Strugurii sunt considerati un simbol al toamnei. Albi, negri, rosiatici, cu aroma de tamaios sau muscat, crocanti sau zemosi, strugurii nu trebuie sa-ti lipseasca de la masa in acest sezon Contin saruri minerale – potasiu, fosfor, calciu, fier, betacaroten si vitaminele B1 si B2 care protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice si combate insomnia. Au efect … Continuă lectura „Struguri”
Ingrediente – pentru patru portii: o ceasca de gris, trei cesti de suc dulce de rosii, doua-trei cepe, o ceasca de ulei si – desigur – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic pana da in clocot. Se adauga in ploaie grisul si se amesteca cu … Continuă lectura „Icre de post”
Ingrediente(6 portii): 100 gr de cus-cus, 3 ardei grasi in trei culori, un ardei iute, 4 linguri cu otet, 4 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust.Mod de preparare: Punem intr-o oala doua linguri cu ulei, cand s-a incins turnam cus cus-ul si il prajim bine pana devine auriu. Adaugam putina apa si putina … Continuă lectura „Reteta Cus-cus picant cu legume – mod de preparare pentru copii”
Preferata gospodinelor cand vine vorba de salate, vanata ajuta, de asemenea, la tratarea unor afectiuni ale sistemului nervos. Substantele amare pe care le contine regleaza metabolismul, intaresc sistemul nervos si au actiune relaxanta. Specialistii in medicina naturista ii sfatuiesc pe cei cu afectiuni ale nervilor sa manance vinete macar o data pe saptamana. Vinetele au … Continuă lectura „Vinetele”
Antioxidantii sunt substantele chimice ce au rolul de a neutraliza substantele daunatoare organismului – cum sunt radicalii liberi.Antioxidantii contribuie la eliminarea virusurilor si bacteriilor care invadeaza organismul, pe care le putem asimila din aerul poluat sau substantele toxice din apa. Substantele daunatoare ajung la noi si prin intermediul alimentelor, in special a celor grase. Antioxidantii … Continuă lectura „Antioxidantii”
Invata-ti piciul cum sa pregateasca unul dintre cele mai bune deserturi: inghetata! Este o reteta usor de pregatit de copii si absolut delicioasa, intrucat vorbim de inghetata de banane. Ingrediente pentru 4 portii: 6 galbenusuri 200 de grame de zahar tos un litru de lapte un pahar de frisca doua banane. Mod de preparare: Puneti zaharul … Continuă lectura „Reteta Inghetata de banane – mod de preparare pentru copii”
A fost odata ca niciodata, acum trei mii de ani, tocmai in Peru, o leguma pe nume rosie. Rotunda si rumena, rosia noastra se cocea incet incet sub soarele fierbinte al Anzilor. Maiasii sunt primii care s-au apucat sa cultive aceasta minunata leguma, transformand-o in hrana. De aici, rosia s-a raspandit pe intregul continent, iar … Continuă lectura „Rosiile”
Cerealele si pastele fainoase au o valoare calorica foarte mare – adica ne furnizeaza multa energie. De ce?Pentru ca au in compozitia lor glucide sau carbohidrati, cum le mai spune. Au si un rol important in reglarea nivelului zaharului din sange. Pentru ca sunt sarace in proteine, cerealele trebuie consumate in combinatie cu lapte, cu … Continuă lectura „Cereale”
“Nu hrani cancerul!” este titlul unei carti de nutritie cu totul speciale, semnate de Dr. Pavel Chirila, alaturi de Madalina Popescu si Cristela Georgescu. “Nu hrani cancerul” isi propune sa constituie un ghid de alimentatie pentru fortificarea organismului. Principiile sanatoase continute in paginile acestei carti incearca sa propuna o alternativa pentru prevenirea imbolnavirilor cronice, … Continuă lectura „Cum putem transforma alimentatia intr-un aliat in lupta impotriva cancerului”
Ingrediente (7 portii): o pulpa de miel de 2 kg, o lingura de mustar, 50 grame unt, patru catei de usturoi, trei fire de rozmarin, patru rosii mari taiate jumatati, un ardei iute mic, o lingurita de seminte de fenicul, doua fire de cimbru tocate,o lingurita de zahar si o lingura de ulei de masline.Mod … Continuă lectura „Reteta Friptura de miel cu rosii rumenite – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : un kg de gulii, patru linguri de faina, patru linguri de margarina, o cana cu lapte de soia, o legatura de patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam guliile, le spalam, le taiem julien, apoi le oparim in apa clotita. Le lasam sa se scurga si le calim … Continuă lectura „Reteta Mancare de gulii – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente: un kilogram de ciuperci, cinci cepe potrivite, trei oua, patru linguri de faina, trei linguri de ulei, marar, patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam ceapa, apoi o tocam si o calim putin in ulei impreuna cu mirodeniile. Curatam si spalam ciupercile, apoi le punem la fiert. Dupa ce au fiert, le strecuram … Continuă lectura „Reteta Drob de ciuperci – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : 500 de grame de miez de dovleac, o ceapa, 30 de grame de unt sau margarina, un catel de usturoi, 500 de mililitri de supa de legume, 100 de mililitri de smantana subtire, sare, piper, putin zahar si o lingurita de suc de lamaie. Puteti pune si galuste. Pentru … Continuă lectura „Reteta Supa de dovleac – mod de preparare pentru copii”
Mango este considerat in continuare un fruct nou in Romania. Bananele, portocalele, chiar si kiwiul au devenit elemente importante din nutritia noastra, dar mangoul este in continuare privit cu retinere. Asadar, hai sa descoperim proprietatile acestui fruct exotic! Datorita calitatilor sale, mangoul mai este denumit si Regele Fructelor. Este cultivat mai ales in regiunile … Continuă lectura „Mango – Regele Fructelor”
Iata ce iti propunem astazi sa gatesti impreuna cu cel mic – acadele de parmezan. Ceva delicios. Incearca si tu! Ingrediente: pentru 6 acadele: 6 linguri de parmezan ras, 6 stiksuri mai lungi, putin piper, boia de ardei si busuioc uscat. Mod de preparare: acum ca ai pus toate ingredientele pe masa, chema-o pe mama … Continuă lectura „Reteta Acadele de parmezan – mod de preparare pentru copii”
Stafidele nu sunt altceva decat struguri uscati si reprezinta o gustare sanatasa, delicioasa si plina de energie. Se gasesc in orice perioada a anului si contin toate vitaminele si mineralele strugurilor. Stafidele contin fructoza si glucoza care produc energie in organism si nu afecteaza sanatatea dintilor prin producerea de carii, asa cum o fac dulciurile … Continuă lectura „Stafidele”
Ingrediente pentru blat : 5 oua, 200 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, o jumatate de cana de apa, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt si doua linguri de cacao. Pentru crema : o budinca de vanilie, cinci-sase linguri de zahar si 125 de grame de unt. … Continuă lectura „Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii”
Scortisoara este folosita inca din Evul Mediu pentru intarirea inimii, pentru combaterea gripei si pentru tratarea durerilor interne.Datorita efectului tonifiant, scortisoara se foloseste in infectii ale cailor respiratorii, in gripa si viroze pulmonare. Consumul de scortisoara calmeaza nervii si incalzeste organele interne, calmand durerile de cap si febra. Mai mult, scortisoara ajuta la eliminarea tensiunii … Continuă lectura „Scortisoara”
Ingrediente pentru douazeci de inimioare Barbie : cincizeci de grame de drojdie, o suta de grame de unt, o suta de grame de branza de vaci, doua sute de mililitri de suc de coacaze negre, trei linguri de zahar, un ou, sapte sute de grame de faina.Mod de preparare : Intr-un castron mai inalt se … Continuă lectura „Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii”
Zaharul brun este cel mai bun inlocuitor al zaharului rafinat pentru dulciuri si prajituri, el devenind acum disponibil si in Romania.Este asemanator cu zaharul obisnuit, dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brun se comporta la fel ca si cel obisnuit, insa are … Continuă lectura „Zaharul brun”
« Anterior 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Următor »