Muzeul Antipa din Capitala, ce va fi redeschis sambata, dupa aproape trei ani in care a fost in renovare, isi va convinge publicul ca a meritat asteptarea cu o expozitie transformata total, completata cu toate gaselnitele tehnologiei moderne, în care fermecatoare raman insa tot vechile exponate.
La intrare, vizitatorii vor vedea mai intai scheletul unui mastodont din America de Nord si, pe pereti, doua trofee cu capete de elefant. Dupa aceste exponate impresionante, ei vor putea descoperi, la demisol, fauna Romaniei. intr-o diorama de 17 metri lungime, ca un acvariu urias, sunt expusi pesti naturalizati din Marea Neagra. Urmeaza speciile din apele dulci, lunca inundabila a Dunarii, Delta Dunarii, stepa, Baraganul, Subcarpatii, zona alpina si asa mai departe. La capatul drumului, se va trece printr-un culoar stramt de pestera reconstituita, care era in muzeu si inainte de modernizare, dar a fost extins. Au fost reproduse desene rupestre si plasate oase umane, ca cele descoperite in Carpati, dar si in Ghetarul de la Scarisoara, la scara redusa. Vietuitoarele pesterilor se regasesc la iesire in recipiente de diferite dimensiuni.
La parter, se poate vedea fauna Globului, cu ursi polari si foci plutind pe bucati de gheata, speciile exotice din Madagascar pana in India si Australia, pana la insecte de toate formele, marimile si culorile. De asemenea, exista o sectiune dedicata rocilor si mineralelor, o sala cu trofee, unde sunt intinse si piei de sarpe, o zona unde sunt expusi „Uriasii marilor” – schelete de morsa, narval si balena cu cocoasa.
Omul nu este neglijat in expozitie, fiind prezentata evolutia creierului sau a altor organe, de la peste la om, trecand prin toate vertebratele, mulaje cu aborigeni de pe toate continentele si filme ce trateaza actiunea omului asupra biosferei si invita publicul sa reflecteze la problemele de mediu
Muzeul isi redeschide portile sambata, de la ora 10.00, si va putea fi vizitat de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00.
Sursa: Mediafax