Stiu ca nu prea iti plac legumele, dar trebuie sa stii ca avem nevoie de ele pentru a creste sanatosi si plini de energie.Legumele contin foarte multe vitamine – printre care se numara si vitamina C, care ne apara de mai multe boli, inclusiv de raceala. Legumele mai contin fosfor, sodiu, calciu, potasiu, magnesiu si … Continuă lectura „Legumele”
Fireste, fructele si legumele proaspete sunt cu mult mai bune si mai sanatoase decat cele congelate sau conservate. Si totusi, exista si exceptii. Fructele si legumele sunt neindoielnic mai bune proaspete daca le iei direct din livada si gata coapte. Cu toate acestea, cele care ajung la noi in supermarketuri si magazine sunt culese cu … Continuă lectura „Proaspete sau congelate?”
In luna septembrie a intrat in vigoare Ordinul Ministerului Sanatatii privind lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti. Ordinul interzice comercializarea in unitatile de invatamant a alimentelor bogate in sare, zahar si grasimi, a produselor neambalate si a celor neetichetate, precum si … Continuă lectura „Lista alimentelor nerecomandate in scoli si gradinite”
Ingrediente: un pui, doi morcovi, o telina mica, doua cepe, un ardei, taitei de casa (facuti dintr-un ou, sare si faina cat cuprinde), 1 litru de bors, sare si leustean. Mod de preparare: Pentru a prepara acest bors moldovenesc, ai nevoie de ajutorul mamei. Asa ca roag-o sa spele si sa portioneze puiul, apoi sa-l … Continuă lectura „Reteta Bors moldovenesc”
Orez cu lapte… ce deliciu! Ne intoarcem in anii copilariei cu o portie savuroasa de orez cu lapte. Se face usor si sigur va fi pe placul intregii familii, in special, al copiilor! Ingrediente pentru orez cu lapte 1 litru de lapte; o canita mica cu orez; o canita cu zahar; o tija de vanilie; … Continuă lectura „Reteta Orez cu lapte – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente umplutura: 500 grame de maruntaie de miel, doua oua, o lingura de pesmet, o lingura de smantana, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, doua fire de ceapa verde, putin ulei, sare si piper. Ingrediente aluat: un ou, 150 grame de faina, o lingura de unt si sare. Mod de preparare: pentru inceput … Continuă lectura „Reteta Drob de miel in aluat”
Ingrediente – pentru patru portii : 8 oua fierte tari, 40 de grame de pate de ficat, o jumatate de castravete murat, 6 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana, sare si piper.Mod de preparare : Se curata ouale de coaja, apoi se taie cu grija in lungime. Se scot galbenusurile si se pun intr-un … Continuă lectura „Reteta Oua umplute – mod de preparare pentru copii”
O supa de pui este intotdeauna binevenita, mai ales daca este bogata in legumele de care cei mici au nevoie pentru o sanatate de fier. Supa de pui prepara usor si il poti provoca pe cel mic sa te ajute sa faceti impreuna cea mai buna supa din lume! Ingrediente pentru sase portii de supa de … Continuă lectura „Reteta Supa de pui – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru zece portii : un litru si jumatate de apa, o jumatate de kg de morcovi, o ceapa, doua linguri de unt, patru linguri de smantana, o jumatate de lingurita de zahar, 1 legatura patrunjel, sare si crutoane.Mod de preparare : Curatati morcovii si ceapa, apoi spalati-le, taiati-le marunt si puneti-le la fiert … Continuă lectura „Reteta Supa crema de morcovi – mod de preparare pentru copii”
Ciorba de perisoare este delicioasa si sigur va fi pe gustul celor mici, care te pot ajuta la pregatirea perisoarelor! Iata cea mai usoara reteta de ciorba de perisoare: Ingrediente pentru 10 portii doi morcovi; o ceapa; trei cartofi; o ceasca de orez; o jumatate de kilogram de carne tocata; o jumatate de litru … Continuă lectura „Reteta ciorba de perisoare”
Ingrediente – pentru patru portii : cinci-sase cartofi, o cescuta de ulei de masline, un sfert de ceasca de zeama de lamaie, trei catei de usturoi maruntiti, o ceapa mare alba, sare si piper dupa gust si patrunjel proaspat tocat. Mod de preparare : Taiem ceapa in felii subtiri. Curatam cartofii de coaja, ii taiem … Continuă lectura „Reteta Salata grecesca de cartofi – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru doua portii : o vanata, doua-trei rosii, un catel de usturoi, doua-trei linguri de ulei, o legatura de patrunjel, boia de ardei iute si sare dupa gust.Mod de preparare: Vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele. Feliile se prajesc in tigaia cu ulei – si pe o parte … Continuă lectura „Reteta Salata de vinete – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : doua conserve de ton, patru-cinci cartofi, doi-trei morcovi, doua linguri de maioneza, doua oua, opt masline, sare, piper si patrunjel.Mod de preparare : Se curata cartofii, se spala si taie cubulete. La fel procedam si cu morcovii pe care ii taiem rondele si ii punem la fiert impreuna cu … Continuă lectura „Reteta Salata de ton cu cartofi – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente pentru patru portii : o bucata de piept de pui – fiarta – , patru castraveti murati, doua linguri de maioneza, o telina si o cana – mica – de ciuperci.Mod de preparare : Se taie pieptul de pui, castravetii si ciupercile cubulete si se pun toate intr-un bol. Separat, se spala si se … Continuă lectura „Reteta Salata de pui cu telina – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : cinci rosii, trei castraveti, un ardei gras, 150 de grame de sunca presata, 150 de grame de brinza, un ou fiert, masline, sare si piper.Mod de preparare : Spalati rosiile, castravetii si ardeiul gras, apoi taiati-le felii. Intr-un castron puneti legumele, adaugati sunca presata taiata cubulete, branza rasa, oul … Continuă lectura „Salata bulgareasca”
Ingrediente – pentru doua portii : un ardei rosu taiat felii, un ardei verde taiat felii, un ardei galben taiat felii, o jumatate de ridiche taiata cubulete, o ceapa taiata rondele, o legatura de patrunjel tocat si hrean pentru decor. Pentru sos avem nevoie de doua linguri de ulei, doua linguri de lapte batut, o … Continuă lectura „Reteta Salata asortata de ardei – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : 1 kg de cartofi, o ceapa, doi catei de usturoi, cinci rosii, o lingura de bulion, boia de ardei iute, ulei, sare, piper.Mod de preparare : Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete, o lingurita de boia de … Continuă lectura „Reteta Cartofi noi cu sos picant”
Ingrediente pentru patru portii : patru linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, 700 de grame de rosii bine coapte, 350 de grame de spaghete, o legatura de frunze de busuioc, parmezan ras, sare si piper dupa gust.Mod de preparare : Intr-o cratita mare puneti uleiul la incins. Apoi adaugati usturoiul taiat marunt, … Continuă lectura „Reteta Spaghete cu sos de rosii proaspat – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru sase portii : 750 de grame de mazare verde, o lingura de unt, patru rosii, o ceapa, o lingurita de zahar, o lingurita de marar tocat si sare.Mod de preparare : Curatam mazarea, o spalam si o amestecam cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati … Continuă lectura „Reteta Mazare cu rosii si marar – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : un kg de cartofi, 300 de grame de telemea, un pahar de smantana, doua oua si putin unt.Mod de preparare: Se spala cartofii, apoi se pun la fiert cu putina sare. Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si cu branza rasa pana cand compozitia devine ca o pasta. … Continuă lectura „Reteta Cartofi frantuzesti – mod de preparare pentru copii”
« Anterior 1 … 6 7 8 9 Următor »