Începuturile de an ne oferă un entuziasm și o încredere aparte când vine vorba de stabilirea rezoluțiilor și intențiilor pentru noul an. Chiar dacă obiectivele diferă de la caz la caz, suntem siguri că una dintre intențiile de bază ale oricărui părinte conștient e să cultive o relație cât mai frumoasă cu copilul lui – … Continuă lectura „25 de ocazii de conectare cu copilul tău anul acesta”
În noua serie de podcasturi video „Conectați în siguranță”, Adriana Irimescu discută cu invitații ei – specialiștii în parenting și educație – despre ce înseamnă cu adevărat timpul de calitate petrecut împreună cu copilul, indiferent de vârsta sa. Invitată în primul episod al podcastului, Cristina Elena Neguț, Ambasador al ecologiei relaționale, povestește despre importanța conectării … Continuă lectura „Cum te poți conecta cu copilul tău prin ascultare activă, ritualuri și adaptarea la limbajele sale de iubire”
Școala Primară AWEsome este școala care oferă educație altfel copiilor de astăzi – adulților de mâine. Pornind de la nevoia copiilor de curiozitate, cunoaștere și explorare, care de cele mai multe ori scade în intensitate pe măsură ce copiii intră în etapa școlarității mici, am creat un nou mediu de învățare, bazat pe principiile pedagogiei … Continuă lectura „Descoperă școala care îmbină armonios elemente din pedagogia pozitivă în curriculumul național, unde copiii învață cu drag și fără presiune!”
Sau ”Pe mine nu mă interesează diagnosticul, ci modul în care creierul comunică!” „Nu e nicio școală care să se ridice la înălțimea unui cămin decent și niciun profesor care să se ridice la înălțimea unui părinte virtuos”, spunea Mahatma Gandhi. Altfel spus, un părinte devotat, iubitor este ceea ce are nevoie un copil pentru … Continuă lectura „Cum putem elimina disfuncțiile neuronale, doar observând modul în care creierul comunică?”
Fie că suntem adulți sau copii, nevoia de conectare este una dintre nevoile noastre fundamentale, fiind esențială pentru bunăstarea noastră emoțională și psihologică. În special pentru copii, această nevoie este crucială, deoarece prin relațiile apropiate și sigure cu părinții (sau cu alte persoane semnificative din viața lor), ei își dezvoltă încrederea și abilitatea de a … Continuă lectura „Conectați în siguranță”
Fără dubiu, suntem într-o continuă schimbare. Lumea îmbrățișează tot ceea ce este nou, inovator și captivant. Creierul uman reușește acum să exploreze teritorii nebănuite și să creeze lucruri despre care nici nu ne-am fi putut imagina că există. Iar inteligența artificială reprezintă unul dintre aspectele ce garantează că stagnarea a fost înlocuită cu evoluția conștientă, … Continuă lectura „Cum ne pregătim pentru a gestiona corect schimbările aduse de inteligența artificială?”
Copiii nostri sunt ca un burete, absorb tot ce facem si, mai ales, tot ce spunem, asa ca este datoria noastra sa ne straduim sa avem mereu un impact pozitiv asupra lor. Cei mici isi dezvolta stima de sine prin ochii parintilor, prin urmare este foarte important sa ii ajutam, sa stabilim limite cu blandete, sa … Continuă lectura „8 lucruri pe care sa NU i le spui niciodata copilului tau”
Construirea unei legături puternice cu copilul tău este esențială pentru dezvoltarea sa emoțională și psihologică. Chiar dacă uneori responsabilitățile zilnice îți pot ocupa mult timp, găsirea unor momente de conectare cu cel mic va aduce beneficii pe termen lung. Iată zece metode simple și eficiente prin care te poți conecta cu copilul tău și să … Continuă lectura „Cum te conectezi cu copilul tău – 10 idei pentru tătici”
Discuțiile despre cât de esențial este să protejăm natura, să ne asumăm un comportament responsabil și să adoptăm obiceiuri ecologice încă din copilărie nu sunt deloc noi. Știm cu toții că natura este casa noastră și că ne revine responsabilitatea de a o menține curată în fiecare zi. Copiii noștri, noile generații care vor locui … Continuă lectura „Cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?”
”O minte sănătoasă într-un corp sănătos!” Dezideratul care stă la căpătâiul dorinței de bunăstare, de bine, de sănătate al fiecăruia dintre noi. Pentru îndeplinirea lui, însă, este nevoie să avem grijă întâi de minte și creier. Iar unul dintre elementele vitale pentru o bună funcționare a minții și a trupului nostru este somnul. El este … Continuă lectura „O minte liniștită pentru un corp sănătos: noile metode de optimizare neuronală ce ne ajută să ne echilibrăm întregul organism”
V-ați întrebat vreodată cât de complex este creierul uman și cât de mult pot influența experiențele mamei dezvoltarea și structura neuronală a fătului? Știați că cele 86 de miliarde de neuroni pe care creierul nostru îi găzduiește realizează peste 60 de trilioane de conexiuni, care ne fac, într-un fel sau altul, să ne scriem propria … Continuă lectura „Sub lupă: dezvoltarea creierului la bebeluși, încă din perioada intrauterină”
Indiferent dacă te confrunți cu o simplă iritație sau cu probleme mai serioase ale ochilor, sănătatea vederii este esențială pentru o viață de calitate. Descoperă, urmărind seria de interviuri realizate de Simona Bălănescu cu Dr. Roxana Cozubas, medic primar Oftalmologie Pediatrică, informații importante despre diferite afecțiuni ale ochilor și sfaturi practice pentru a-ți proteja și … Continuă lectura „Sfaturi practice pentru sănătatea ochilor tăi!”
Indiferent de varsta, miscarea joaca un rol foarte important in dezvoltarea copilului. Micutul tau este si va fi foarte activ si ideal ar fi sa ii incurajezi aceasta energie. Despre cum faci asta si cum ii asiguri prichindelului tau nevoia de miscare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „Daca un adult are nevoie … Continuă lectura „Cum implinesti nevoia de miscare a copilului”
Calatoriile lungi cu masina pot fi transformate in momente speciale si creative pentru intreaga familie prin intermediul artei origami. Aceasta activitate nu doar ca mentine copiii ocupati si fericiti, dar si stimuleaza imaginatia si abilitatile motorii fine. Inainte de a pleca la drum, cauta pe internet cateva modele simple de origami si pregateste acasa foi … Continuă lectura „Transforma calatoriile cu masina in momente artistice cu origami”
Obținerea unui somn de calitate este, în timp, poate una dintre cele mai importante componente ale sănătății generale, alături de consumul de alimente hrănitoare, aportul optim de apă și practicarea în mod regulat a activității sportive. Experții în somn nu contenesc în a vorbi despre numeroasele beneficii pe care le obținem, dacă reușim să dormim … Continuă lectura „O sănătate de fier începe cu un somn bun”
Pe timp de vara, creste riscul de eruptii pe piele, mai ales la copiii foarte mici. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre cele mai frecvente cauze ale eruptiilor cutanate, astfel incat sa stii cum sa iti feresti puiul de probleme de piele. Sunt mai multe motive pentru care prichindeii pot dezvolta eruptii pe … Continuă lectura „Eruptii pe piele vara, la copii”
Calatoriile cu masina pot deveni o oportunitate minunata pentru copiii si parintii de a petrece timp de calitate impreuna, iar jocul „Cine ghideaza pe cine?” adauga un element educativ si interactiv la drum. Acest joc implica micutii in procesul de navigare, permitandu-le sa se uite pe harta sau pe GPS si sa ajute cu orientarea. … Continuă lectura „Transforma calatoriile cu masina intr-o aventura educativa cu jocul „Cine ghideaza pe cine?””
Cu totii stim ca, indiferent de anotimp, apa este intotdeauna cea mai buna sursa de hidratare. Totusi, nu toti copiii accepta sa bea apa simpla si, pana la urma, nu strica daca ii dam si putin gust. Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, o serie de idei prin care ii poti oferi piciului tau … Continuă lectura „Idei de sucuri pentru o hidratare corecta vara”
Calatoriile lungi cu masina pot deveni momente de neuitat pentru intreaga familie cu ajutorul jocului „Carpool Karaoke”. Pregatirea acestui joc este la fel de distractiva ca si participarea la el. Inainte de a pleca la drum, pregateste impreuna cu copilul tau un playlist cu melodii preferate de toata familia. Astfel, veti avea la indemana o … Continuă lectura „Transforma calatoriile cu masina intr-o petrecere cu jocul „Carpool Karaoke”!”
Copilul are nevoie nu doar sa doarma suficient de mult, ci si de un somn de calitate. Ce presupune un somn odihnitor pentru cei mici? Afla raspunsul acum, la Parinti de Pici. Stim cu totii cat de important e somnul, in special pentru copii. La nou-nascuti, de exemplu, o mare parte din activitatea cerebrala se … Continuă lectura „Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor”
1 2 3 … 75 Următor »