Pentru bebelusul mai mare de 7 luni, orezul este o cereala gustoasa si sanatoasa, care aduce consistenta meselor sale si un surplus de energie. Pentru a-l face mai apetisant, iti propunem o reteta cu mar copt. Asadar, Irinuca (Asociatia EMOVERE), te invita la o noua reteta dulce si hranitoare, perfecta pentru bebelusul tau. Ce ai … Continuă lectura „Orez cu mar copt”
Bebelusii care au inceput sa manance „hrana solida” sunt tare haiosi – se murdaresc peste tot si se joaca numai cu manutele in mancare. Dupa o perioada in care a supt doar lapte, bebelusul tau este pregatit pentru a trece la prima sa masa. Afla aici cateva sfaturi pentru acest eveniment important. In primul rand, … Continuă lectura „Prima masa a bebelusului”
Alaptarea este modul natural, fiziologic de a hrani sugarii si copiii mici, iar laptele de mama este laptele care exista special pentru copii. Formulele de lapte praf facute din lapte de vaca sau din soia (chiar si cele « de firma ») se aseamana doar superficial cu laptele de mama, si orice reclama care sustine … Continuă lectura „Alaptarea – Primii Pasi”
Te-ai gandit vreodata ca napii au un continut destul de mare in vitamina A si C, iar pe langa astea mai contin si potasiu si calciu? Intra sa descoperi cateva informatii legate de aceste crucifere. Napii fac parte din familia cruciferelor, cu frunze in forma de rozeta si radacina carnoasa – fiind rude cu ridichiile. … Continuă lectura „Napi”
Cunoscut si sub denumirile de cimbrisor de gradina sau iarba-cucului, cimbrul este o mirodenie ce are si multe calitati terapeutice. Se foloseste sub forma de infuzie, tinctura, impachetari sau bai, in tratarea afectiunilor respiratorii, digestive si nervoase. Planta medicinala straveche, se spune ca ne protejeaza de boli. Ceaiul dintr-un amestec de cimbru si musetel trateaza … Continuă lectura „Cimbru”
Ingrediente (6 portii): avem nevoie de un sfert de kilogram de cuscus, 400 grame de boabe de naut fierte, sucul de la o lamaie, doua cani supa de pui, trei lingurite de boia iute, o lingurita de bulion, patru cotlete de miel, un pahar cu iaurt, sare si piper.Mod de preparare: incingem gratarul, intre timp … Continuă lectura „Reteta Friptura picanta de miel cu cuscus – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente pentru patru portii : cinci felii de pepene galben, doua pahare de apa, 250 de grame de zahar, zeama de la o lamaie.Mod de preparare : Puneti la fiert apa cu zaharul si lasati-le sa dea de cateva ori in clocot. Feliile de pepene – curatate de coaja galbena – se taie in cuburi … Continuă lectura „Reteta Compot de pepene galben – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : un kilogram de cartofi fierti în coaja, 150 de grame de soia granule, doua cepe, 250 de grame de pasta de rosii, sare si trei linguri cu faina.Mod de preparare : Curatam cartofii si ii taiem in felii. Soia se fierbe in apa cu vegeta naturala si sare dupa … Continuă lectura „Reteta Cartofi cu soia la cuptor – mod de preparare pentru copii”
Pe vremea conchistadorilor, in secolul XVI, se cauta Fantana Tineretii. La noi in tara, basmele promiteau un taram fermecat al tineretii fara batranetii si al vietii fara de moarte. In schimb, in Asia, de peste 2000 de ani a fost descoperit fructul longevitatii. Cunoscut sub numele de Goji, acest fruct este extrem de sanatos. Descoperit … Continuă lectura „Goji – Fructul longevitatii”
Strugurii sunt considerati un simbol al toamnei. Albi, negri, rosiatici, cu aroma de tamaios sau muscat, crocanti sau zemosi, strugurii nu trebuie sa-ti lipseasca de la masa in acest sezon Contin saruri minerale – potasiu, fosfor, calciu, fier, betacaroten si vitaminele B1 si B2 care protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice si combate insomnia. Au efect … Continuă lectura „Struguri”
Ingrediente – pentru patru portii: o ceasca de gris, trei cesti de suc dulce de rosii, doua-trei cepe, o ceasca de ulei si – desigur – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic pana da in clocot. Se adauga in ploaie grisul si se amesteca cu … Continuă lectura „Icre de post”
Ingrediente(6 portii): 100 gr de cus-cus, 3 ardei grasi in trei culori, un ardei iute, 4 linguri cu otet, 4 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust.Mod de preparare: Punem intr-o oala doua linguri cu ulei, cand s-a incins turnam cus cus-ul si il prajim bine pana devine auriu. Adaugam putina apa si putina … Continuă lectura „Reteta Cus-cus picant cu legume – mod de preparare pentru copii”
Preferata gospodinelor cand vine vorba de salate, vanata ajuta, de asemenea, la tratarea unor afectiuni ale sistemului nervos. Substantele amare pe care le contine regleaza metabolismul, intaresc sistemul nervos si au actiune relaxanta. Specialistii in medicina naturista ii sfatuiesc pe cei cu afectiuni ale nervilor sa manance vinete macar o data pe saptamana. Vinetele au … Continuă lectura „Vinetele”
Antioxidantii sunt substantele chimice ce au rolul de a neutraliza substantele daunatoare organismului – cum sunt radicalii liberi.Antioxidantii contribuie la eliminarea virusurilor si bacteriilor care invadeaza organismul, pe care le putem asimila din aerul poluat sau substantele toxice din apa. Substantele daunatoare ajung la noi si prin intermediul alimentelor, in special a celor grase. Antioxidantii … Continuă lectura „Antioxidantii”
Invata-ti piciul cum sa pregateasca unul dintre cele mai bune deserturi: inghetata! Este o reteta usor de pregatit de copii si absolut delicioasa, intrucat vorbim de inghetata de banane. Ingrediente pentru 4 portii: 6 galbenusuri 200 de grame de zahar tos un litru de lapte un pahar de frisca doua banane. Mod de preparare: Puneti zaharul … Continuă lectura „Reteta Inghetata de banane – mod de preparare pentru copii”
A fost odata ca niciodata, acum trei mii de ani, tocmai in Peru, o leguma pe nume rosie. Rotunda si rumena, rosia noastra se cocea incet incet sub soarele fierbinte al Anzilor. Maiasii sunt primii care s-au apucat sa cultive aceasta minunata leguma, transformand-o in hrana. De aici, rosia s-a raspandit pe intregul continent, iar … Continuă lectura „Rosiile”
Cerealele si pastele fainoase au o valoare calorica foarte mare – adica ne furnizeaza multa energie. De ce?Pentru ca au in compozitia lor glucide sau carbohidrati, cum le mai spune. Au si un rol important in reglarea nivelului zaharului din sange. Pentru ca sunt sarace in proteine, cerealele trebuie consumate in combinatie cu lapte, cu … Continuă lectura „Cereale”
“Nu hrani cancerul!” este titlul unei carti de nutritie cu totul speciale, semnate de Dr. Pavel Chirila, alaturi de Madalina Popescu si Cristela Georgescu. “Nu hrani cancerul” isi propune sa constituie un ghid de alimentatie pentru fortificarea organismului. Principiile sanatoase continute in paginile acestei carti incearca sa propuna o alternativa pentru prevenirea imbolnavirilor cronice, … Continuă lectura „Cum putem transforma alimentatia intr-un aliat in lupta impotriva cancerului”
Ingrediente (7 portii): o pulpa de miel de 2 kg, o lingura de mustar, 50 grame unt, patru catei de usturoi, trei fire de rozmarin, patru rosii mari taiate jumatati, un ardei iute mic, o lingurita de seminte de fenicul, doua fire de cimbru tocate,o lingurita de zahar si o lingura de ulei de masline.Mod … Continuă lectura „Reteta Friptura de miel cu rosii rumenite – mod de preparare pentru copii”
Ingrediente – pentru patru portii : un kg de gulii, patru linguri de faina, patru linguri de margarina, o cana cu lapte de soia, o legatura de patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam guliile, le spalam, le taiem julien, apoi le oparim in apa clotita. Le lasam sa se scurga si le calim … Continuă lectura „Reteta Mancare de gulii – mod de preparare pentru copii”
« Anterior 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Următor »