Reteta Mancare de ardei copti – mod de preparare pentru copii

Pentru sase portii avem nevoie de un piept de pui, cinci-sase ardei capia, o ceapa, o lingura de faina, trei sute de grame de smantana, sare si doua linguri de unt.Mod de preparare: Spalam ardeii, apoi ii coacem pe o plita. Ceapa o tocam marunt si o calim in unt. Adaugam faina si bulionul, pe … Continuă lectura „Reteta Mancare de ardei copti – mod de preparare pentru copii”

Reteta Salata Waldorf – mod de preparare pentru copii

Pentru sase portii avem nevoie de: patru mere, o lingura de zeama de lamaie, o jumatate de ceasca de stafide, o telina rasa, o jumatate de cana de nuci taiate, o jumatate de cana de maioneza si o lingurita de zahar.Mod de preparare: Taiem merele in cubulete potrivit de mari, fara a le curata de … Continuă lectura „Reteta Salata Waldorf – mod de preparare pentru copii”

Conopida

A fost odata ca niciodata, tocmai in Cipru, o leguma care semana foarte mult cu varza. Am putea spune ca era chiar una dintre verisoarele ei….doar ca avea studii superioare. Se numea conopida si era supranumita varza de Cipru, fiind cunoscuta de acum 2500 de ani. Sanatoasa si gustoasa, conopida noastra a ajuns in Europa … Continuă lectura „Conopida”

Hrana Sanatoasa pentru Familia Ta! – Atelier de nutritie

Exista atata mancare in jur – pe rafturile din supermarket, pe tarabele din piata, in benzinarii sau la gura de metrou. Si totusi, de ce ar trebui sa vina cineva sa ne mai vorbeasca despre mancare?Pentru ca cea mai mare parte din alimentele cu care ne hranim astazi nu reprezinta mancare, iar felul in care … Continuă lectura „Hrana Sanatoasa pentru Familia Ta! – Atelier de nutritie”

Reteta Dovlecei pane – mod de preparare pentru copii

Ce spuneti de o portie de dovlecei pane? Pentru a pregati patru portii aveti nevoie de 2 dovlecei potriviti, 4 rosii mari, usturoi, 2 oua, o lingura de faina, putin ulei si un pic sare.Mod de preparare: Se spala dovleceii, apoi se taie rondele – nici prea groase, nici prea subtiri -, se presara cu … Continuă lectura „Reteta Dovlecei pane – mod de preparare pentru copii”

Invata-l pe copil sa manance sanatos

A manca sanatos a ajuns in ziua de azi o adevarata provocare, tinand cont de rafturile pline de produse frumos ambalate si de reclamele care ne lasa gura apa. Specialistul in nutritie Sarah Zorab, membra a British Association for Applied Nutrition & Nutritional Therapy, are cateva sfaturi pe care le putem urma pentru a-i invata … Continuă lectura „Invata-l pe copil sa manance sanatos”

Ce mananca copiii nostri?

Itsy Bitsy promoveaza obiceiurile de viata sanatoasa in randul familiilor cu copii, cu scopul de a trai mai mult si mai bine. Pentru a fi sanatosi, e nevoie sa deprindem obiceiuri bune, cum ar fi: miscarea fizica, consumul a 2 litri de apa pe zi si o alimentatie diversificata si echilibrata.In acest sens, specialistii au … Continuă lectura „Ce mananca copiii nostri?”

Reteta Salata de fructe – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru patru portii : doua mere,o portocala, doua banane, compot de ananas, un ciorchine de strugure,un kiwi, o jumatate de pahar de frisca, doua linguri de zahar tos, doua linguri de nuci macinate sau de alune, coaja rasa de portocala.Mod de preparare : Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa spalati bine … Continuă lectura „Reteta Salata de fructe – mod de preparare pentru copii”

Reteta Salata mexicana – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru patru portii : 300 de grame de mazare fiarta, 200 de grame de porumb fiert, 200 de grame de fasole rosie – fiarta – , doua conserve de ton in ulei, putina maioneza, o lamaie, doua oua fierte si cateva masline.Mod de preparare: Legumele fierte si tonul se scurg foarte bine si se … Continuă lectura „Reteta Salata mexicana – mod de preparare pentru copii”

Mierea

Grecii antici spuneau despre miere ca este un dar al zeilor, care este adunat de catre albine din roua de pe flori, fiind o ramasita de la ospetele nocturne ale nimfelor. Indienii considerau mierea o materializare a razelor de lumina, materializare care hraneste nu doar corpul, ci si mintea si sufletul, fiind din acest motiv … Continuă lectura „Mierea”

Hrana sanatoasa si la scoala si acasa

Asociatia Blue Project a lansat, in urma cu cateva luni, un proiect educativ de incurajare a consumului de fructe si legume, adresat copiilor din gradinite si din clasele mici (1-3). Consumul de fructe si legume este cel mai important factor in dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a copiilor, iar prezentarea beneficiilor pe care le au fructele … Continuă lectura „Hrana sanatoasa si la scoala si acasa”

Cate pesticide ai in sacosa?

Stii ca fructele si legumele nu mai sunt cele care erau odata, dar pentru ca vrei sa ii oferi copilului tau ce e mai bun, ti-ar placea sa gasesti pe cineva care sa-ti spuna ce produse e mai bine sa eviti si ce produse poti duce acasa fara sa ai inima stransa. Desigur, nu putem … Continuă lectura „Cate pesticide ai in sacosa?”

Calciul

Sigur ti-a spus mama ca laptele contine calciu. Calciu? Poate te intrebi de ce ai nevoie de el.Ei bine,calciul este o substanta care ne ajuta sa avem oasele mai puternice. Nu poate fi absorbit decat in prezenta vitaminei D, iar impreuna cu magneziul ne apara de bolile de inima. Daca nu poti sa dormi noaptea … Continuă lectura „Calciul”

Carne de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Are aproape la fel de multe proteine ca si carnea de vaca, insa mult mai putina grasime decat aceasta. De asemenea, este bogata in vitamine din complexul B si in minerale, precum zincul si magneziul. Carnea alba de pui este mult mai saraca … Continuă lectura „Carne de pui”

Mararul

Mararul este probabil zarzavatul cu cea mai lunga „cariera” din lume, fiind folosit atat ca adaos in mancaruri, cat si ca medicament. A fost intens folosit in medicina tibetana si in cea indiana, unde era administrat ca tonic digestiv, dar si ca antiinfectios si antiinflamator. In Antichitate, romanii pretuiau in mod special mararul, care era … Continuă lectura „Mararul”

Orez

Orezul este un aliment complet deoarece contine toate elementele de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona corect.Orezul elimina foarte repede starea de foame si reduce tensiunea arteriala. Contine vitamina B1 – foarte importanta in activitatea creierului. In concluzie… este foarte bine sa mancam orez! Astfel vom avea mai multa putere de concentrare la … Continuă lectura „Orez”

Nautul

Nautul este o leguma asemanatoare cu mazarea. Este originar din sud-estul Turciei, fiind ulterior raspandit in Orientul Mijlociu si regiunile mediteraneene. Este o sursa excelenta de fibre, acid folic, mangan, proteine si minerale. Este numai bun pentru femeile insarcinate datorita acidului folic continut. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si … Continuă lectura „Nautul”

Morcovul

Culoarea sa este data de beta-caroten, un antioxidant foarte important pentru organism. De asemenea, morcovul contine si vitamina A, care ne ajuta sa avem o vedere mai buna. In compozitia sa se regaseste si vitamina K, aceasta intareste oasele. Consumul regulat de morcov este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric. Morcovul … Continuă lectura „Morcovul”

Untul

Untul este grasimea pe care organismul o asimileaza cel mai usor. Este o sursa bogata de vitamina A, atat de necesara organismului nostru – mai ales pentru mentinerea unei vederi sanatoase. Din unt, organismul isi ia si iod – un element fara de care glanda tiroida nu functioneaza normal. O felie de paine cu unt … Continuă lectura „Untul”

Zaharul

Zaharul este dulce, deloc dietetic, si se gaseste in multe dintre alimentele pe care le consumam, chiar daca noi credem ca se afla numai in dulciuri si prajituri. Zaharul, asemenea amidonului, este un carbohidrat. El se regaseste sub mai multe forme, insa toate au un lucru in comun: dulceata. Fructoza este o substanta organica dulce, … Continuă lectura „Zaharul”


1 6 7 8 9 10 11