Creierul copiilor care sufera de ADHD (sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie raspunde la recompense si medicamentatie in mod similar, sustine o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Nottingham.
Specialistii au realizat un studiu in cadrul caruia au masurat activitatea cerebrala a mai multor copii cu ADHD, in timp ce acestia jucau un joc pe calculator, in care primeau puncte bonus atunci cand dovedeau un comportament mai putin impulsiv, scrie BBC News, citat de MedLive.ro.
Rezultatele cercetarii arata ca, desi medicatia si terapia comportamentala (cu recompense vs. pedepse) sunt doua abordari diferite in tratarea copiilor cu ADHD, cele doua tratamente au un efect similar in ceea ce priveste efectul asupra creierului, ambele ajutand la normalizarea unor componente similare ale functiei cerebrale si imbunatatind performantele copiilor.
Desi descoperirea poate insemna administrarea unor doze mai mici de medicamente copiilor cu ADHD, specialistii ii atentioneaza pe parinti sa nu exagereze cu recompensele.
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) este o tulburare neurologica, manifestata prin lipsa concentrarii, neatentie, impulsivitate si hiperactivitate.