Ingrediente – pentru patru portii : 1 kg de cartofi, o ceapa, doi catei de usturoi, cinci rosii, o lingura de bulion, boia de ardei iute, ulei, sare, piper.Mod de preparare : Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete, o lingurita de boia de … Continuă lectura „Reteta Cartofi noi cu sos picant”
Ingrediente pentru patru portii : patru linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, 700 de grame de rosii bine coapte, 350 de grame de spaghete, o legatura de frunze de busuioc, parmezan ras, sare si piper dupa gust.Mod de preparare : Intr-o cratita mare puneti uleiul la incins. Apoi adaugati usturoiul taiat marunt, … Continuă lectura „Reteta Spaghete cu sos de rosii proaspat – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru sase portii : 750 de grame de mazare verde, o lingura de unt, patru rosii, o ceapa, o lingurita de zahar, o lingurita de marar tocat si sare.Mod de preparare : Curatam mazarea, o spalam si o amestecam cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati … Continuă lectura „Reteta Mazare cu rosii si marar – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : un kg de cartofi, 300 de grame de telemea, un pahar de smantana, doua oua si putin unt.Mod de preparare: Se spala cartofii, apoi se pun la fiert cu putina sare. Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si cu branza rasa pana cand compozitia devine ca o pasta. … Continuă lectura „Reteta Cartofi frantuzesti – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente : o cana de apa calduta, doua cani de faina, un cubulet de drojdie proaspata, un varf de cutit de sare, 150 de grame de sunca, 50 de grame de bacon, 150 de grame de mozzarella sau de cascaval, 100 de ml de sos de rosii, o cutie mica de ciuperci, cateva masline, doua … Continuă lectura „Pizza”
Ingrediente : 300 de grame de costita afumata, 400 de grame de fasole, o ceapa rosie, doi morcovi, sare, piper, boia, o foaie de dafin, patrunjel verde tocat, putin ulei de floarea soarelui si cimbru.Mod de preparare : Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, cu o zi inainte de a ne apuca … Continuă lectura „Reteta Mancare de fasole cu costita afumata”
Ingrediente Budinca de cartofi cu carne – pentru patru portii : 750 de grame de cartofi, o lingura de faina, trei oua, o lingura de unt, o ceasca de lapte, o lingurita de zahar, sare si putin pesmet. Pentru umplutura ai nevoie de : o jumatate de kg de carne macra, o jumatate de kg de … Continuă lectura „Reteta Budinca de cartofi cu carne – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru10 portii : un kg de aripioare de pui, un plic de condimente pentru pui, doua oua, o ceasca de faina alba, o ceasca de malai, o ceasca de pesmet si o lingurita de sare.Mod de preparare : Taiem aripioarele in cate doua bucati pe care le punem intr-un bol si le condimentam. … Continuă lectura „Reteta Aripioare de pui pane – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente pentru sase portii : 250 de grame de faina, 150 de grame de unt moale, 100 de grame de zahar si un varf de cutit de sare. Pentru umplutura aveti nevoie de 750 de grame de prune, 3 linguri de gris, 3 linguri de zahar si 40 de grame de unt.Mod de preparare: Din … Continuă lectura „Reteta Tarta cu prune – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru 10 portii : doua oua, doua linguri de pesmet, o lingura de faina, doua linguri de zahar brun, praf de copt. Pentru sirop avem nevoie de o jumatate de cana de apa, doua linguri de zahar brun si o sticluta de esenta de rom.Mod de preparare :Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si … Continuă lectura „Reteta Mini savarine – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru doua portii : o jumatate de litru de lapte, doua felii de ananas inmuiate si taiate in bucatele, doua linguri de miere, un sfert de lamaie fara coaja si samburi, un galbenus si un varf de cutit de zahar vanilat.Mod de preparare : Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine cu … Continuă lectura „Reteta Lapte cu miere – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : o ceasca de faina, 2 oua, un pahar de lapte, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei si un praf sare.Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, apoi le bateti bine cu o furculita. Adaugati laptele, putin cate putin, apoi zaharul, sarea, faina si doua lingurite … Continuă lectura „Reteta Clatite – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : o cana si jumatate de orez, un litru si jumatate de lapte, zahar dupa gust, doua pachetele de zahar vanilat, 400 de grame de frisca si cam 25 de capsuni.Mod de preparare : Spalam orezul, dar nu oricum, ci in trei ape, apoi il fierbem impreuna cu laptele, zaharul … Continuă lectura „Reteta Budinca de orez cu frisca si capsuni – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : cinci mere mari, 100 de grame de gris, trei oua, trei linguri de zahar, 500 de mililitri de lapte, vanilie, putin pesmet si putina sare.Mod de preparare : Fierbem laptele cu grisul pana se ingroasa, apoi le lasam putin la racit. Intre timp radem merele curatate si le amestecam … Continuă lectura „Reteta Budinca de gris cu mere – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru 20 de portii : 125 de grame de margarina, 150 de grame de zahar tos, un ou, 200 de grame de faina, 30 de grame de cacao si o ciocolata amaruie.Mod de preparare : Pentru inceput, incalzim cuptorul si tapetam doua tavi de copt cu hartie de pergament. Pana atunci frecam margarina … Continuă lectura „Reteta Biscuiti cu ciocolata – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru o portie : paine prajita, un ou, cascaval, doi cartofi, sunculita presata, ulei, cinci linguri de lapte si doua cubulete de unt.Mod de preparare : Batem bine oul cu o furculita si il punem la prajit in putin ulei, intr-o tigaie, precum o omleta. Dupa rumenire se adauga sunculita taiata cubulete. Dupa … Continuă lectura „Mic dejun pentru prichindei”
Ingrediente – pentru patru portii : 250 de mililitri de lapte, un ou, 120 de grame de faina, 200 de grame de ciuperci, 200 de grame de carne tocata, o ceapa, doi catei de usturoi, doua-trei linguri de ulei, un ardei gras, o lingura de pasta de rosii si, nu in ultimul, rand sare si … Continuă lectura „Reteta Clatite cu ciuperci – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru zece portii : 400 de grame de file de peste, patru fire de ceapa verde tocata, 150 de grame de mazare verde, o lingura de boia de ardei iute, doua oua, sare si piper dupa gust.Mod de preparare : Dam fileul de peste prin masina de tocat, adaugam ceapa verde tocata marunt, … Continuă lectura „Reteta Chiftelute de peste – mod de preparare pentru copii”
Dovlecelul este unul din alimentele dietetice ideale. Este bogat in apa, fibre alimentare si vitaminele A, C, E si B6.De asemenea, dovlecelul contine magneziu, potasiu, fosfor, acid folic si calciu – substante care ne ajuta sistemul nervos si inima. Este bogat in antioxidanti – substante benefice pentru mentinerea sanatatii ochilor nostri. Dovlecelul este foarte bun … Continuă lectura „Dovlecelul”
Mazarea este o sursa importanta de proteine. Ea contine fibre, vitamine – A, B3, B6 -, fier, zinc, fosfor si mangan, dar si beta-caroten si luteina, toate benefice pentru sanatate ochilor tai.Consumul de mazare este indicat persoanelor anemice, dar si in starile de astenie. Atunci cand te simti slabit si fara puteri mananca mazare – … Continuă lectura „Mazarea”
« Anterior 1 … 56 57 58 59 Următor »