv … Continuă lectura „Mierea”
Asociatia Blue Project a lansat, in urma cu cateva luni, un proiect educativ de incurajare a consumului de fructe si legume, adresat copiilor din gradinite si din clasele mici (1-3). Consumul de fructe si legume este cel mai important factor in dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor, iar prezentarea beneficiilor pe care le au fructele … Continuă lectura „Hrana sanatoasa si la scoala si acasa”
Stii ca fructele si legumele nu mai sunt cele care erau odata, dar pentru ca vrei sa ii oferi copilului tau ce e mai bun, ti-ar placea sa gasesti pe cineva care sa-ti spuna ce produse e mai bine sa eviti si ce produse poti duce acasa fara sa ai inima stransa. Desigur, nu putem … Continuă lectura „Cate pesticide ai in sacosa?”
Ziua de 2 Aprilie a fost declarata de catre Natiunile Unite Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului. Aceasta tulburare de dezvoltare inregistreaza o crestere alarmanta la nivel international. Se estimeaza ca la ora actuala, la nivel mondial exista un copil cu tulburare de spectru autist la 150 de copii. In Romania sunt peste 30.000 de persoane … Continuă lectura „Ghid de terapie ABA – in sprijinul parintilor care au copii cu intarzieri de dezvoltare”
Dr. Boruczkowski este doctor in medicina, detine gradul doi in medicina pediatrica si este specializat in transplantologia clinica a celulelor stem. Celulele stem mezenchimale sunt reprezentantul cel mai notoriu al celulelor stem adulte, totodata fiind si cele mai studiate din punctul de vedere al aplicatiilor clinice, dar asteaptandu-se si cele mai probabile rezultate terapeutice. Prezenta … Continuă lectura „Despre celulele stem cu Dr. Boruczkowski”
Sigur ti-a spus mama ca laptele contine calciu. Calciu? Poate te intrebi de ce ai nevoie de el.Ei bine,calciul este o substanta care ne ajuta sa avem oasele mai puternice. Nu poate fi absorbit decat in prezenta vitaminei D, iar impreuna cu magneziul ne apara de bolile de inima. Daca nu poti sa dormi noaptea … Continuă lectura „Calciul”
Ilinca Gussi, medic specialist in obstetrica-ginecologie, ne spune cat de des trebuie facute controalele prenatale si la ce trebuie sa fie atenta o viitoare mama cand vine vorba de urmarirea sarcinii.Adriana Titieni: Cum se urmareste corect o sarcina? Ilinca Gusi: In primul rand, sarcina nu e boala si nu e semn de sanatate mai mare … Continuă lectura „Urmarirea sarcinii”
Carnea de pui este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Are aproape la fel de multe proteine ca si carnea de vaca, insa mult mai putina grasime decat aceasta. De asemenea, este bogata in vitamine din complexul B si in minerale, precum zincul si magneziul. Carnea alba de pui este mult mai saraca … Continuă lectura „Carne de pui”
Mararul este probabil zarzavatul cu cea mai lunga „cariera” din lume, fiind folosit atat ca adaos in mancaruri, cat si ca medicament. A fost intens folosit in medicina tibetana si in cea indiana, unde era administrat ca tonic digestiv, dar si ca antiinfectios si antiinflamator. In Antichitate, romanii pretuiau in mod special mararul, care era … Continuă lectura „Mararul”
Orezul este un aliment complet deoarece contine toate elementele de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona corect.Orezul elimina foarte repede starea de foame si reduce tensiunea arteriala. Contine vitamina B1 – foarte importanta in activitatea creierului. In concluzie… este foarte bine sa mancam orez! Astfel vom avea mai multa putere de concentrare la … Continuă lectura „Orez”
Nautul este o leguma asemanatoare cu mazarea. Este originar din sud-estul Turciei, fiind ulterior raspandit in Orientul Mijlociu si regiunile mediteraneene. Este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale. Este numai bun pentru femeile insarcinate datorita acidului folic continut. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si … Continuă lectura „Nautul”
Culoarea sa este data de beta-caroten, un antioxidant foarte important pentru organism. De asemenea, morcovul contine si vitamina A, care ne ajuta sa avem o vedere mai buna. In compozitia sa se regaseste si vitamina K, aceasta intareste oasele. Consumul regulat de morcov este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric. Morcovul … Continuă lectura „Morcovul”
Untul este grasimea pe care organismul o asimileaza cel mai usor. Este o sursa bogata de vitamina A, atat de necesara organismului nostru – mai ales pentru mentinerea unei vederi sanatoase. Din unt, organismul isi ia si iod – un element fara de care glanda tiroida nu functioneaza normal. O felie de paine cu unt … Continuă lectura „Untul”
Zaharul este dulce, deloc dietetic, si se gaseste in multe dintre alimentele pe care le consumam, chiar daca noi credem ca se afla numai in dulciuri si prajituri. Zaharul, asemenea amidonului, este un carbohidrat. El se regaseste sub mai multe forme, insa toate au un lucru in comun: dulceata. Fructoza este o substanta organica dulce, … Continuă lectura „Zaharul”
Chimenul este un condiment cu o aroma puternica, dulce si cu o usoara tenta amaruie si picanta. Este foarte bun atunci cand nu prea ai pofta de mancare si atunci cand te doare stomacul. Chimenul ajuta la eliminarea gazelor din stomac la cei care sufera de balonari, regleaza functiile stomacului si mareste cantitatea de lapte … Continuă lectura „Chimen”
Desi mult mai raspandite in strainatate, cursurile Lamaze sunt predate si in Romania si se adreseaza viitorilor parinti care vor sa afle mai multe depre sarcina, nasterea, ingrijirea si alaptarea copilului lor. Interviu realizat cu Claudia-Cornelia Necula in cadrul emisiunii „Meditatii pentru parinti”, cu Adriana Titieni. Claudia Necula este psihoterapeut si educator prenatal certificat Lamaze … Continuă lectura „Pregatirea pentru travaliu si nastere cu Lamaze”
Stim ca aparitia cariei dentare conduce la situatii neplacute. De obicei, copilul nu vrea sa mearga la medic pentru ca ii este frica, insa durerea persista si el continua sa planga. Ce metode de prevenire pot aplica parintii pentru a evita astfel de situatii? Interviu realizat cu Loredana Dumitrascu in cadrul emisiunii „Meditatii pentru parinti”, … Continuă lectura „Cum putem preveni cariile”
Maslinele si uleiul de masline au fost apreciate din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor. Egiptenii spuneau ca Isis i-a invatat sa foloseasca maslinele, iar grecii credeau ca zeita Atena le-a daruit oamenilor maslinul. Astazi, uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. Nutritionistii spun ca daca includem in alimentatia noastra zilnica o lingura cu … Continuă lectura „Maslinele”
Cand vine vorba de schimbarile de dispozitie ale unei proaspete mamici, ne gandim foarte usor la depresia postnatala, care afecteaza majoritatea femeilor care devin mamici. Depresia poate aparea, insa, si inainte de nastere, iar in acest caz vorbim de depresia in timpul sarcinii. Pe de alta parte, sunt femei care nu trec neaparat prin depresie … Continuă lectura „Depresia in timpul sarcinii si tristetea post partum”
« Anterior 1 … 13 14 15 16 17 … 19 Următor »