Cum sa fiti iar in forma dupa nastere

Exercitiile usoare facute constant la o luna dupa nastere, cu acordul medicului, va ajuta sa slabiti si sa preveniti depresia.

 

Vorbiti cu medicul vostru inainte de a va apuca de sport, iar daca apar simptome precum sangerari, dureri de cap sau alte semne neobisnuite in timpul sau dupa programul de exercitii, sunati de urgenta doctorul, va sfatuiesc specialistii citati de site-ul WebMD.

 

„Femeile care nasc natural pot incepe sa faca miscare, precum mers pe jos sau inot usor cam dupa o luna. Exercitiile pilates sau yoga sunt, de asemenea, recomandate. In primele luni, trebuie evitate abdomenele, exercitiile tae-bo sau alergarile”, explica Adelin Stoica, personal trainer la World Class Romania.

Mai apoi, se pot face exercitii pentru tonifierea musculara din zona lombara si abdominala. „La un moment dat, se merge pe experimentare. Daca o persoana nu a acuzat dureri in timpul unui exercitiu nu inseamna ca va fi la fel si pentru alta persoana. Daca apare o mica durere, renuntam la exercitiu o perioada”, spune Adelin Stoica.

Scenariul cel mai realist este acela ca veti scapa de kilogramele acumulate in timpul sarcinii in tot atatea luni in care le-ati pus pe voi. „Multe dintre fetele care au venit la sala dupa ce au nascut au revenit la silueta initiala in 6-9 luni. E nevoie de miscare de trei-patru ori pe saptamana si de dieta”, spune Adelin Stoica. Cel mai usor revin la greutatea initiala femeile care au facut miscare si inainte si in timpul sarcinii. „Daca faci o pauza de o luna inainte de nastere si inca una dupa, e mai simplu decat daca ai stat un an sedentara, ai acumulat 30 de kilograme si mai esti si psihic deconectata de la exercitii”, explica antrenorul.

Mersul pe jos in zigzag. Chiar daca nu vi se pare ca o sa ardeti multe calorii, mersul pe jos este modalitatea cea mai buna de a reintroduce miscarea in viata voastra, potrivit specialistilor de la American College of Obstetricians and Gynecologists. Pentru inceput, mergeti pe jos timp de 20 de minute pe zi, iar apoi mariti intervalul la 50 de minute. Variati mersul usor cu cel rapid sau cu mersul in zigzag care va ajuta sa va puneti in miscare mai multi muschi.

Respirati adanc si incordati-va abdomenul. Acest exercitiu il puteti face chiar si imediat dupa nastere. Un alt set de exercitii este sa stati drept si respirati adanc. Contractati-va abdomenul in timp ce inspirati si relaxati-l cand expirati. Treptat, cresteti timpul in care va tineti abdomenul incordat.

Umerii si capul sus. Urmatoarele doua tipuri de exercitii va intaresc muschii spatelui si va tonifiaza abdomenul. Pentru primul exercitiu, intindeti-va pe spate, cu mainile pe langa corp, indoiti-va genunchii, astfel incat sa atingeti solul cu talpa. Relaxati-va abdomenul. Ridicati-va usor capul si gatul de pe sol. Reveniti la pozitia initiala. Pentru cel de-al doilea exercitiu, asezati-va in aceeasi pozitie si relaxati-va abdomenul. Ridicati capul si umerii si atindeti cu bratele genunchii indoiti. Reveniti la pozitia initiala.

Exercitiile Kegel. Acestea va ajuta sa controlati muschii vezicii urinare si sa reduceti riscul de incontinenta urinara asociata cu nasterea. Exercitiul consta in mentinerea muschilor care controleaza fluxul de urina incordati. Pentru inceput, incordati muschii in timp ce urinati, astfel incat fluxul sa se opreasca. Apoi relaxati-va. Faceti exercitiul acesta si atunci cand nu urinati.

Simptome care va trimit la medic:

Sangerari abundente
Dureri abdominale sau pelvine
Tulburari de respiratie
Senzatia de extenuare chiar si dupa un exercitiu usor
Dureri musculare care nu dispar intr-o zi sau doua

Sursa: Romanialibera.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s