Ingrediente pentru blat : 5 oua, 200 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, o jumatate de cana de apa, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt si doua linguri de cacao. Pentru crema : o budinca de vanilie, cinci-sase linguri de zahar si 125 de grame de unt. … Continuă lectura „Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii”
Scortisoara este folosita inca din Evul Mediu pentru intarirea inimii, pentru combaterea gripei si pentru tratarea durerilor interne.Datorita efectului tonifiant, scortisoara se foloseste in infectii ale cailor respiratorii, in gripa si viroze pulmonare. Consumul de scortisoara calmeaza nervii si incalzeste organele interne, calmand durerile de cap si febra. Mai mult, scortisoara ajuta la eliminarea tensiunii … Continuă lectura „Scortisoara”
R: Adelin Petrisor este reporter de eveniment si toata lumea stie ca acolo unde arde ceva, sare si Adelin ca sa vada despre ce e vorba. As fi vrut sa-mi spui despre locurile unde ai copilarit. Inteleg ca nu in Bucuresti. A: Nu, am copilarit in orasul Buzau, in centru. E altfel decat in Bucuresti, … Continuă lectura „Amintiri din copilarie cu… Adelin Petrisor”
Ingrediente pentru douazeci de inimioare Barbie : cincizeci de grame de drojdie, o suta de grame de unt, o suta de grame de branza de vaci, doua sute de mililitri de suc de coacaze negre, trei linguri de zahar, un ou, sapte sute de grame de faina.Mod de preparare : Intr-un castron mai inalt se … Continuă lectura „Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii”
Philips a prezentat rezultatele unui sondaj privind starea de sanatatea in Romania, precum si cresterea gradului de constientizare in randul populatiei cu privire la noile tendinte in diagnosticarea precoce si tratamentul bolilor cronice. Datele sondajului de opinie derulat de IMAS pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ la nivel national (acopera toate cele 42 … Continuă lectura „Atitudinea romanilor privind sanatatea”
Zaharul brun este cel mai bun inlocuitor al zaharului rafinat pentru dulciuri si prajituri, el devenind acum disponibil si in Romania.Este asemanator cu zaharul obisnuit, dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brun se comporta la fel ca si cel obisnuit, insa are … Continuă lectura „Zaharul brun”
Incepand din luna septembrie copiii exploreaza fabrica Danone pentru a afla secretul iaurtului! Cum descoperim fabrica Danone? Pornind in “Aventura cercetasilor Danone”, prin inscrierea clasei sau a grupei de catre invatator sau educator, pe danone.ro. La sediul fabricii micii cercetasi vor avea prilejul sa urmareasca un film despre beneficiile iaurtului si despre istoria Danone, sa … Continuă lectura „Aventura cercetasilor Danone”
Sunt sigura ca ati auzit multe lucruri despre soia. Ce este ea de fapt ? Cu mult inainte ca oamenii sa invete sa analizeze continutul molecular al alimentelor, chinezii ii spuneau ” carne fara oase ” sau ” vita chinezeasca „, iar japonezii ii dedicau versuri. Este vorba despre soia.Se mai numeste si planta minune … Continuă lectura „Soia”
Malaiul este de fapt faina de porumb. Porumbul este una din cele mai valoroase plante cultivate.Este tonifiant pentru splina, pancreas si stomac si are proprietati diuretice. Se recomanda persoanelor care sufera de retentie hidrica, de proasta digestie si de anxietate. Porumbul sta la baza multor alimente cum ar fi mamaliga, fulgii de porumb si floricelele. … Continuă lectura „Malai”
Carnea de peste este bogata in proteine si ne protejeaza de multe boli. Pe langa proteine, pestele mai contine fosfor, iod si vitaminele B si A. Consumul de peste ne apara de bolile de inima si se pare ca ne face mai destepti, pentru ca s-a observat ca mamicile care consuma peste in timpul sarcinii … Continuă lectura „Pestele”
Ce bucurie mare este pe parinti cand medicul spune „Da, totul este in regula, copilul este bine si ne vedem la urmatoarea ecografie”. Merg acasa multumiti si de abia atunci inteleg sensul cuvintelor „totul este in limite normale”. Si timpul trece si totul este in limite normale, iar copilul se dezvolta odata cu trecerea lunilor … Continuă lectura „Scrisoare catre parinti”
Anca Oltean este medic primar ortodont. In 2002 si-a obtinut specializarea in Ortodontie si ortopedie dento-faciala dupa absolvirea rezidentiatului in cadrul UMF Carol Davila din Bucuresti. Intre timp a urmat numeroase cursuri de pregatire post-universitara in domeniul ortodontiei atat pentru copii cat si pentru adulti. In prezent profeseaza ca medic primar la cabinetul personal din … Continuă lectura „Anca Oltean”
BABY EXPO, Editia 32 de Toamna isi deschide portile in zilele de 22-23-24-25 Septembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti. BABY EXPO continua traditia de a prezenta in premiera pe piata din Romania produse si servicii dedicate bebelusilor, copiilor intre 0-5 ani si viitoarelor mamici.La aceasta editie participa peste 166 de companii care prezinta o oferta … Continuă lectura „Baby Expo – sarbatoarea bebelusilor si a viitoarelor mamici”
Ingrediente : trei cani de faina, doua cesti de apa calduta, o ceasca de ulei, un praf de sare. Pentru umplutura : 200 de grame de masline fara samburi, tocate marunt, o cescuta de ulei, doua cepe tocate marunt, o legatura de marar, sare si piper.Mod de preparare : Amestecam faina cu apa, uleiul si … Continuă lectura „Reteta Placinta cu masline – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente : un kilogram de mere, patru oua, o cana de faina, o cana de zahar, o jumatate de pahar de apa, o jumatate de pahar de ulei, putina scotisoara si 1 lingurita de praf de copt.Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja si de samburi, apoi se taie cubulete. Separat – … Continuă lectura „Reteta Prajitura cu mere – mod de preparare pentru copii”
Busuiocul este o planta care poate fi folosita atat ca mirodenie, cat si pentru ceai. Intareste sistemul nervos si favorizeaza digestia, avand proprietati antiseptice. Pretuit de mai toate popoarele europene, busuiocul era, la romani, o planta de suflet; pe langa faptul ca aducea noroc, aducea si sanatate. Busuiocul este un tonic si un energizant cat … Continuă lectura „Busuioc”
Una dintre cele mai iubite deserturi din copilaria noastra este, fara indoiala, crema de zahar ars. Este usor de preparat si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente care cu siguranta deja se regasesc in gospodaria ta. Uite cum se prepara! Ingrediente pentru patru 4 portii: 8 oua; 300 grame de zahar; un litru de … Continuă lectura „Reteta de crema de zahar ars – mod de preparare pentru copii”
Smantana este un produs lactat compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat. Se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros şi uscat. Dupa cateva zile, grasimea din laptele prins se ridica la suprafata intr-o pojghita mai groasa sau mai subtire, in functie de grasimea … Continuă lectura „Smantana”
Menta este un remediu natural deosebit pentru imbunatatirea digestiei si pentru calmarea durerilor de cap. Este o planta bine cunoscuta pentru proprietatile sale curative,dar si pentru aroma tonifianta. Ceaiul de menta este utilizat in medicina naturista pentru proprietatile sale digestive si calmante. Substanta cea mai importanta pe care o contine aceasta planta cu efect terapeutic … Continuă lectura „Menta”
Varza este o leguma bogata in vitaminele A, C si E…dar si in fibre. Este un aliment energetic, remineralizant si tonifiant; este preferabil sa se manance in stare cruda – asta pentru a-i pastra calitatile nutritive. Varza contine si minerale – calciu, magneziu, fier – dar si iod si cupru. Datorita continutului bogat in vitamine, … Continuă lectura „Varza”
« Anterior 1 … 51 52 53 54 55 … 58 Următor »