Cum te conectezi cu copilul tău – 10 idei pentru tătici

Construirea unei legături puternice cu copilul tău este esențială pentru dezvoltarea sa emoțională și psihologică. Chiar dacă uneori responsabilitățile zilnice îți pot ocupa mult timp, găsirea unor momente de conectare cu cel mic va aduce beneficii pe termen lung. Iată zece metode simple și eficiente prin care te poți conecta cu copilul tău și să … Continuă lectura „Cum te conectezi cu copilul tău – 10 idei pentru tătici”

O minte liniștită pentru un corp sănătos: noile metode de optimizare neuronală ce ne ajută să ne echilibrăm întregul organism

”O minte sănătoasă într-un corp sănătos!” Dezideratul care stă la căpătâiul dorinței de bunăstare, de bine, de sănătate al fiecăruia dintre noi. Pentru îndeplinirea lui, însă, este nevoie să avem grijă întâi de minte și creier. Iar unul dintre elementele vitale pentru o bună funcționare a minții și a trupului nostru este somnul. El este … Continuă lectura „O minte liniștită pentru un corp sănătos: noile metode de optimizare neuronală ce ne ajută să ne echilibrăm întregul organism”

Relatia dintre tata si copil in primii ani de viata
Relatia dintre tata si copil in primii ani de viata

Dezvoltarea copilului depinde foarte mult de experientele de pana la 1 an. Cum pot taticii sa se implice in viata puiului lor inca de la nastere? La Meditatii pentru parinti, vorbim despre relatia dintre tata si copil in primii ani de viata. Multi tatici isi inchipuie ca nu pot avea o influenta prea mare asupra … Continuă lectura „Relatia dintre tata si copil in primii ani de viata”

Cum ajung copiii la autism virtual

Dupa numeroase cazuri analizate, psihologul Marius Zamfir a ajuns la concluzia ca, in era tehnologiei, ajungem sa vorbim de o noua forma de autism, anume cel virtual. In ce conditii vorbim de autism virtual si cum se face recuperarea? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „In ultimii 5 ani, am observat o dinamica diferita … Continuă lectura „Cum ajung copiii la autism virtual”

De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui
De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui

Poate ca ai observat ca, in primii 2 ani, puiul tau nu prea socializeaza cu alti prichindei de varsta lui, oricate intalniri de joaca ai stabili. Daca te-ai intrebat de ce, in primul rand iti vom spune sa nu te ingrijorezi, pentru ca este ceva perfect normal. Motivul il afli acum, la Parinti de Pici. … Continuă lectura „De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui”

Toanele copiilor

E normal ca fiecare din noi, copil sau adult, sa aiba toane din cand in cand. Multi parinti nu stiu insa cum sa reactioneze la toanele copiilor, in acele momente in care cei mici parca nu se mai inteleg cu nimeni si nu le mai convine nimic. Psihologul Diana Stanculeanu ne ajuta sa intelegem toanele … Continuă lectura „Toanele copiilor”

Cum incurajezi dezvoltarea emotionala a copilului in primii ani

Dezvoltarea emotionala a copilului implica si autocontrolul. Insa, pana sa ajunga prichindelul sa invete sa isi controleze emotiile, are nevoie de indrumarea parintilor. La Parinti de Pici, iti spunem cum iti poti sustine puiul sa isi dezvolte si aceasta latura, chiar din primii ani. In jurul varstei de 2 ani, poate si mai devreme, cei … Continuă lectura „Cum incurajezi dezvoltarea emotionala a copilului in primii ani”

Cum recunosti tulburarile de atasament la copii

Tulburarile de atasament la copii pot fi cauzate atat de prea putina afectiune oferita celor mici, cat si de prea multa. Fiecare caz are semnele sale, asa ca este bine sa recunosti din timp cu ce te confrunti. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum rezolvam o astfel de problema. „Majoritatea problemelor de atasament … Continuă lectura „Cum recunosti tulburarile de atasament la copii”

Motive pentru care copilul nu asculta

Stim cat de enervant poate fi un copil care nu asculta de regulile parintilor, reguli care, de altfel, au fost facute pentru siguranta micutului. Insa prichindelul neascultator are motivele sale. La Parinti de Pici, discutam despre momentele in care cei mici ne testeaza limitele si regulile. Orice parinte ajunge sa cunoasca momentele in care copilul … Continuă lectura „Motive pentru care copilul nu asculta”

Solutia ideala pentru anxietatea de separare a copilului

Stim ca iti vine greu sa te desparti de puiul tau, dar nu il poti lua cu tine oriunde. Problema este ca lui ii vine si mai greu sa se desprinda de tine. Iata ce sa faci daca piciul tau se confrunta cu anxietatea de separare. Dupa ce a fost obisnuit sa tot fie tinut … Continuă lectura „Solutia ideala pentru anxietatea de separare a copilului”

Cum iti ajuti copilul sa-si faca prieteni

Imprietenirea poate fi dificila in primii ani de viata, cand copiii cunosc doar universul familiei, si nu vorbim doar de prichindeii timizi. La Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi pentru a-ti ajuta micutul sa invete sa isi faca prieteni cat mai usor. Copiii se pot imprieteni unii cu altii chiar si la 1 an … Continuă lectura „Cum iti ajuti copilul sa-si faca prieteni”

Fricile copiilor: Ce ii sperie cel mai mult pe prichindei
Fricile copiilor: Ce ii sperie cel mai mult pe prichindei

Fricile copiilor se transforma si se schimba, pe masura ce micutii cresc. Este important sa stii cu ce spaima se confrunta puiul tau la fiecare etapa de varsta, pentru a-l putea ajuta sa o depaseasca. Astfel, la Parinti de Pici, iti spunem pentru ce frici sa te pregatesti. Printre primele dintre fricile copiilor, cat sunt … Continuă lectura „Fricile copiilor: Ce ii sperie cel mai mult pe prichindei”

Cum pui bazele unui atasament securizant in relatia cu bebelusul tau
Cum pui bazele unui atasament securizant in relatia cu bebelusul tau

Este mai simplu decat crezi sa iti cresti copilul intr-un atasament securizant, cu notiuni sanatoase de iubire si familie. La Parinti de Pici, iti spunem ce zic specialistii cu privire la acest stil de atasament si cum sa il pui in practica. Stilul de atasament securizant se bazeaza pe atentia pe care le-o acordam puilor … Continuă lectura „Cum pui bazele unui atasament securizant in relatia cu bebelusul tau”

Nevoia de imbratisari

Inca de cand se naste, bebelusul simte nevoia sa fie imbratisat de mama lui, asa cum simte si mama, de altfel. Iar momentul in care iti imbratisezi copilul pentru prima data e de-a dreptul magic si imposibil de uitat. Vreau sa vorbim, insa, despre cat sunt insa de importante imbratisarile pentru un copil si despre … Continuă lectura „Nevoia de imbratisari”

Cu bebelusul in masina: Cum il tii ocupat
Cu bebelusul in masina: Cum il tii ocupat

Cand pleci intr-o calatorie mai lunga, cu toata familia, este bine sa stii cum sa iti tii ocupat prichindelul. La Parinti de Pici, iti oferim cateva idei, pentru excursiile cu bebelusul in masina. Copiii, in general, se plictisesc repede, daca ii tii prea mult intr-un singur loc. Iar in cazul micutilor cu varste pana in … Continuă lectura „Cu bebelusul in masina: Cum il tii ocupat”

Cei sapte ani de-acasa

De foarte multe ori, in special in situatiile in care ne supara atitudinea sau comportamentul unei persoane ori a unui copil ne gandim ca nu este educat corect, nu este politicos – „nu are cei sapte ani de-acasa”. Replicam astfel considerand ca nu a primit o educatie potrivita ori nu si-a insusit diverse norme ori … Continuă lectura „Cei sapte ani de-acasa”

Cum isi pot recapata mamele starea de bine

A deveni mama reprezinta, fara indoiala, una dintre cele mai profunde experiente umane. Intrarea in rolul de mama este un pas major in viata oricarei femei, iar dimensiunea, importanta si maretia acestei transformari pot fi incredibil de imbucuratoare, dar si coplesitoare si dificil de gestionat. Intr-adevar, perioada de adaptare a unei femei la viata de … Continuă lectura „Cum isi pot recapata mamele starea de bine”

Care este rolul tatalui in viata copilului?

Venirea pe lume a unui copil ia prin surprindere ambii parinti cu emotiile puternice si adesea contrare pe care ajung sa le traiasca in noua formula, de la fericire deplina la teama uneori coplesitoare. Pe de o parte, ne dam seama de imensa responsabilitate pe care o avem in calitate de parinti, dar in acelasi … Continuă lectura „Care este rolul tatalui in viata copilului?”

Baita bebelusului: Ce sa faci cand nu vrea in apa

Baita bebelusului poate fi un moment destul de obositor, mai ales daca piciul tau se opune din toate puterile. Cum il convingi sa indrageasca baia? Iti spunem acum, la Parinti de Pici. Sunt multe motive pentru care puiul tau s-ar putea sa refuze sa intre in apa. Doar cateva dintre ele ar putea fi: ca … Continuă lectura „Baita bebelusului: Ce sa faci cand nu vrea in apa”

Unde gresesti cand incurajezi creativitatea copilului
Unde gresesti cand incurajezi creativitatea copilului

Foarte multi parinti, fara sa vrea sau sa isi dea seama, inhiba creativitatea copiilor, in incercarea de a le aprecia talentele. O mama care a trecut printr-un astfel de episod este Georgiana care ne povesteste si cum a schimbat abordarea, astfel incat fetita ei sa se simta incurajata. Afla cum, la Parinti de Pici. Odata … Continuă lectura „Unde gresesti cand incurajezi creativitatea copilului”


1 2 3 14