Din 28 noiembrie până în 5 decembrie copiii întreabă, iar scriitorii răspund, la MiniStory: târg online de carte pentru copii, realizat în colaborare cu editurile Arthur, Humanitas Junior, Polirom Junior, Univers, Cartier. Facem cunoștință cu Regele Piticuț. Alergăm printre petarde și pocnitori sau explorăm tărâmuri cu povești uitate. Călătorim în viitor cu Zmeu Robot și … Continuă lectura „Poveștile fascinante se descoperă la MiniStory: târg online de carte pentru copii”
Ne aducem aminte cu drag de vacantele lungi de vara, cand abia asteptam sa citim cartile pe care in timpul anului scolar nu apucam sa le deschidem, insa nu acelasi lucru il putem spune despre copiii nostri, care prefera sa petreaca timp pe smartphone-uri sau in fata PC-urilor. De ce prefera cei mici tehnologia in … Continuă lectura „Top 5 carti captivante pentru copii, de citit in vacanta”
Cartea este povestea ilustrata si plina de umor a unui baietel plecat spre o petrecere-surpriza. Calatoria lui este un amestec de evenimente fericite si nefericite care fac deliciul copiilor, intotdeauna dornici sa o mai asculte inca o data si inca o data. Parintele care citeste cartea savureaza absurdul comic si alternanta ingenioasa a ilustratiilor color … Continuă lectura „Cartea „Din fericire” – perfecta pentru cititul impreuna cu copiii”
Miruna Jovin a venit la Happy Music cu Ruxandra si a povestit despre carti, parenting si generoitate. Daca ati ratat emisiunea, puteti asculta acum Live-ul Zilei.
Citim Impreuna Romania celebreaza, in 16 februarie, Ziua Internationala a Cititului Impreuna (ZICI), prin sesiuni de lectura organizate in 80 de biblioteci, scoli si librarii din 29 de judete. Organizata de catre Lit World, ZICI – Ziua Internationala a Cititului Impreuna – este un eveniment global la care participa milioane de oameni din peste 100 … Continuă lectura „Ziua Internationala a Cititului Impreuna”
Vineri, 10 februarie, la Libraria Mihai Eminescu, a avut loc lansarea romanului ”Impactul”, semnat de eleva de 13 ani Alexandra Baetii. Volumul este aparut la Editura Zorio, care cultiva de ani de zile literatura pentru copii si literatura scrisa de copii. La lansare au participat: Geta Vodislav – director Libraria Mihai Eminescu, Oana Marin – … Continuă lectura „Debut literar la 13 ani – ”Impactul”, un roman de Alexandra Baetii”
Studiile arata ca acei copii care citesc de placere au rezultate mai bune la toate materiile decat colegii lor care citesc mai rar sau chiar deloc, inclusiv la stiintele exacte. In schimb, copiii care raman in urma cu lectura din diverse motive au din ce in ce mai putine sanse sa-i ajunga pe colegii lor … Continuă lectura „Asociatia Curtea Veche lanseaz o brosura gratuita care promoveaza lectura in familie”
Horia Tecau a stiut de la inceput faptul ca va alege calea sportului. Astfel, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuti tenismeni romani, iar acum vrea sa ii determine pe cei mici sa aleaga drumul unui stil de viata sanatos si activ prin cartea “Viata in ritm de tenis” aparuta la Curtea Veche Publishing, … Continuă lectura „Horia Tecau a lansat cartea „Viata in ritm de tenis””
Nimic nu-i mai banal decat zapada in Vermont. De ce s-ar apuca cineva sa o fotografieze? Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, celebrul „Snowflake Man” (Omul Fulg de Nea), care a fotografiat pentru prima oara fulgii de zapada. De mic copil, Wilson Bentley a privit cristalele inghetate ca pe niste mici miracole si a hotarat … Continuă lectura „Cartea „Willie Fulg de Nea””
Unde este locul ideal de unde sa luam carti pentru copii? Optam pentru librarie online sau biblioteca? Cel mai indicat este sa mergem cu copiii sa isi aleaga personajele preferate. Daca ne gandim ce sa-i luam unui copil pana la varsta de 3 ani, ne putem orienta catre carti cu ilustratii multe si cu informatii … Continuă lectura „Cum alegem cartile copiilor?”
Basmele, anecdotele, chiar si jocurile de povestit au o putere foarte mare, in ceea ce priveste dezvoltarea copilului. Afla mai departe ce beneficii are puiul tau, cand ii spui povesti. De la povestile pe care i le citesti copilului tau inainte sa adoarma pana la jocurile in care trebuie sa inventezi snoave, lumea fantasticului este … Continuă lectura „De ce le spunem copiilor povesti”
Sunt o multime de povesti in care fetitele sunt eroine, demonstrandu-si curajul in diferite feluri. Iata cateva dintre acestea, perfecte pentru a-i inspira pe copii! Atunci cand citesti o poveste, cel mai frumos sentiment apare atunci cand te identifici cu unul dintre personaje (poate chiar protagonistul); cand vezi ca mai trece si altcineva prin ceea … Continuă lectura „Fetitele curajoase din literatura”
Pentru mine, cele mai frumoase carti sunt cele pentru copii, desi am trecut de ceva vreme de perioada copilariei. Iata cateva exemple ca povestile pot fi frumoase si fara personaje negative! Cu totii cunoastem basmele clasice, unde trebuie intotdeauna sa fie un personaj rau, care strica armonia unei lumi de altfel pasnice, iar, la urma, … Continuă lectura „Povesti fara raufacatori”
Adesea, asociem eroii cu puterile supranaturale. Insa autorul norvegian Roald Dahl a demonstrat ca nu se intampla asa tot timpul. In cartile sale, eroii sunt copiii care, desi extrem de isteti, sunt cat se poate de… normali. Hai intr-o lume in care uriasii sunt prietenosi, morocanosii sunt vindecati, iar prin copaci cresc piersici gigantice! Ne-am … Continuă lectura „Copiii neinfricati din povestile lui Roald Dahl”