Mararul este probabil zarzavatul cu cea mai lunga „cariera” din lume, fiind folosit atat ca adaos in mancaruri, cat si ca medicament. A fost intens folosit in medicina tibetana si in cea indiana, unde era administrat ca tonic digestiv, dar si ca antiinfectios si antiinflamator. In Antichitate, romanii pretuiau in mod special mararul, care era … Continuă lectura „Mararul”
Orezul este un aliment complet deoarece contine toate elementele de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona corect.Orezul elimina foarte repede starea de foame si reduce tensiunea arteriala. Contine vitamina B1 – foarte importanta in activitatea creierului. In concluzie… este foarte bine sa mancam orez! Astfel vom avea mai multa putere de concentrare la … Continuă lectura „Orez”
Nautul este o leguma asemanatoare cu mazarea. Este originar din sud-estul Turciei, fiind ulterior raspandit in Orientul Mijlociu si regiunile mediteraneene. Este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale. Este numai bun pentru femeile insarcinate datorita acidului folic continut. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si … Continuă lectura „Nautul”
Culoarea sa este data de beta-caroten, un antioxidant foarte important pentru organism. De asemenea, morcovul contine si vitamina A, care ne ajuta sa avem o vedere mai buna. In compozitia sa se regaseste si vitamina K, aceasta intareste oasele. Consumul regulat de morcov este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric. Morcovul … Continuă lectura „Morcovul”
Untul este grasimea pe care organismul o asimileaza cel mai usor. Este o sursa bogata de vitamina A, atat de necesara organismului nostru – mai ales pentru mentinerea unei vederi sanatoase. Din unt, organismul isi ia si iod – un element fara de care glanda tiroida nu functioneaza normal. O felie de paine cu unt … Continuă lectura „Untul”
Zaharul este dulce, deloc dietetic, si se gaseste in multe dintre alimentele pe care le consumam, chiar daca noi credem ca se afla numai in dulciuri si prajituri. Zaharul, asemenea amidonului, este un carbohidrat. El se regaseste sub mai multe forme, insa toate au un lucru in comun: dulceata. Fructoza este o substanta organica dulce, … Continuă lectura „Zaharul”
Chimenul este un condiment cu o aroma puternica, dulce si cu o usoara tenta amaruie si picanta. Este foarte bun atunci cand nu prea ai pofta de mancare si atunci cand te doare stomacul. Chimenul ajuta la eliminarea gazelor din stomac la cei care sufera de balonari, regleaza functiile stomacului si mareste cantitatea de lapte … Continuă lectura „Chimen”
Maslinele si uleiul de masline au fost apreciate din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor. Egiptenii spuneau ca Isis i-a invatat sa foloseasca maslinele, iar grecii credeau ca zeita Atena le-a daruit oamenilor maslinul. Astazi, uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. Nutritionistii spun ca daca includem in alimentatia noastra zilnica o lingura cu … Continuă lectura „Maslinele”
Suntem parinti grabiti, nu stim cum sa iesim mai repede pe usa, sa lasam copiii la scoala sau gradinita, dupa care sa gonim prin trafic spre serviciu. Poate unii dintre noi nu au timp sa le faca pachet pentru scoala si prefera sa le dea bani de buzunar si…se descurca ei, sunt destule chioscuri prin … Continuă lectura „Ce mananca la scoala copiii nostri?”
Din acest material veti afla de ce cartoful este un aliment sanatos. Cartoful este un aliment de baza, hranitor si satios. Dupa ce il consumi nu iti va mai fi foame pentru cateva ore. Mai mult, cartoful contine si carbohidrati, care sunt o buna sursa de energie. De asemenea, cartoful contine potasiu, fier, cupru si … Continuă lectura „Cartoful”
Nu doar din cauza faptului ca mancam foarte mult, nesanatos sau neregulat ne ingrasam, ci din cauza faptului ca avem rani sau motivatii ascunse, care scot la iveala o pofta de mancare nestavilita. Interviu cu Clara Toma, realizat de Adriana Titieni in cadrul emisiunii „Meditatii pentru parinti” CT: In urma cu 20 de ani, Lise … Continuă lectura „Asculta, mananca si inceteaza sa te controlezi”
Ingrediente: 500 gr de fasole alba, cateva frunze de dafin, 2 linguri de faina, patrunjel verde tocat, 3 cepe, 4 linguri de pasta de rosii si sare si piper dupa gust.Mod de preparare: Fasolea trebuie fiarta neaparat in trei ape. Dupa ce ai schimbat ultima apa, daca nu tii post poti pune la fiert impreuna … Continuă lectura „Reteta Iahnie de fasole – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente: 4 rosii, doua linguri cu ulei de masline, 4 catei de usturoi, o franzela, busuioc verde si sare si piper.Mod de preparare: taiem franzela felii subtiri. Curatam usturoiul, apoi doi catei ii taiem felii subtiri, iar pe ceilalti doi ii pisam. Spalam rosiile, le punem intr-un vas cu apa si le lasam pe foc … Continuă lectura „Reteta Bruschete cu usturoi – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente: 1 kg ardei gras , o varza de marime medie tocata fin, 2 morcovi de marime medie, tocati, 5 catei de usturoi, 1 cana chimen, 1 ceasca patrunjel tocat, 1 lingura sare, 2 l apa si 50 g de sare.Mod de preparare: Acum ca ai pregatit toate ingredientele asigura-te ca ai tot ajutorul din … Continuă lectura „Reteta Ardei murati cu varza – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru zece portii : 750 de grame de carne de vita, doi morcovi, o telina, o ceapa mare, un pastarnac, un ardei, 350 de grame de rosii, 100 de ml de ulei, 150 de grame de mazare, o jumatate de legatura de patrunjel, o jumatate de legatura de leustean, un litru de bors … Continuă lectura „Reteta Ciorba de vacuta – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente: 250 grame de dovleac, 200 grame de ciuperci, 150 grame varza murata, 2 linguri de ulei, 1 ceapa mare de apa, 1 ardei gras, 1 lingurita de cimbru, 1 legatura de patrunjel si o lingura de pasta de rosii. Mod de preparare: Inainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa precizez faptul ca … Continuă lectura „Reteta Salata de dovleac – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : doua lingurite de ulei de masline, doua cani de dovlecel razuit, o ceapa mica tocata, un catel de usturoi, o cana de sos de rosii, o jumatate de lingurita cu zahar, 250 de grame de paste fainoase, un sfert de cana de migdale, maghiran, rozmarin, sare si piper dupa … Continuă lectura „Reteta Paste fainoase cu dovlecei si migdale – mod de preparare pentru copii”
Daca te-ai intors de la scoala sau de la joaca si te-ai spalat si pe maini puneti un sortulet la brau, chiama toata casa si hai sa ne apucam de treaba ca ne este tare foame … Ingrediente: 4 cotlete de porc, o jumatate de kg de ciuperci, o ceapa, o cutie de rosii in … Continuă lectura „Reteta Escalop cu ciuperci”
Ingrediente : patru galbenusuri, un sfert de ceasca de zahar pudra, 60 de ml de lapte, 250 de grame de mascarpone, trei albusuri, 25 de piscoturi, 375 de ml de cafea amara si cacao pentru ornat. Mod de preparare: Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, apoi punem vasul pe foc, la bain-marie, … Continuă lectura „Reteta Tiramisu – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente: pentru aluatul de clatite avem nevoie de 90 gr faina, 2 linguri cacao, 2 oua batute, 300 ml lapte dulce, 15 gr unt topit si o lingura de zahar tos. Pentru umplutura avem nevoie de 8 banane taiate rondele, 3 linguri de rom, o lingura zahar, zeama si coaja rasa de la o jumatate … Continuă lectura „Reteta Budinca de clatite cu banana – mod de preparare pentru copii”
« Anterior 1 … 5 6 7 8 9 Următor »