Sucuri naturale pentru copii: Reguli de preparare
Sucuri naturale pentru copii: Reguli de preparare

De la ce varsta poti introduce sucurile de fructe in alimentatia prichindelului tau si in ce conditii? La Parinti de Pici, iti oferim cateva reguli dupa care sa te ghidezi, atunci cand pregatesti sucuri naturale pentru copii. Dupa varsta de 6 luni, cand incepeti diversificarea, poti sa introduci treptat si fructe in alimentatia copilului. Un … Continuă lectura „Sucuri naturale pentru copii: Reguli de preparare”

Cum formăm gustul copiilor noștri încă din copilărie

În surdină se auzeau colinde de la casetofonul vechi al tatei. Zăpada se așternuse blând peste sat, punând peste case căciuli uriașe de vată. Era liniște și pace. Din când în când, troznetul lemnelor încinse în sobă tăia aerul cu răsuflări fierbinți. Țin minte și acum bucuria așteptării sărbătorilor. Cu brad împodobit cu bomboane în … Continuă lectura „Cum formăm gustul copiilor noștri încă din copilărie”

Vitamina C lipozomala – solutia in sezonul rece

Strâmbă din nas. Abia dacă se uită la ele. Și răspunsul vine ferm și enervat: ”nu vreau, nu-mi plac!”, deși, adesea, nici măcar nu le-au gustat. Ba că sunt amare, ba că prea moi ori prea tari, ba că nu sunt suficient de dulci. Ba că au miros prea puternic și gust ciudat. Și motivele … Continuă lectura „Vitamina C lipozomala – solutia in sezonul rece”

Ce sa faci cand copilul descopera dulciurile
Ce sa faci cand copilul descopera dulciurile

Oricat ti-ai feri puiul de ciocolata, prajituri sau bomboane, odata ce micutul descopera gustul dulce, s-ar putea sa iti fie greu sa ii mai opresti pofta. La Parinti de Pici, iti spunem cu ce sa inlocuiesti dulciurile si in ce conditii poti sa mai treci cu vederea unele scapari in alimentatia sa. Majoritatea copiilor prefera … Continuă lectura „Ce sa faci cand copilul descopera dulciurile”

Hidratarea copilului mic: Lichide recomandate
Hidratarea copilului mic: Lichide recomandate

Ce lichide sunt potrivite pentru puiul tau si pe care le eviti? Afla totul despre bauturile recomandate in hidratarea copilului, la Parinti de Pici. Pana la 6 luni, n-ar trebui sa ai nicio grija, pentru ca laptele matern este suficient pentru nevoile micutului tau. Mai departe, insa, dupa ce incepeti diversificarea, este important sa stii … Continuă lectura „Hidratarea copilului mic: Lichide recomandate”

Cat mananca un bebelus pe varste
Cat mananca un bebelus in functie de varsta

Este important sa cunosti cat mananca un bebelus pe varste, ca sa stii la ce sa te astepti, sa stii cand puiul tau este satul si cat de des iti va cere de mancare. Afla toate aceste informatii acum, la Parinti de Pici. La nastere, stomacul unui bebelus este de marimea unei cirese, astfel incat … Continuă lectura „Cat mananca un bebelus in functie de varsta”

Imunitatea copiilor are nevoie de ajutor pentru a fi puternica

Imunitatea copiilor este una din preocuparile esentiale ale parintilor. Daca am putea, i-am aseza pe copiii nostri intr-un glob de cristal, departe de boli, de raceli, de microbi si de virusi. I-am feri de orice ar putea sa le atace imunitatea, i-am indopa cu tot ce este mai bun si mai sanatos, i-am tine la … Continuă lectura „Imunitatea copiilor are nevoie de ajutor pentru a fi puternica”

Intarcarea blanda: Renuntarea la alaptare fara traume
Intarcarea blanda: Renuntarea la alaptare fara traume

Intarcarea se intampla diferit pentru fiecare copil in parte, atat ca experienta, cat si ca moment. Insa un lucru ramane valabil pentru toate mamicile: toate vor ca renuntarea la alaptare sa fie cat mai naturala. La Parinti de Pici, vorbim despre cum se realizeaza intarcarea blanda. Ideal ar fi, in conditiile in care mamica poate, … Continuă lectura „Intarcarea blanda: Renuntarea la alaptare fara traume”

Dulciurile potrivite pentru copii mici

Mos Craciun stie ca cei mici nu au nevoie de dulciuri, cel putin nu din cele care se gasesc in comert. De ce? Pentru ca au zahar, iar zaharul nu are ce cauta in alimentatia copiilor, cel putin in primii 3 ani. Chiar daca iti suna foarte dur, sa stii ca pe cei mici nu-i … Continuă lectura „Dulciurile potrivite pentru copii mici”

Diversificarea la bebelusi: Alimente interzise in primul an de viata
Diversificarea la bebelusi: Alimente interzise in primul an de viata

Incepand cu varsta de 6 luni, potrivit recomandarilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in dieta zilnica a bebelusului ar trebui introduse treptat diverse alimente din categorii diferite cum ar fi cereale, legume sau fructe. Cu alte cuvinte, de la 6 luni poti incepe diversificarea. Studiile au demonstrat faptul ca laptele matern sau formulele … Continuă lectura „Diversificarea la bebelusi: Alimente interzise in primul an de viata”

Fructe pentru bebelusi pe timp de vara
Fructe pentru bebelusi, pe timp de vara

In sezonul calduros, ne putem racori intr-un mod foarte sanatos si gustos, anume prin fructele de vara. Odata ce a inceput diversificarea, si prichindelul tau se poate bucura de ele. La Parinti de Pici, iti spunem care sunt cele mai bune fructe pentru bebelusi si de ce. „Vara e anotimpul rasfatului, cand vine vorba de … Continuă lectura „Fructe pentru bebelusi, pe timp de vara”

Cum suplimentezi alimentatia micutului cu intoleranta la lactoza
Cum suplimentezi alimentatia micutului cu intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza nu este o boala, ci o sensibilitate la produsele lactate, pe care e bine sa le scoti din meniul copilului daca observi ca ii produc neplaceri. La Parinti de Pici, iti spunem ce poti include in alimentatia copilului, pentru a suplimenta nutrientii din lapte. Chiar daca e mai putin grava decat alergia … Continuă lectura „Cum suplimentezi alimentatia micutului cu intoleranta la lactoza”

Alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile
Alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile

Este foarte important sa acorzi o atentie speciala la ce ii dai copilului tau sa manance in primele sale 1.000 de zile de viata. Despre alimentatia bebelusului pana la 2 ani vorbim acum, la Parinti de Pici. Daca ai facut un calcul rapid, ai observat ca 1000 de zile inseamna mai mult de 2 ani. … Continuă lectura „Alimentatia bebelusului in primele 1.000 de zile”

beneficii alaptare
Cat de importanta este alaptarea bebelusului? Sfaturi de la Dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru si consultant in lactatie

Alaptarea este unul dintre primii pasi prin care ii asiguri bebelusului tau cel mai bun start in viata. Inca din prima ora de viata, copilul trebuie sa suga la sanul mamei, pentru intarirea sistemului sau imunitar. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca hranirea bebelusului sa fie facut exclusiv prin alaptare pana la varsta de 6 … Continuă lectura „Cat de importanta este alaptarea bebelusului? Sfaturi de la Dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru si consultant in lactatie”

cereale copii mici
Anemia feripriva sau lipsa fierului la copii: tot ce trebuie sa stii

Anemia feripriva este cea mai raspandita forma de anemie si cea mai frecventa carenta alimentara intalnita in lume. Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta sugarii si copiii in primii doi ani de viata, iar simptomele apar, de regula, in perioada de crestere rapida (intre 6 luni si 3 ani), cand … Continuă lectura „Anemia feripriva sau lipsa fierului la copii: tot ce trebuie sa stii”

Reteta inghetata de iaurt cu zmeura si smochine – pentru copii
Inghetata de iaurt cu zmeura si smochine

Am pregatit o reteta de inghetata atat de usor de facut, incat si copiii o pot pregati fara griji! Iata ingredientele de care ai nevoie pentru o inghetata de iaurt cu fructe naturale si modul de preparare. Fiind foarte simpla, aceasta reteta de inghetata poate fi facuta de copii chiar si fara ajutorul vreunui adult, astfel … Continuă lectura „Inghetata de iaurt cu zmeura si smochine”

Rolul alimentelor imbogatite in diversificarea alimentatiei la bebelusi

Daca pana la varsta de 6 luni macro si micronutrientii esentiali in alimentatia bebelusului erau asigurati exclusiv prin alaptare la san sau prin formule de lapte, dupa aceasta varsta lucrurile devin mai complicate si, inevitabil, apar o multime de intrebari legate de nutritia sa. Avand in vedere ca in zilele de azi posibilitatea de a … Continuă lectura „Rolul alimentelor imbogatite in diversificarea alimentatiei la bebelusi”

GRESELI ALIMENTATIE COPII
Greseli pe care le facem in alimentatia copilului si ce solutii avem. Sfaturi de la Dr. Gabriela Man, nutritionist

Este foarte important sa le formam copiilor obiceiuri alimentare sanatoase, astfel incat sa ajunga niste adulti sanatosi. Obiceiurile alimentare se formeaza din copilarie si se pastreaza pe tot parcursul vietii. Inclusiv gustul se formeaza in primul an de viata, cand bebelusul incepe diversificarea. Asadar, trebuie sa fim atenti ce le dam micutilor nostri sa manance, astfel incat … Continuă lectura „Greseli pe care le facem in alimentatia copilului si ce solutii avem. Sfaturi de la Dr. Gabriela Man, nutritionist”

Reteta Rulada de cartofi cu legume

Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai pregatesti la pranz sau cina, venim noi cu o solutie: rulada de cartofi cu legume! Se prepara usor si ii poti incuraja si pe cei mici sa te ajute. Sigur vor fi incantati! Iata de ce ai nevoie: Ingrediente pentru 4 portii:  o jumatate … Continuă lectura „Reteta Rulada de cartofi cu legume”

budinca de conopida la cuptor
Budinca de conopida la cuptor

Conopida este una dintre cele acele legume care trebuie consumate cat mai des. Are numeroase beneficii asupra organismului, contine calciu si este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Cum introduci aceasta legume uimitoare in alimentatia copilului tau? Ei bine, venim cu o solutie care va fi nu numai pe gustul prichindeilor, ci al intregii … Continuă lectura „Budinca de conopida la cuptor”


1 2 3 11