O dieta deficitara in timpul sarcinii mareste riscul ca atat nou-nascutul, cat si copiii acestuia sa sufere de diabet de tip 2 pe parcursul vietii.
Desi de obicei diabetul de tip 2 se instaleaza catre mijlocul vietii, studiul realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge sugereaza faptul ca suscebilitatea la aceasta boala se instaleaza chiar din stadiul de fetus, atunci cand mama nu se hraneste adecvat, potrivit Ziare.com.
Cercetatorii spun ca gena care da aceasta vulnerabilitate in fata bolii este transmisa catre generatiile viitoare. Ea devine activa cand in pantec este un deficit de proteine, cauzat de alimentatia mamei.
Alte studii au aratat ca si dietele dezechilibrate maresc riscul de diabet, nu doar lipsa de proteine, dupa cum se mentoneaza in jurnalul de specialitate Proceedings Of The National Academy Of Sciences.
Testele de laborator realizate la Universitatea Cambridge au aratat ca urmasii rozatoarelor gestante care au primit o alimentatie deficitara in ceea ce priveste proteinele au fost mai predispusi la diabet de tip 2. Se crede ca si in cazul oamenilor se intalneste acelasi fenomen.